Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Mölndals IBF - Burås IK 9 - 6 (6-3, 1-1, 2-2)

@ Aktiviteten A-Hall

Efter en tid av sämre resultat från Buråslägret var det dags att ta sig an seriens tuffaste utmaning. Mölndal. Borta.
Burås vill ligga i toppen men har allt annat än imponerat på sistone, och då blir en sådan match ett ypperligt tillfälle att visa vad man faktiskt går för.

 

Revansch utkrävdes också efter den snöpliga match i höstas där Burås förlorade med minsta möjliga marginal i en jämn och tuff match på Svingeln.

 

Matchen hann knappt börja innan det rasslade till. Ett inspel från kant tog först på centerfot sedan på bakfot och sedan in i mål. 1-0 direkt till Mölndal och den lilla tur som vi skulle behöva ha med oss för att lyckas, lös med sin frånvaro.

 

Första perioden blev sedan ett virrvarr av målchanser och mål och när perioden var till ände stog det hela 6-3 till Mölndal. Ett ännu snöpligare mål än två-manna-foten dyker också upp då Burås gör ett mål som blir bortdömt och spelet blåses igång med halva Buråslaget inne på plan vilket leder till kaos, mölndalskontring och mål i baken. Vad åskådarna inte visste var att Burås hade planerat för en storslagen målgest som gått under arbetsnamnet "keops pyramid" vilken höll på att verkställas i denna situation vilket gjorde det hela än mer snöpligt. Jag tror att publiken, trots sina mölndalssympatier, gick bet på kvällens höjdpunkt här.

 

Burås gick in i matchen med en förhoppning att kunna pressa Mölndal och vinna boll högt. Något som straffade sig i första perioden då avstånden var för långa och närkampsspelet lämnade mycket att önska. Dock blev det alltmer framgångsrikt ju längre matchen led och lite mindre fokuserade och lite tröttare mölndalsspelare hade svårare att spela sig ur situationerna. I dom lägena fanns dock en stabil pjäs i mål som bjöd på många fina räddningar.


Tilläggas bör också att då Burås är på minst två måls avstånd i period två och tre behöver inte Mölndal spela ut sitt yttersta register.

 

En kul match där Mölndal vinner välförtjänt. De har ett lag både med bredd och spets och verkar ha en bra organisation runt laget.
Vi önskar dom all lycka i division två och får se om våra vägar korsas igen.

 

Dagens tre burar (+ ett paraply) går till: Anton Berce.
Gör ett jävla slit samtidigt som han är ett konstant hot framåt med sin snabbhet och skottvilja.

 

Två burar: Fredric Milch.
Är mer som en hel arm, än en nagel, i ögat på motståndarna.

 

En bur: Samuel Andersson.
Många gör bra insatser idag. Sam vinner mycket boll i presspelet och är vass med spänd hane på vänsterkanten. Blev rånad ett antal gånger av Mölndals burväktare.

 

Vill också nämna Henrik Nord som gör en mycket bra match trots att han hade ugnen + alla plattor påslagna hemma inför stundande kockuppvisning/lagfest.