Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Högsbo Allmänna IK 13 - 5 (3-1, 1-2, 9-2)

@ Svingeln

På söndagar ska man enligt Gud vila. Svingelns sporthall är dock ett av få ställen där avsaknaden av Honom är påtaglig. Övriga lagen i serien hade hellre spelat i en fängelsehåla. Domarparet klagar innan match på att de fått plocka upp stenar från golvet, tejpa nätet i målen samt kolla upp sitt mörkerseende för att kunna urskilja gestalterna i det skumma ljuset i Svingeln.

 

Nog om den anrika arenan. Dagens motstånd var Högsbo som ligger på nedflyttningsplats. Laget har spelat två oavgjorda matcher på raken, den senaste mot ett Lindome som jagar avancemang till division 2. Högsbo brukar ge Burås tuffa matcher och hemmalaget ställer upp med hela 18 man. Bortalaget verkade ha det tuffare att skramla ihop gubbar och hade endast åtta utespelare.

 

Det är Burås som tar tag i taktpinnen och Filip gör 1-0 efter 2:32 spelat. Burås kommer 3-mot-1 men Filip väljer att både dribbla av backen samt skjuta själv. Det är svårt att vara arg när avslutet sitter som det gör. Högsbo spelar efter sina resurser och ligger på kontring. Efter slarv i Burås kvitterar bortalaget. De gröna fortsätter att tugga på och innehar mycket boll. Konstigt nog spenderar man inte alltför mycket tid i anfallszon och Högsbo kan försvara sig relativt enkelt.
Filip gör rättvist 2-1 innan Jompa ökar på till 3-1 via Gustav Sundells hörnvariant.

 

I paus är coach Milch både nöjd och missnöjd. Han är nöjd med ledningen, men spelet borde förbättras. Många har svårt att fokusera då Milch var nyrakad dagen till ära. Det är ingen hemlighet att Mölndals kapten är Milchs idol och nu hade han kopierat sin idols mustasch. Coach beslutar i alla fall att gamlingen Calle har suttit på hyllan länge nog och samlat damm och ska in i spel.

Andra perioden ser ut att gå enligt planerna när Jompa ökar på till 4-1, återigen på pass från Gustav. Burås tredjefemma har dock en tung kväll. Man släpper in två mål på två raka byten och det är helt plötsligt match igen. Männen som ska skämmas är Henric A, Rickard, Sam, Björn och nyrakade Milch. Baklängesmålen får alla ta på sig, även fast det egentligen var Milchs fel ;)
Coach ger sig själv det hårdaste straffet och bänkar sig själv. Ett aningens hårt straff, men det gav Victor chansen att få några minuter. Victor som numera leker i Skåne under veckodagarna och således inte tränar längre. Vi får se om han lyckas ta tillbaka en plats när han lekt färdigt.
Anton stukar foten och det är en hönsgård i Burås bås. Spelet är inte mycket till underhållning för publiken och pausvilan känns behövlig.

 

I pausen får hemmaspelarna höra ett och annat. Tredjefemman har gjort sitt och får fundera på livet. Beslutet ger effekt och Burås går på 88 sekunder och tre byten från 4-3 till 7-3. Luften går ur ett mycket trött Högsbo. Målskyttar var Lukas, Nord och Jompa. Tredjefemman får chansen att spela igen. Efter en liten stund känner sig stjärnan Gustav S sig trött och vill vila ett byte. Självklart säger coach och slänger in Rickard temporärt. Här släpper denna formation in sitt enda mål, och vi ska låta det vara osagt om det är Gustav som drar upp kvaliteten, eller om det är Rickard som drar ner den.
Sam gör dock endast fem sekunder senare 8-4 direkt på tekning. Lukas hänger sitt andra för kvällen med ytterligare ett backskott, helt otagbart. Filip gör sen sitt tredje för dagen.

Jim Kontro som bara varit med väldigt sporadiskt i år tar en utvisning. Högsbo lyckas inte skapa något vettigt. Förståeligt då dessa åtta heroiskt kämpande bortaspelare var helt slutkörda. Sam kommer 1-mot-1 i boxplay och drar en tunnel på backen. Han hör redan här jublet i ryggen från lagkamraterna och drar sedan målvakten och slänger upp bollen i taket. Lite retligt att boxplaymål inte räknas i plus/minus-statistiken.
Filip gör sitt fjärde för kvällen och Gustav S sitt första innan matchen är slut. Matchuret visar 13-5, en stabil hemmaseger.

 

Burås gör ingen höjdarmatch, men man gör det som krävs. Hade Högsbo mönstrat fullt lag hade detta varit en bra mycket tuffare match. Hemmalaget gör nio mål i sista perioden. Tredjefemman spelar -2, vilket är ganska svagt när man vinner med 13-5. El capitano ligger på hela -3. Återstå att se om det blir några fler matcher som center för kaptenen.
Sett med gröna ögon såg vi många konstiga saker idag. Junior blev utan utvisning, Albin var med i matchprotokollet, Filip gör fyra mål trots han är bakis och Anton gör assist men inga mål.

När domarna ska betalas visar det sig att Milch endast har med sig 5 kr. Övriga spelare känner dock sin smålänning till coach och får gå in och bidra. Vi får till nästa hemmamatch hjälpa coach uppskatta domarkostnaderna.

 

En bur: Lukas Nordström. Mannen har alltid ett leende på läpparna. Med sitt mysiga skägg gör han två mål och förtjänar sin bur.

Två burar: Jompa/Gustav S/Tobbe. Dessa män får dela broderligt på denna. Gustav gör 1+3 och Jompa 3+0. Tobbe gjorde trots en lite tyngre kväll 0+2. Alltid kul att se geniet Gustav leta pass, illern Jompa jaga motståndarbackarna samt Tobbe båga runt allt och alla.

Tre burar: Filip Feldt. Trots bakfyllan hänger han fyra mål. Imponerande.

 

Hört på bänken:

"Fan jag spydde nästan efter den löpningen"
Filip efter en av sina rusher. Avd. I Burås är vi seriösa.

 

- Sam: Rickard är du med nu?

- Rickard: Va? Jag ska väl vila?

- Sam: Ja, jag skulle bara se till att du är med på att du inte ska vara med.

Sam försäkrar sig om att kaptenen vet när han ska in. Avd. Alltid solklara besked från bänken.