Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Mölndals IBF 6 - 7 (3-2, 3-4, 0-1)

@ Svingeln

 

Ett riktigt tungviktsmöte togs vid denna söndagseftermiddag. Det var den obesegrade serieledaren Mölndal som skulle gästa Svingelns sporthall. Belysningen i hallen har förstärkts kraftigt sedan Lerums protest till förbundet. En extra rad med lysrör har satts upp.

Uppladdningen blir ingen höjdare för Burås då både målvakten och förra årets MVP missar samlingstiden med en timme och följaktligen blir väldigt sena. Någon av gymnasieeleverna verkar även ha stulit matchklockan och en temporär klocka utan visning av tid får användas.

 

Matchen startar i ett väldigt högt tempo och det är Mölndal som för matchen. 0-1 kommer ganska tidigt efter en indianare från Burås. Hemmalaget rycker dock upp sig och Jonatan skjuter 1-1. Ett fint avslut i krysset på en mycket fin assist. De gröna tar nu över taktpinnen och 2-1 låter sig inte vänta. Kapten Rickard avslutar ett fint anfall signerat Gustav Sundell.

Att Mölndal är vassa i powerplay får Burås erfara när man drar på sig en utvisning. Kvittering kommer ganska omgående och matchen är vidöppen. Eventuellt sattes det publikrekord i under denna match. Tugget i gästboken hade varit hett inför matchen. Mölndalssupportrarna undrade om de behövde ta med egna stolar och "vaktmästaren" ville att publiken skulle ha poliseskort. Detta var dock inget som märktes då bortasupportrarna uppförde sig galant. Rivalen Myggenäs var även på plats och beskådade toppmötet och motvilligt erkände de att de höll på Burås.

 

Innan perioden var slut får Anders Knutsson kortslutning. Mannen som inte varit på offensiv planhalva sedan 1997 hamnar högst upp i banan och snor åt sig bollen i offensivt hörn. Från Gretzkypositionen bakom mål hittar han Henric Andersson som stänker dit 3-2. Om Anders fortsätter med sådana här prestationer måste snart styrelsen börja fundera på om han är värd #3 på tröjan. Det ryktas att han och klubbens ordförande är ganska tajta och Henric som just nu bär detta nummer planerar en motattack. Antagligen är inte det sista kapitlet i #3-historian skrivet.

 

I andra perioden fortsätter Burås trumma på och Mölndal hänger inte riktigt med. Man får snart spela i numerärt överläge och 4-2 kommer som ett brev på posten. Kort därefter åker Burås på en U5 för ett slag mot Mölndals målvakt. Burås gör dock 5-2 ganska omgående genom Tobias och Mölndal ser allt mer skärrade ut. Coachen lyckas dock väcka sina spelare och Mölndal gör hela fyra mål under detta PP. Två av dessa är zorro-mål. Mölndal har nu vänt på steken och ställningen är 5-6. Innan periodens slut kommer den vindsnabbe Filip fri och lurar snyggt upp målvakten på läktaren och rullar in 6-6. Fortfarande en vidöppen tillställning inför sista akten.

 

Sista perioden är mycket intensiv och utvisningarna duggar tätt. Nivån är väldigt konstig där överfall frias och mindre slag och knuffar fälls. Både Burås och Mölndal är oförstående i många situationer men försöker fokusera på sitt egna spel. När Burås får en av många chanser i PP träffar man stolpen. Mölndal får tag i bollen och skapar ett friläge på kontringen. Zorrokillen zorrar in sitt tredje mål för dagen och 6-7 Mölndal. Burås jagar kvittering men lyckas inte få in bollen trots att man plockar målvakten flertalet gånger. Matchen slutar 6-7 och Mölndal åker hem med alla tre poängen.

 

Detta var det bästa laget Burås mött hittills. Det var även den roligaste matchen trots förlust. Att det är småfult och gnälligt matchen igenom tillhör spelet. Båda lagen gillar att dela ut smällar men inget av lagen klarar av att ta en smäll utan att tappa fattningen. En väldigt avgörande situation blir den omdiskuterade U5 på Burås där Mölndal gör fyra raka mål. Burås var bättre i spel fem mot fem men Mölndal var bättre i PP. De gröna var nog i ärlighetens namn värda minst en poäng idag men sådant nämns som bekant aldrig i historieböckerna.

 

Mölndal känns som ett starkt lag och har man full pott när serien vänder ska det till en smärre härdsmälta för att de inte ska ta hem serien. Enligt obekräftade uppgifter hånade en av Mölndals mer tongivande spelare Buråsspelarna vid tackandet efter matchen. Mycket tråkigt i så fall då matchen är över. Vi hoppas detta endast var en engångsförseelse och att större respekt visas vid i returmötet.

 

En bur: Fredric Milch. Roligt att se den nyblivna pappan tillbaka i försvaret. Stabilt spel samt Burås största retsticka idag.


Två burar: Filip Feldt. Taggad till tänderna idag och löper enorma mängder denna match. Gör sitt första "riktiga" mål i Buråströjan idag.

 

Tre burar: Henric Andersson. Ångar på som en bulldozer och vinner mycket boll i sin forechecking. Blir ett bra komplement till sina vindsnabba kedjekamrater.