Burås IK - IBF Älvstranden 3 - 4 (2-1, 1-1, 0-2)

@ Svingeln

Det vankades kamp redan en timme innan matchstart när Buråsgardet samlades i omkl.rummet i Svingeln-Garden. När hemmalaget satte ihop sargen började supportrarna trilla in. När det var 45 minuter till matchstart var det i princip fullsatt. Tyvärr var det som vanligt idel bortasupportrar och det börjar kännas väl bekant nu för tiden att spela bortamatch hemma i Svingeln. Applåder när motståndarna gör något bra och busvisslingar när Burås gör mål är vardagsmat.

Första perioden blåstes igång och matchen började i ett högt tempo direkt. Älvstranden var taggade och det var Burås också. En mycket viktig match och en klassisk så kallad sex-poängs-match där Älvstranden hade chans att rycka från Burås vid Buråsförlust men där Burås skulle gå om i tabellen vid Buråsvinst. Älvstranden öppnade något bättre och tog kommandot över bollen. Trots bollinehav så var det Burås som gjorde första målet. Med en numer klassisk variant satte Tobias 1-0 på genialt pass från Gustav. Älvstranden var duktiga på att spela runt boll och komma till avslut i anfallszon men var lite sämre i försvarsspelet. Burås kom in mer och mer och började skapa chanser. Rickard hade en bra möjlighet på en inbrytning innan det var dags igen. Gustav hittade Anders med ett lika snyggt pass som innan och Knutte gjorde inget misstag när han ruschade ner i slottet från backplats. Kanonen satt där den skulle och 2-0 på tavlan. Älvstranden försökte och försökte men Burås försvarspel var tajt och Älvorna tilläts inte komma till de riktigt farliga chanserna. Tyvärr lyckade de peta in reduceringen 2-1 med mindre än en minut kvar av perioden. Ett resultat som stod sig ut.

I andra perioden öppnade Älvstranden klart starkast och tog över helt. De första 10 minuterna fick Burås enbart rikta in sig på försvarsspel och några få kontringar då och då. Tack och lov så stod Gud själv i Buråsmålet denna afton och räddade den ena farligheten efter den andra. Inte helt rättvist slutade det som det brukar i innebandy när ett lag pressar utan att få in bollen. Samuel lyckades i ett av få anfall trycka in viktiga 3-1 med halva perioden avklarad. Älvstranden knäcktes inte utav det utan fortsatte trumma på. Burås började få domslut emot sig och tappade fokus helt. Domaren hamnade i fokus och Älvstranden passade på att reducera en gång till. Denna gång till 3-2. Sista minuterna skapar de flertalet målchanser men Kent i mål är helt fenomenal.

Sista perioden börjar som den andra slutade. Älvstranden håller i taktpinnen och radar upp chanser. När Älvstranden får ett frislag väljer samtliga Buråsspelarna på plan att fokuserar på domaren. Älvstranden tackar och tar emot och smäller in 3-3. Domaren dömer tack och lov bort målet då det var väntan på signal. Burås får sedan frislag minuterna senare och pangar in 4-2. Även denna gång blåser domaren bort målet på grund av att bollen inte låg stilla. Kvitteringen hänger i luften och ingen blir direkt överraskad när 3-3 kommer. Burås jobbar på och försöker komma upp i spelet. Älvstranden vaskar sedan fram ett friläge men Kent paradräddar. När Burås missar i ett uppspel kontrar Älvstranden och kommer fyra mot en. Smack säger det och 3-4. Någonstans därimellan kommer också Älvstranden två mot noll från halva plan. Återigen gör Kent en fantomräddning. Burås tar Time-Out i slutet och bestämmer sig för att trycka allt framåt sista minuterna. Istället drar vi på oss en utvisning med 2 minuter kvar. Vi chansar och jagar helvilt med fyra man. Tyvärr åker vi på ytterligare en utvisning och sista minuten tokjagar vi tre mot fem. Overkligt nog gräver vi fram två ruggiga chanser båda signerade Samuel. Den sista chansen kommer med 6 sekunder kvar och Samuel skjuter ett bra skott där Älvstrandens målvakt gör en prakträddning.

Det blev en riktigt bitter och tung förlust för Burås denna afton. Särskilt när vi faktiskt leder matchen i princip hela tiden.Vi gör en bra första period sedan tar Älvstranden över. Halva matchen försvarar vi oss klokt och låter dem inte komma till. Men andra halvan släpper vi till alldeles för många chanser. Samtidigt är vi väldigt uddlösa framåt. Avsluten lyser med sin frånvaro. Segern idag är rättvis. Trots förlust så gjorde några Buråsare en bra insats. Anton slet som vanligt i offensiven. Tobias var en av få som skapade något framåt. Henke slet friskt och försökte skapa framåt. Björn, Kontro, Knutsson, Gustav gjorde det riktigt bra därbak med tanke på Älvstrandens höga press. Linus gjorde ett mycket fint inhopp. Men alla kan inte få burar då de inte räcker till.

En bur: Samuel Andersson- Ett mål, sliter hårt och skapar några riktigt farliga chanser, särskilt i slutet.

Två burar: Anders Knutsson- Gör ett strålande jobb över hela plan. Springer kopiöst mycket och är stabil både i offensiven men framförallt defensiven.

Tre burar: Kent Stridsberg- Håller oss kvar i matchen med flera prakträddningar. Räddar dessutom ett friläge, en två mot noll och plockar en straff i slutet. Felfri!