Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Högsbo Allmänna IK - Burås IK 6 - 9 (2-5, 3-0, 1-4)

@ Flatåsskolan

 

Omgång 9 skulle avslutas på söndagseftermiddagen genom Högsbo - Burås. En på förhand lätt match för Burås då Högsbo huserar på jumboplatsen och Burås suktar på top2. Buråslägret varnade dock på förhand för motståndet då det alltid varit tajta matcher lagen i mellan. Henric Andersson lämnar återbud dagen innan och ersätts av en annan Henrik, med efternamn Nord. Officiella orsaken var sjukdom och vi får se om Andersson hinner tillfriskna till nästa helg.

 

Högsbo kämpar med Floda om seriens minsta hall. Flatåsskolan inbjuder inte till något skönspel trots golvet är i toppskick. Gabriel Nilsson klagar dock på att det är grus på planen. Strax innan matchstart börjar han dilla om att det växer ogräs i målgården. Övriga spelare i laget börjar ifrågasätta hans mentala hälsa. Kanske har han andats in ångor från den där mögliga bananen han hittade i sin väska. Vi låter här Gabriel få som han vill och "rycker bort" allt ogräs så matchen kan starta.   

 

 

Inledningen av matchen är trevande och inget lag lyckas hitta något strukturerat spel i denna skokartong till hall. Omgångens profil, Anton Berce, bryter ett uppspel och lossar sin bössa från mittplan. Bollen letar sig in i maskorna och 0-1 efter 4:18 spelat. Högsbo kvitterar dock i bytet efteråt efter slarv i egen zon av Burås. De gröna tar tag i matchen och några byten senare kan Tobias Sergel Rosqvist skjuta 1-2. Henrik Nord gör strax efteråt sitt första mål i Buråströjan på pass från Filip Feldt. Målet är ett riktigt köttmål, gott att se. Det känns som inget av lagen för matchen. Burås har svårt att komma igenom mittzon och Högsbo slår långbollar på vinst och förlust. Högsbo reducerar när de får chans att spela 5 mot 4. Mot slutet av perioden kör Tobias och Gustav Sundell sin patenterade frislagsvariant två gånger om och vi går till pausvila med 5-2. Ett hattrick redan efter första perioden av Tobias, a.k.a. Bågen.

 

I andra perioden är det inga många rätt i Buråslägret. Kort sammanfattat så släpper man in tre raka mål i slutet av perioden och går till pausvila med 5-5. Henrik Nord lyckas dock sätta 5-6 i matchens sista sekund, men domaren dömer bort målet då han tyckte signalen hade ljudit. Det intressanta var att matchklockan inte hade någon signal utan det var sekretariatets uppgift att blåsa av perioderna. Skadade Linus Lundh, som satt på läktaren och följde matchen, uppfattade inte situationen då han satt och gullade med sin nya flamma. Är han verkligen skadad?

Burås lägger snabbt både situationen och andra perioden bakom sig för ett sista peptalk. Vi går här ner på två femmor och slänger även in vår extraback Calle Graffman.


Tredje perioden inleds mer resolut. De gröna vinner fler närkamper, äger mer boll och skapar bra chanser. Det är till slut Filip som gör mål på ett friläge efter ett fint utkast av Gabriel. När sedan Rickard Jönsson lyckas göra 5-7 efter fina dribblingar har man skapat sig andrum. Vi går här upp på tre linor igen. Minuten senare är det Jim Kontros tur att få näta. Från sin backposition gör han 5-8 med ett riktigt sorkskott. Vi får se om "Sorken" blir ett smeknamn som fastnar. Högsbo tar här time-out och Burås känner att de har matchen i en ask och Högsbos backar under kontro(ll). Mot slutet av matchen drar Burås på sig två onödiga utvisningar och spel 3 mot 5 stundade. Högsbo reducerar och får lite nytt mod ingjutna hos sig. Trots tappert kämpande så bevakar Burås matchen. Samuel Andersson spikar sedan slutresultatet till 6-9 på ett friläge där han rundar målvakten. Målet är Samuels första sedan februari, och vi hoppas det inte dröjer lika långt till nästa.

 

 

Återigen tar Burås tre friska pinnar utan att imponera. Man gör inte mer än vad man absolut behöver. Det är en styrka i sig men man inbjuder till skrällar när man spelar på detta sätt. Förstalinan gör en svag match och blir helt korrekt bortplockade. Skönt att se att andra- och tredjelinan gör sitt jobb.


Spontant sett kommer nog Högsbo få det tufft i denna serie. Sina poäng plockar man hemma. Åker man inte ur får det anses som en stor bedrift. Laget påminner om Walkesborg. De visar stort hjärta och kämpar varje minut som går.

 

För Burås del väntar en tuff match nästa omgång där Älvstranden kommer besök. Älvstranden möter alla de andra förmodade topplagen på raken och har nu två förluster. Ska Burås se till att det blir tre raka nästa helg?

 

 

En bur: Rickard Jönsson. Dribbel-Rickard visar upp sina fina finter och får rättvist sätta en kasse. Bitvis osynlig men ger hans lina en harmoniserad dynamik.

 

Två burar: Gustav Sundell. Passnings-Gurra visar prov på sitt spelsinne när han serverar Tobias gång på gång.

 

Tre burar: Tobias Sergel Rosqvist. Lättare än på länge att hitta matchens lirare. Båg-Tobbe gör inte bara mål framåt, utan offrar sig även i försvarsspelet. I matchens sista boxplay täcker han fyra skott och kan somna gott ikväll.

 

 

Hört från bänken:

 

"Kom igen, vi är inte ett dugg bättre än dem!"

Gabriel Nilsson i periodpausen. Avd. Ärlighet varar längst.

 

 

"Vi måste skjuta sämre skott. Målvakten räddar dem bra skotten."

Daniel Zäta i tredje perioden. Avd. Omvänd logik.

 

 

"Åh, ska vi teka på mitten?"

#77 i Högsbo vill teka i offensivt hörn efter att de gjort mål. Avd. Svår regel att lära sig?