Burås IK - IBK Walkesborg 99 8 - 8 (3-1, 3-1, 2-6)

@ Svingeln

Tanken var att det skulle bli en riktig publikfest i fräscha Svingeln när gästande Walkesborg 99 kom på besök. Buråsspelarna hade som uppdrag att höja publiksnittet genom att bjuda in...eller ja mer tjata på respektive och andra familjemedlemmar att dyka upp. Tyvärr uteblev den stora glädjeyran...

Första perioden började på bästa tänkbara sätt när Jim Kontro redan i andra bytet hittade Rickard Jönsson på högerkanten. Rickard som för dagen axlade en centerroll då bortreste Daniel Zetterlund lämnat en lucka. Rickard hittade upp till Victor Baldemark som på ett backskott gav de gröna ledningen med 1-0. Walkesborg backade hem och väntade på kontringslägen. Burås var väl medvetna om att seriens poängkung Dennis Hjoberg var med och hade fokus på att hålla koll på denne spelaren. Burås ägde det mesta av spelet och ett tillbakapressat W99 kunde bara se på när avsluten avlöste varandra. Rickard var pigg i första och hade ett bra skott som gick tätt över och även en stolpträff när Tobias Rosqvist hittade fram med en studspass bakom mål. I ett av få anfall från W99 lyckades man kvittera till 1-1 i mitten av akten. Förstalinan gjorde ett bra jobb med att störa W99:ornas uppspel och en för dagen hårt jobbande Samuel snodde bollen från W99:s försvarare och trycke in ledningsmålet 2-1. Ett riktigt krigarmål! Innan perioden tog slut vann Gustav  Nilsson, förlåt, Lill-Gurra ,en sargduell i anfallszon efter hård kamp och serverade Tobias som säkert placerade in 3-1. En period som gick helt och hållet till Burås.

Andra perioden började som den första slutade. Burås trummade på och man såg inte mycket av Dennis Hjoberg. Så fort han fick bollen slängde han iväg ett skott men det blev sällan eller aldrig något av det. Istället visade Rickard prov på lite elegans när han bröt ett instick i slottet. Han avancerade uppåt och sprang förbi två försvarare. Rickard gick åt vänster och den siste försvararen gick åt vänster. Rickard gick åt höger och försvararen gick åt höger. Rickard gick åt vänster igen och försvararen sprang upp på läktaren och köpte korv. Med ett kliniskt avslut (för en ggr skull) i krysset sköt Rickard Burås till en stabil 4-1 ledning. Walkesborg försökte skapa en del anfall framåt men så fort de tappade bollen kontrade Burås. Samuel och Jonathan kom två mot en och när Samuel serverade "Jompa" öppet mål trodde alla att mål nr 5 skulle komma. Istället passade Jonathan tillbaka till Samuel och chansen rann ut i sanden. Jonathan revanscherade sig omgående när han i ett nytt anfall hittade Gustav Sundell som efter en luftsving kunde sätta 5-1 snyggt i bortre kryss. Dominansen var nu total. Filip sprang mycket och skapade ett par fina 3 mot 2 tillsammans med Henric Andersson och Anton Berce men bollen rullade aldrig in. Med 5 minuter kvar av andra hittar Gustav, förlåt Conny, fram till Jonathan som rundar kassen och snyggt trycker in 6-1. W99 reducerar sedan till 6-2 och sista 3 minuterna av perioden så skapar de också tryck för första gången under matchen. Det är bud på 6-3 men Kent i målet får lov att presentera sig och gör några kvalificerade räddningar och 6-2 står sig.

Tredje perioden börjar avslaget från Burås sida som redan vunnit matchen i huvudet. Trots att W99 börjar hetast gör Burås mål. Jonathan hittar återigen fram till Conny som stänker in sitt andra mål för kvällen. Men där efter händer något. W99 har ingen som  helst tanke på att ge upp och börjar flytta fram trupperna. De stressar nu Burås över hela banan och ett lojt Burås tappar helt fokus och spel. W99 reducerar till 7-3 efter fem minuters spel. Helt plötsligt är det bara Walkesborg och Buråsspelarna ser ut att ha tagit semesteruppehåll lite väl tidigt. Med tio minuter spelat skjuter W99 7-4. Burås har helt plötsligt inget botemedel och 20 sekunder efter målet kommer 7-5 och det är helt plötsligt match igen. Mitt i W99:ornas press skjuter då Anton 8-5 från halva plan. Ett riktigt klassiskt Antonmål. Ett oerhört viktigt mål också som skulle betyda att Burås vaknade ur koman och kom ner på jorden igen...trodde vi men ack så fel vi hade. W99 fortsatte kämpa och Burås var inte alls med. 8-6 kommer med sju minuter kvar och spänningen i hallen stiger. Walkesborg hinner träffa ribban innan man återigen på ett långskott skjuter 8-7 med 49 sekunder kvar. I sista bytet spelar W99 med 6 man men det verkar föga hjälpa. Samuel och Jonathan roffar åt sig boll och parkerar i W99:s hörn. I nästan en halvminut äger de boll innan Walkesborg lyckas komma loss. Och med matchens sista anfall skjuter de 8-8 19.54 in i slutperioden och fiaskot är ett faktum.

Det är inte mycket att säga om matchen. Burås lägger av helt att spela i tredje perioden och det märks redan i pausvilan att vi är någon helt annanstans. När matchen sedan vänder har vi inte förmågan att komma tillbaka. Mentalt hade vi redan vunnit och det bevisar bara tesen om hur motivation slår klass. För Burås är betydligt bättre än vad Walkesborg är och att bjuda på en poäng är inget annat än bedrövligt. All heder till ett hårt kämpande Walkesborg som aldrig ger upp. Dennis Hjorberg gör till sist3 mål och bevisar också att man faktiskt inte behöver kunna göra så mycket mer på en innebandyplan än att skjuta när bollen kommer till en. I Burås gör förstafemman ett hedersvärt arbetet och står för 5 mål framåt. Tyvärr räcker det inte om det är inte ofta Burås släpper 6 baljor i en och samma period. Som någon i laget uttryckte sig - "Där gick kanske tåget" och Burås är idagsläget inte på det.

1 Bur: Jonathan Conradsson- Tillhör den framgångsrikaste femman i dag och tillsammans med Sam och Gustav skapar de mängder framåt.

2 Burar: Albin Segerstig- Albin är en klippa i försvaret och agerar lugnt och säkert. Har även fina offensiva kvalitéer och hänger gärna med i anfallen uppåt.

3 Burar: Samuel Andersson- Samuel gör ett grymt jobb. River och sliter och skapar lägen framåt. Duktig på att bryta boll och skapar kontringar på löpande band.

Minnesvärda kommentarer:

"Lill-Gurra parkerar sitt feta arsle framför kassen bara"- Anton Berce

För den oinvigde kan en sådan mening vara svårtolkad och korrekt översatt betyder det "Gustav Nilsson står framför målet och skymmer sikten" Avd. Rätt ska vara rätt

"Det skulle varit lite mer coachning i slutet, in med vår femma..." - Samuel Andersson som helt objektivt? tycker att hans femma är aningen bättre Avd. Jantelagen vad är det?