Herrestads AIF - Burås IK 5 - 5 (2-0, 1-2, 2-3)

@ Rimnershallen

Burås skulle bege sig upp till Uddevalla för att möta Herrestad denna fredagkväll. De röda kryssen på bokat har sällan varit fler då skador, sjukdomar och annat satte stopp för många. Filip var sjuk men ställde upp. Milch bröt ett löfte till sin fru och dotter. Rickard ställde också upp. Nästa problem var antal bilar. Endast två bilar fanns att tillgå vilket gör att coach Brännström tvingas stanna hemma. Han ger sig dock inte i första taget och sätter sig på en buss upp, trots att han är sjuk. Stor respekt.

Eftersom Burås tvingas spela på två femmor är ledordet att vi inte ska trötta ut oss. Hela laget spelar därför på halvfart hela första perioden. Burås blir straffade direkt och Herrestad tar ledningen efter halva perioden. Henric gör en fin aktion och dribblar sig till öppet mål. När han bara ska lägga in bollen går den stolpe-stolpe-ut. Han får dock med sig en utvisning. I powerplay släpper Burås istället in ett mål och nu står det 2-0 istället för 1-1. När säsongens sämsta period är färdigspelad kan inte många känna sig nöjda. Vi lämnar den bakom oss helt enkelt.

Andra perioden hinner knappt starta innan Samuel bjuder Herrestad på ett friläge med en indian. 3-0 och krisen är nu total. Samme man revanscherar dock sig strax efteråt genom att transportera boll länge och sedan göra mål via köksvägen. Det kändes skönt att få lite kontakt. Spelet börjar nu se bättre ut och Burås äger matchen. Herrestad är påtagligt stressade och får inte till några anfall. Reduceringen till 3-2 kommer logiskt genom Henric med ett kanonskott, typ.

Inför tredje perioden känner Burås att de är påväg att käka upp småvuxna Herrestad. Dagens domarpar var horribla rent ut sagt. Brukligt när man spelar i Bohusläns distrikt. De höll helt enkelt inte nivån trots en väldigt snäll match utan speciellt svåra situationer. Det ska betonas starkt att Burås poängtapp inte berodde något på domarna. Man har bara sig själv skylla.

När tredje perioden drar igång för Burås ett powerplay där man skapar otroligt mycket. Rickard får en pass av Sam som man undrar om ens Gustav Sundell hade kunnat slå. Rickard serveras öppet mål av denna genomskärare och missar bollen i ren förvåning. Filip kan dock kvittera strax efter att Herrestad blivit fulltaliga. Nu var det Burås för hela slanten och Herrestad tvingades slå långbollar. Med nio minuter kvar av matchen serverar Sam Rickard på nytt med ett instick bakom mål efter att ha transporterat bollen från egen zon. Ledning med 3-4 och matchen var vänd. Herrestad ville dock annat och kvitterar mindre än en minut efter målet. Med fem minuter kvar gör Milch 4-5 när han fint bågar in från kanten. Herrestad tar omgående time-out och samlar sina styrkor.

Burås har här massvis med lägen att göra mål men bollen vill inte in. Istället händer det som inte får hända. Kvittering 5-5 med 93 sekunder kvar av matchen. Efter målet satsar båda lagen allt framåt då ingen var nöjda med delad poäng. Heta lägen uppstod åt båda håll men inga fler mål i denna match.

Burås tappar återigen poäng mot ett på pappret sämre lag. Motivation slår klass som man brukar säga passar väldigt bra in en sådan här kväll. Anledningen är att man står och sover i lite mer än en period. Även att man saknar många tongivande spelare då inte någon av de tre ordinarie centrarna var med. Ineffektivitet är en annan faktor. Så många chanser som Burås brände har sällan skådats. Det kommer bli skottövningar på nästa träning. Rickard som annars är pålitlig runt motståndarens mål hade en tung kväll och missade för mycket. De flesta var inte ens på mål. Burås saknar även de tre spelare i laget som gjort flest poäng i år i denna match.

Just nu är det glädje hos Älvstranden och Lindome som har sju respektive två poängs försprång. Vi förutsätter att Älvstranden slår jumbon Högsbo hemma på söndag. Mölndal ångar på i toppen och seriesegern är i stort sett säkrad. De har mött samtliga lag och vunnit alla matcher. Burås siktar fortfarande på andraplatsen och måste göra en stark andra halva om man ska vara med i mars. Just nu har Älvstranden kopplat ett lite grepp.

En bur: Samuel Andersson. Gör 1+1 enbart genom att kämpa. Har återigen ett bra läge i matchens sista sekunder men lyckas inte göra mål.

Två burar: Linus Lundh-Hansen. Stabil match och var mycket bra med i anfallsspelet. Spelar enkelt och gör det lätt för sig.

Tre burar: Coach Mattias Brännström. Då ingen av spelarna förtjänar denna utmärkelse idag får coach den. Han tar sig trots sjukdom upp till Uddevalla via buss, åker taxi till hallen och stöttar sitt lag. Att han får sätta sig på bussen hem med en pinne istället för tre i resväskan känns dock surt.

Kul från matchen:

"Finns det några toaletter här?" - Anders Knutsson

Nä, de byggde en handbollsplan, innebandyplan, läktare, friidrottsanläggning, etc, men toalett, det var något de glömde.

"Tror inte jag ska ut ikväll" - Filip med fem minuter kvar av matchen. Avd. fokus på rätt saker.