Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Pixbo Wallenstam IBF Div 3 7 - 1 (0-1, 2-0, 5-0)

@ Svingeln

Det var nu dags för Pixbo att gästa Svingeln Square Garden. Årets upplaga av Pixbo har haft det tungt och huserar i övre botten. Man har distans mot lagen under strecket men kommer inte komma bättre än åtta. En således hopplös vår för Pixbo. Dags för förbundet att införa playoff för alla lag, så alla lag har något att spela för under våren.
Burås kommer från en oavgjord match mot Lerum senast. För att inte avståndet till Lindome och Älvstranden skulle öka behövdes en vinst i dagens match.

 

Matchen startar i ett rasande tempo, och det är Burås för hela slanten. Alla tre linor har hunnit göra fyra byten var och då har inte ens fyra minuter passerat. Skott avlossas från alla positioner och publiken har svårt att tro att detta är samma lag som gästade Lerum senast. Bortafansen är som vanligt i numerärt överläge när det drar ihop sig till match i Svingeln. Glädjande att återigen se Antons bättre hälft, Sofia Johansson, på hemmastå. Sofia leder publikligan med 5-6 st sedda matcher. Nog om publiken och tillbaka till matchen. Burås ångar på men Pixbomålvakten agerar levande vägg. Det är istället Pixbo som tar ledningen i slutet av perioden efter slarv från de gröna. Rickard bränner några fina lägen och blir väldigt förbannad i slutet av perioden efter att ha blivit rappad över knäet. Ett utbrott sällan skådats av herr Kapten och Pixbo får chansen i powerplay. Här är man ytterst uddlösa och skapar inget av värde. Anton hinner ta en utvisning innan perioden är till ända. Vi kunde märka många nervösa ansikten då många tippat på Anton under 4,5 minuter.

 

I periodpausen varvas klyschor och floskler från coach Brännström och pappa Milch. Brännström har dock dragit ner på flosklerna, och spelarna spekulerar i om Milch lånat ut sin bok "Hur du undviker floskler" till Brännström under juluppehållet.

 

Andra perioden hinner knappt dra igång innan Rickard kommer två mot en. Han blir nerdragen och domaren höjer sin högra arm. Gustav Sundell skriker "STRAFF!" från båset och då dömer domaren straff. Övriga spelare i båset och framförallt Pixbo ställer sig tveksamma till detta domslut men tackar och tar emot. Nyförvärvet Victor Baldemark får äran att lägga straffen och förvaltar den på bästa sätt med en snygg dragning. Äntligen får Burås hål på Pixbos suveräna goalie.
I denna period gick tempot ner en aning och bytena blev stundtals alldeles för långa. Burås visar upp ett mycket svagt powerplay när tillfälle ges. Pixbos målvakt är planens bästa spelare och är mer eller mindre omutlig. Kent i hemmakassen vill inte vara sämre och göra ett par magiska räddningar.
Det dröjer till 17:37 in i perioden innan Burås lyckas göra 2-1. Jonatan kämpar till sig bollen ensam mot två försvarare och en fiskande Sam blir sop-ren framför kassen. Inga misstag görs när han rundar målvakten och lägger in den i öppet mål. Burås vinner perioden med 2-0 och läget är under kontroll.

 

Inför tredje perioden utgår Pixbos målvakt pga skada. Skönt tycker de gröna som bränt ett otal lägen. I tredje perioden hänger inte riktigt bortalaget med och Victor gör snart sitt andra mål för kvällen med pass från Zäta. Minuten senare ringer det igen när Zäta serverar Jonatan. Matchen är vunnen och resterande tid spelas mer eller mindre av. Gustav Sundell, Pål och Jonatan gör varsitt mål och fastställer slutresultat till 7-1.

 

Pixbo känns uddlösa framåt och lever på kontringar. Man är bra på ställa om snabbt och är fysiskt starka i försvaret.
Generellt brukar målvakten i motståndarlaget alltid få extra cred. När matchens lirare delas ut brukar ofta målvakten vinna detta pris. Idag kan vi med gott samvete ge matchens lirare till Pixbos målvakt som stod de första två perioderna. Han var rent ut sagt grym och hör inte hemma i division 3. Tråkigt för Pixbo att han tvingades utgå även fast back-up goalien gör en helt okej insats. Pixbo kommer komma på plats 8-9 när serien summeras.

 

I Buråslägret fanns det mycket positivt att ta med. Högt tempo, lite snack (för att vara Burås) och en stabil insats från försvaret. Kent gör en grym match och har ett mycket bra GAA-snitt. Inför tredje perioden stannar Kent kvar ute på planen och ber Lukas hålla om varm, gött att se!
Nästa helg väntar en tuff bortamatch i form av Myggenäs. Hårt spel och en jämn match utlovas.

 

En bur: Albin Segerstig. Väldigt stabil bakåt och fina rusher uppåt idag.

Två burar: Firma Zäta-Jompa-Sam. Med svag produktion framåt i bagaget vänder förstalinan trenden och gör fyra mål framåt idag. Temporärt eller inte?

Tre burar: Victor Baldemark. Två mål idag och fint backspel. Kan bli en riktig joker under våren.

 

 

Hört från bänken:

"Bra beslut av domaren. Han har helt rätt!"

Att Anton Berce berömmer domaren har nog aldrig hänt. Avd Kan grisar kan flyga nu?

 

"Vi har ruskigt bra lägen i denna period. Vi har fyra-fem avslut som det minst ska vara mål på."

Fredric Milch i periodpausen. Minst mål? Vad är bättre? Avd det nya räknesättet.

 

"Det är skönt att vi får ett så fult och lätt mål"

Fredric Milch i samma periodpaus ang Sams mål. Avd Tro inte att du är någon.