Floda IBK Div. 3 - Burås IK 8 - 4 (3-0, 2-2, 3-2)

@ Alléhallen

Nej, det blev inte den start Burås IK hade hoppats på denna säsong. Ett taggat Burås åkte till svårspelade Floda med hopp om tre poäng. Tyvärr inkasserades fem tunga återbud dagar innan matchstart. Burås har dock bred trupp och förträffliga ersättare kallades in.

Vad som hände vid matchstart tror jag ingen riktigt vet. Burås var inte alls med inledningsvis och Floda var bra mycket piggare och rappare i benen. Redan efter 41 sekunders spel kom 1-0 till hemmalaget. Ett misslyckat Buråsfrislag minuten senare bäddade för kontring och Floda satte 2-0. En viss oro i Buråslägret började infinna sig. Det hade trots allt bara gått knappa 3 minuter av matchen. Burås kändes stirriga och stressade. Floda var helt plötsligt överlägsna allt. Frånsett Jonathans skott och Björns samspel med Jakob som nästa resulterade i mål så hade Burås inte mycket i första perioden. Floda spelade boll inom laget och anföll i vågor. Kent i mål fick visa prov på bra målvaktsspel flera gånger om. Burås fick inte ordning på någonting. Så fort vi ägde boll blev vi av med den. De få gånger vi hade chans på avslut sköt vi antingen utanför eller i täckande Flodaspelare. Vi kom knappt till några avslut alls och istället ökade Floda på till 3-0 helt rättvist i slutet på första. Utan Kents fina insatser hade det kunnat vara både 4-0 och 5-0.

I periodpausen rannsakade vi oss själva och lovade bättring. Burås kom in som ett annat lag och efter ett par minuters spel syntes det att det skulle bli en scenförändring.  Burås tog över matchen mer och mer. Helt plötsligt såg det lugnare ut i Burås. Vi fick boll lite oftare och under lite längre sekvenser. Jim Kontro hade ett par fina ruscher som var värda ett bättre avslut. När Floda fick sitta på botbänken passade Burås på att reducera till 3-1 då Andreas Rundberg mycket fräckt gick runt köksvägen och placerade in bollen. Burås tog efter det över helt och Floda började se stressade ut istället. Många felpass resulterade i Buråschanser. Tyvärr var det allt som oftast någon Flodaspelare i vägen som täckte skotten. Då Burås på nytt fick pröva lycka i powerplay tog man vara på det. Mycket bra rull i PP och till sist hittade Fredrik Milch fram till Tobias Rosqvist som reducerade till 3-2. Det kändes nu som att vi var på gång rejält och att 3-3 låg i luften. Tyvärr blir det lite tvärtom och Floda tar sig in i matchen igen. Man svarar med ett mycket psykologiskt viktigt 4-2 mål i slutet av andra perioden när Burås tappar boll i anfallzon. En riktig kalldusch för oss. Floda ställde om snabbt och hade flera blixtsnabba kontringar under matchen. Ett extra plus ska ges till Flodas nr 26 som var väldigt aktiv och som ställde till med stor oreda i Buråsförsvaret. Och trots att Kent även denna period svarade för ett par svettiga räddningar så var det inte nog där. Med 12 sekunder kvar av perioden får de ett frislag i farligt läge framför mål. En enkel variant senare står det 5-2 på tavlan. Mycket onödigt och framförallt mycket jobbigt för Burås.

Burås försöker sätta lite mer press i sista perioden men vi är inte riktigt där denna afton. Floda är snabbare och kvickare och lite före i det mesta. De spelar bollen lite snabbare, de kontrar lite bättre, de får lite fler avslut på mål osv. De ökar också på till 6-2 och matchen känns avgjord. Burås ger sig dock inte utan fortsätter att kämpa på. Ett nytt powerplay tilldöms och återigen gör vi mål. Denna gång hittar Fredrik Milch fram till Anton Berce som trycker dit 6-3. Lite vittring i laget igen och vi börjar forcera framåt. En ny kalldusch kommer då Floda ökar på till 7-3 bara 45 sekunder senare. Med 5 minuter kvar hittar Rickard luckan bakom mål och gör 7-4 köksvägen. En gnista hopp tänds igen i de gröna. Lyckan blir dock kortvarig då Floda återigen gör mål efter vi precis har gjort mål. 8-4 och spik i kistan.

Nä, det här var inte vad vi hoppats på. Vi kom inte alls upp i vår kapacitet och Floda var helt enkelt bättre än oss idag. Vi hade, som vanligt, svårt med den lilla planen och kom inte alls tillrätta där. Floda såg bra mycket mer samspelta ut och det märks också att de är duktiga i sin hemmahall. Deras målvakt såg stabil ut och var väldigt alert ut och plockade många bollar när vi försökte börja mata bollar på mål. Med facit i hand var det lite synd att vi fick denna tuffa bortamatch som inledning då vi har en bit kvar till formen. Några spelare gjorde helt okej insatser men det syntes att det finns mycket mer att plocka ut av de allra flesta. Med tiden kommer vi bli mer samspelta och effektivare. Inget snack om saken! Nu väntar en tuff match hemma nästa helg mot FBC Lerum som gjorde processen kort med Högsbo Allmänna IK i sin hemmapremiär. Det blir en hård nöt att knäcka så nu måste vi glömma det som varit och blicka framåt.