FBC Lerum - Burås IK 6 - 6 (0-1, 4-3, 2-2)

@ Rydsbergshallen

Efter en härlig julledighet med fokus på dom två dödssynderna Frosseri och Lättja kom plötsligt en innebandymatch i Lerum för Burås Herr och Frosseri och Lättja blev snabbt utbytt mot Högmod och Vrede.

Lerum som nästan pulveriserades i vårt första möte (10-1 i Svingeln) har sedan dess spelat upp sig och blivit ett stabilt mittenlag.

Lerum spelar i en fin träbaserad hall som sprudlar av snickarglädje. Den har en kiosk med ett sortiment som till och med får Sam att slicka sig om läpparna och fem duschar som samtliga fungerar och ger besökaren möjlighet till både varmt, kallt som ljummet vatten. Belysningen i hallen följer EU-standard och ligger klart över tillåtna minimumvärden vilket minimerar risken att man ska råka krocka med med- och motspelare pga dålig sikt. Hallen har alltså allt som inte Svingeln har, förutom ett stort nät i taket, vilket Svingeln har och gör den helt unik.

Matchen började i fantastisk långsamt tempo där Lerum ville hålla det så och Burås till en början såg ut att tycka det var rätt behagligt då det såg ut att stå julskinka upp i halsen på många. Burås gjorde några försök till att höja tempot utan att lyckas alltför bra och Lerum försökte då lurpassa och hugga på snabba kontringar och omställningar. Första perioden slutar 0-1 till bortalaget Burås fördel. Målskytt: Rickard, en känd träningsnarkoman som ryktas ha fått ett nytt träningshjul i julklapp med möjligheter att rulla upp till 500 rpm. Det borde inte dröja länge innan han börjar träna i linne eller möjligvis en unisex sporttopp a la Zlatan.

I andra perioden försöker Burås ta tag i taktpinnen och öka tempot men Lerum är skickliga när dom får chansen och utnyttjar föredömligt allt buråsslarv. Matchen öppnar upp sig rejält och målen duggar tätt i båda målen. Lerum går ikapp och förbi och vinner perioden med 4-2 och leder matchen med 4-3. 4-3 målet är ett riktigt klassmål från duktiga Tommie Lundgren som för dagen spelar back, center, forward, libero, torped, yttermitt, balansspelare, nia, target och tror till och med att han tog ett byte i mål.

I tredje sätter Burås egen Erik Karlsson: Anders Knutsson kvitteringsbollen efter bara 1.25 men Lerum låter sig inte nedslås och rycker ifrån till 6-4. Burås försöker fortfarande att få upp tempot och lyckas något bättre i den tredje perioden, och efter en timeout tar laget sig samman och börjar skapa mer tryck mot Lerums mål och har många lägen och en del i virket. Det är dock långt ifrån någon dominans då Lerum hela tiden svarar och skapar chanser själva något som resulterar i stolpar, fina räddningar och några bollar som dansar på linjen.

Burås lyckas reducera till 6-5 12:08 in i tredje genom Rickards tredje mål för aftonen och laget fortsätter att köra på för att få med sig poäng. Den som kanske försöker allra mest får även in kvitteringsbollen efter 17:11 med ett klassisk köksvägsmål, det är självklart Jonatan, Jompa, Conradsson vi talar om. Lerum tar timeout och känslan är att inget av lagen egentligen är nöjda med ett oavgjort resultat. Resultatet står sig matchen ut och när dammet lagt sig (eller när dammet fortfarande ligger kvar på samma ställe som det gjorde innan matchen) så står resultattavlan på 6-6.

Lite minnesvärda kommentarer:

Knutte: Fan va bra du var sista 10 Gustav
Avd: Vad gjorde du första 50?

Knutte: Gött att du äntligen fick stänka dit ett par Rickard efter alla dina fina lägen
Avd: Fan va du bränner annars.

Coach: Jag var helt kass sista 10 i båset men ni gjorde det skitbra gubbar.
Avd: Självkritik när den är som bäst

Annat minnesvärt:
Musiken inför perioderna!

Domarinsatsen - Det var iofs en ganska långsam och snäll match men alltid trevligt med domare som sätter en nivå och håller den. Även om det inte är den nivån man gillar bäst så vet man vad man har att utgå ifrån. Håller nivå utan en enda utvisning.

Vi gillar också damen på läktaren som tillsammans med sin gubbe med keps tog varje tillfälle att rocka loss lite till musikpauserna mitt i perioderna. Imponerande då längden på musikpauserna klockades från 0.034 sekunder till 1.456 sekunder.