Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Myggenäs IBK 4 - 2 (1-0, 2-1, 1-1)

@ Svingeln

Det var dags för stormöte i mäktiga "Svingeln Garden" när erkänt dukitga Myggenäs IBK kom på besök. Ett lag som brukar bjuda upp till kamp och ett lag som brukar ge Burås IK något rejält att bita i.

 

Burås drabbades sent av några tunga återbud då först Björn Vestling fick kasta in handduken då han upptäckt en revbensskada som inte gett med sig. Därefter var det dags för ytterligare en back att ställa in då Fredric Milch valde att åka till BB istället för att lira innebandy. Jaja, alla gör vi ju våra prioriteringar även om man ibland kan undra ;) Dessutom meddelade Rickard Jönsson sent att han inte kunde komma loss hemifrån av då hans sambo var iväg och räddade världen...eller nåt. Redan innan hade Burås Henric Andersson och Carl-Johan Graffman uppsatta på skadelistan och Pål Eriksson på no-thanks-have-other-plans-listan. Ska även nämnas att Gabriel Nilsson inte heller kunde ställa upp vilket tydligen sved då han gärna ville möta just Myggenäs. Övergången var nära ett faktum förra säsongen men då "Gabbe" inte fick den lön och de förmåner han skrivit in i klausulen sket sig det hela och en missnöjd Gabriel har väntat länge på att få ge revansch. Ett lite positivt besked fick ändå Burås när Rickard dök upp som gubben i lådan 10 minuter innan matchstart. Därmed kunde Burås också mönstra fullt lag för dagen.

 

Matchen öppnades i ett högt tempo och det märktes att det var två lag som var ute efter alla tre poängen. Inledningen var jämn och det vaskades fram lite ströchanser åt båda håll. Det märks att båda lagen har stor respekt för varandra och man vill inte gärna bjuda på någonting. Burås kändes dock snäppet vassare och ledningsmålet kom också rättvist efter 13 minuters spel. Jonathan "Ser-ingenting" Conradsson går runt kassen och försöker sig på en fräckis med att lägga in bollen köksvägen. Det vill sig inte bättre än att bollen hamnar uppe i slottet där Daniel "Aldrig mera sjuk" Zetterlund daskar till den rakt in i mål. Ett mäktigt skott som betyder 1-0 till de gröna. Ett par byten senare är det dags för "Zätas" femma igen att presentera sig. Denna gång är det vänsterforwarden Samuel "Professorn" Andersson som prickar stolpen. Perioden slutar 1-0 i en ganska så jämn tillställning.

 

I andra perioden öppnar Burås fränt och Gustav "Snurrpelle" Sundell tillsammans med Tobbe "Bågen" Rosqvist radar upp chanser. Burås tar över helt och det ser stundtals ut som om det är spel mot ett mål. Efter 5 minuter händer då det som ingen tror kan hända. Myggenäs får en chans och sätter dit kvitteringen 1-1 genom ett välplacerat långskott. Efter det målet får Myggenäs en nytändning och kommer tillbaka in i matchen. Efter både två och tre slarviga uppspel från Burås sida bryter och kontrar ett hungrigt Myggenäs. Sådan tur är så har Burås en storspelande målvakt i Kent "score no goals here" Stridsberg som avvärjer alla försök. Burås får sedan frislag nere i Myggenäs hörna och där Hittar Gustav Sundell fram till Lukas "Gråben" Nordström som vackert placerar bollen i krysset. Burås tar över taktpinnen igen och skapar bra med chanser. Myggenäs har svårt att etablera något spel i Buråszonen. De har svårt att över huvud taget spela upp bollen och firma Jonathan-Zäta-Samuel visar gång på gång prov på utmärkt styrspel när de snor bollen i uppspelsfasen och kontrar. Tyvärr visar det sig att Myggenäs också är vassa på detta. I princip alla deras farligheter tillkommer efter Buråsslarv i uppspelet.  I andra perioden kunde vi räkna till 4 "indianpass". Tidigare nämnda firman ger sedan Burås ledningen med 3-1. Zäta hittar ett pass ut till Jonathan som mycket snyggt drar sin back och lurar bort målvakten innan han rullar in bollen. Sista 3 minuterna skapar Myggenäs några riktigt farliga lägen men en svettig Kent reder upp situationerna och Burås kan gå till pausvila med 3-1 i ryggen.

 

Tredje perioden symboliseras av ett typiskt ställningskrig där Myggenäs försöker avancera framåt medan Burås försöker se till att få behålla sin ledning. Burås känns starkare och i ärlighetens namn så är det fler chanser till 4-1 än till 3-2. Samuel prickar stolpen ytterligare en gång och Anders "Hövdningen" Knutsson prickar ribban efter att Myggenäs målvakt gjort en av flera fina tv-räddningar. Myggenäs enda farigheter är ånyo när Burås sjabblar och slår indianpass. Ingen nämnd ingen glömd Knutsson. När matchen står och väger som mest rycker sig Anton "Bolt" Berce fram och hittar ett genialiskt pass, ja du läste rätt han kan passa också, till en helt fristående Andreas "måltjuven" Rundberg som bara ha att lägga in bollen i öppet mål. Det blir dock en viss nervositet när Myggenäs reducerar till 4-2 med en misstänkt hög klubba med 2,5 minut kvar. En viss stress infinner sig och Myggenäs etablera stadigt spel i Buråszonen sista två minuterna. Inga mål görs dock och Burås inkasserar 3 härliga poäng!

 

Det märks att det är två lag som kommer att hålla till på den övre halvan. Burås känns starkare just idag och segern känns helt rättvis. Det kunde t.o.m blivit lite större siffror. Myggenäs lever på snabba kontringar och kvicka frislag. Men de känns lite uddlösa och kan inte skapa några egna farliga målchanser. Saknaden efter Johnsson och Ottenborn kändes stor. Vem ska kliva in istället?

 

Värt att notera är att det endast trillade in en enda utvisning denna afton. En enda! Detta mellan Burås och Myggenäs. Att det var Anton som åkte på den var väl ingen newsflash men ändå. Snällare match får man ju nästan leta efter.

 

En bur: Linan med Samuel/Zäta/Jonathan får dela brodeligt på denna efter att ha varit vägvisande framåt denna afton.

 

Två burar: Albin sliter hårt och ibland lite i det tysta. Men han gör det effektivt utan att klaga och läser spelet väldigt bra.

 

Tre burar: Kent som står i vägen när det behövs som mest. Bland annat med en helt avgörande räddning vid slutsekunderna i andra perioden vid ställning 3-1. Hade det blivit 3-2 där så hade matchbilden förmodligen sett annorlunda ut i sista.

 

Minnesvärda kommentarer:

 

"De kommer plocka oss direkt om vi åker ut"- Coach Mattias Brännström som förklarar läget med domarna Avd. Tvärtomspråket?

 

"Kom igen, det lossnar snart ska ni se"- Anton Berce på avbytarbänken kort efter att Burås gjort 3-1 Avd. vilket lag spelar du i nu igen?

 

"Vi måste plocka sargen också gubbar, gör det snabbt så går det fort" - Coach Mattias Brännström Avd. glasklart

 

"Hade de inte tre raka segrar innan denna matchen?"- Andreas Rundberg

"Jo men inte nu längre" - Rickard Jönsson

"Jo det har de väl ändå?"- Andreas Rundberg

"Jo, ja, alltså jag menar..." - Rickard Jönsson

Eftersnack Avd. inte lika glasklart