Burås IK - Lindome IBK 5 - 4 (1-0, 4-2, 0-2)

@ Svingeln

Förra veckan var det dags för Burås att plocka fram den stora släggan då Mölndal kom på besök. Idag fick Burås spänna bågen ordentlig då ännu ett topplag gästade Svingeln. Lindome IBK med idel raka segrar i bagaget frånsett öppningsmatchen mot Myggenäs kom på besök. Och det var ett Lindome med gott självförtroende som dök upp. Redan i spelargången pratades det om man skulle satsa på andraplatsen eller på förstaplatsen. Avancemang uppåt var de överens om men frågan var hur de skulle nå det.

Burås hade ett par tunga återbud då varken generalen himself Fredrik Milch kunde komma loss samt spelgeniet Gustav Sundell. Dessutom insjuknade  Lukas Nordström olyckligt på matchdagen och fick lämna återbud. Björn Vestling blixtinkallades och var osäker på status med sin skada. Samuel Andersson hade fortfarane känning efter sin skada och Henrik Nord led av sviter från en tidigare sjukdom. Allt var inte perfekt i Buråscamp men det spelade ingen roll skulle det visa sig.

Första perioden började i ett högt tempo och Burås hade innan hört talas om Lindomes speed och anfallsglada tänk. Lindome ägde lite mer boll inledningsvis även om de inte kom till de där riktiga avsluten. Burås som fick inleda med att försvara sig var ändå det laget som skapade de farligaste chanserna framåt. Ju längre perioden led ju mer kom Burås in i matchen. Vi tog över mer och mer och sista fem minuterna skapade vi mängder med chanser. 1-0 kom också som ett brev på posten när Anton sköt 1-0 på pass från Jonathan Conradsson i powerplay. Det var sedan bud på både 2-0 och 3-0 innan pausvilan men Lindome redde ut stormen.

Burås startade den andra perioden som man avslutade den första. Mycket skott på mål och det gav resultat. 2-0  kom bara 19 sekunder in i perioden då Henrik Nord hittade Tobias Rosqvist med en fräck variant. Burås malde på och Lindome kunde inte alls svara. Samuel Andersson fick fram bollen till Jonathan Conradsson som elegant ökade på till 3-0. Innan 5 minuter var spelade hade Burås gjort 3 mål! Filip Feldt hittade Albin Segerstig på backplats från hörn när hela Lindome verkar ha somnat till. Albin dundrade in 4-0 och Svingeln kokade...inte. Svingeln var fullsatt för andra gången i rad vilket inte hör till vanligheterna. Dock är det enbart bortasupportrar och de hade inte mycket att hurra över. Lindomes coach tog time-out. Vad han sa till spelarna vet jag inte men det måste varit väl valda ord. Bytet efter lyckas lindome reducera till 4-1. Matchen blir nu jämnare igen och Lindome tar sig sakta men säkert in i matchen. Trots att det är jämnt spelmässigt så är det fortfarande Burås som skapar det där farliga. Lindome är absolut inte ofarliga men de gånger de är nära visar Kent prov på fint målvaktsspel. Anton Berce frispelar Filip som inte gör några misstag. Elegant rundar han Lindomes målvakt och rullar in 5-1:an. Här känns det som att det kan rinna iväg. Lindome ger sig dock inte och med 40 sekunder kvar av period två trycker de in 5-2. Väldigt olyckligt att släppa till ett mål så sent. Innan perioden är till ända vaskar Lindome fram ytterligare en grym chans och är ytterst nära på att göra 5-3 men Kent tv-räddar.

Andra periodens sista 10 minuter hade tendenser till det klassiska hawaiispelet. I sista perioden blir det riktigt hawaiispel. Ingen ordning ingen struktur. Spelet böljade fram och tillbaka med anfall om vart annat. Alla sprang kors och tvärs och bollen flög fram och tillbaka. Det var sannerligen ingen vackert spel utan den sista perioden får mer kännetecknas som kampens period. Det var tydligt att hawaiispelet inte gynnade Burås som tappade allt eget spel. Lindome sköt 5-3 inledningsvis i perioden och skapade viss spänning. Sista 10 minuterna tog de över mer och mer och Burås började kännas stressigt. Anfallen blev kortare och kortare och bollkontakten likaså. Med 30 sekunder kvar gör Lindome 5-4. Sista 5 minuterna plockar Lindome sin målvakt då Burås åker på två utvisningar efter varandra. Trots spelövertag och en vass chans i slutsekunden lyckas de inte göra mål och Burås vinner matchen med 5-4!

Burås gör en bra insats men det blir onödigt jämnt. Lindome är duktiga men tror inte de är så bra att de kan kriga om platserna uppåt. Känslan säger att de får det tufft både mot Mölndal och Älvstranden. Visst är man partiskt men Burås kändes bättre överlag. När det står 5-1 ska vi inte behöva tappa så pass mycket och bjuda in Lindome i matchen vilket nästan resulterar i poängtapp. Lindome är ett ungt och tekninskt lag med fin fart men väger lite för lätt ibland. Detta resulterade också i att Burås åker på väl många tvivelaktiga utvsningar. Jag har aldrig varit med om att ett och samma lag får 5! Frislag två meter utanför målgården. Trots att Lindome i princip fick vartenda domslut med sig i sista perioden så klagade de oerhört på domarinsatsen. Kaptenen i Lindome gnällde mer än vad han spelade och får så länge ta över bindeln "Div.3: gnällspik" tills vi hittar någon värre. Burås gjorde en stabil insats även om vi har ett par växlar till att lägga in. Många spelare är värda att höjas men bara tre kommer att göras det.

En Bur: Filip Feldt- Rookien börjar komma in i spelet mer och mer och med hans snabbhet är han ett offensivt hot varje gång han är inne i anfallszon. Ett snyggt mål och ett snyggt ass idag!

Två Burar: Kent Stridsberg- Kent i mål gör en kanonmatch och räddar en del riktigt farliga lägen. Särskilt i slutet. Det är inte lätt att vara alert hela tiden när det ibland blir långa spelmoment utan skott emot sig men Kent bevisar motsatsen.

Tre Burar: Daniel Zetterlund- Center som oftast jobbar i det tysta. Zäta gör det där som ingen ser. Han bryter oräkneliga uppspel och passningar idag och är även alltid med i hemjobbet. Zäta hittar de där enkla passen och ställer sällan eller aldrig till det för sig och det krävs en gedigen innebandykunskap för att upptäcka dessa  inte så utmärkande egenskaper på planen;)