Burås IK - Herrestads AIF 13 - 7 (4-2, 4-4, 5-1)

@ Svingeln

Då var det dags. Säsongens sista match. Herrestad skulle för första gången någonsin besöka Svingelns sporthall. Förväntansfulla Uddevallabor var ivriga på att få reda på om hallen är lika illa som legenderna säger. Vad de tyckte får de själva svara på.

Burås kunde för dagen mönstra tre fulla femmor. Coach hade egentligen inte tänkt låta  skadade Gustav Sundell spela. Mannen som varit ryggskadad en tid hävdade dock prompt att han skulle spela denna match. Antagligen kände han Anton flåsa honom i nacken i poängligan. Gustav hade en titel från förra säsongen att försvara. Milch droppar några floskler innan matchstart. Han känner att han kan slappna av nu när ändå året citat är korat.

Matchen i sig var helt betydelselös. Inget av lagen kunde avancera i tabellen, men båda lagen ville avsluta säsongen på bästa vis.

Burås kör gasen i botten direkt och Anton och Filip gör varsitt mål i deras två första byten. 2-0 redan efter två minuter. När sedan Kontro gör 3-0 efter en magisk pass av Zäta känns matchen vunnen. Perioden slutar 4-2 till Burås, där Gustav S var sista målskytt.

Spelet var i stort sett samma under hela matchen. Burås hade mest boll och Herrestad låg på kontring. När väl tillfälle gavs var bortalaget sylvassa. Sällan har ett lag med en sådan effektivitet skådats. Många av målen var dessutom riktigt snygga.

I början av andra perioden får Herrestad kontakt via 4-3. Jompa gör dock 5-3 ganska omgående och Zäta ökar på till 6-3. Burås börjar här slappna av. Förstafemman har en tung period och det står snart 6-6. Anton gör dock en av matchens prestationer när han rundar tre-fyra Herrestadsspelare för att sedan servera Filip öppet mål. 7-6. Zäta gör i bytet efter 8-6 på en snygg frislagsvariant, och perioden är slut.

Inför tredje perioden snackas det mycket om att stänga matchen. Herrestad hade endast nio spelare, och krafterna började tryta. Vikarierande keepern Gustav Nilsson gör ett lysande jobb och ingen kunde nog ana att denna man inte var en riktig målvakt.

I början av tredje perioden får Burås sitt första powerplay. Efter lite bolltrillande gör man en av de intränade varianterna och 9-6 kommer upp på matchuret. Kort därefter får Sam peta in bollen i öppet mål efter ett mönsteranfall med klapp-klapp-spel från Sam, Jompa och Gustav. Herrestad tar time-out för att göra en sista kraftansamling. Man lyckas reducera till 10-7 och en gnista av hopp tänds. Sam släcker snabbt denna gnista när han rundar sin försvarare, bryter in och stänker dit 11-7 i bortre krysset. Rickard vill inte vara sämre och gör 12-7 efter fina dribblingar. Pensionärslinan med Rickard, Henke A och Zäta hade förvånansvärt bra spel. Filip spikar slutresultatet till 13-7. Gustav N ville gärna vinna utvisningsligan. Han låg dock 1 min bakom ledande Anton. I tredje perioden snackar han till sig en utvisning och vi kan konstatera att han verkligen är nöjd med tillvaron. Anton funderar på att ta en utvisning i slutet för att återta ledningen, men kapten Rickard stoppar honom. Moget, som Anton själv skulle sagt.

Detta var en match med bara en logisk utgång, hemmaseger. Herrestad var aningen desarmerade, men långt ifrån ofarliga. Man var ett nummer för litet idag för att kunna störa Burås på allvar.

Burås summerar en fin vårsäsong med endast en förlust, mot seriesegrarna Mölndal. De oavgjorda matcherna var dock aningen för många för att man skulle kunnat utmana om de högre placeringarna. Man slutar i år på en fjärdeplats. Det får anses på gränsen till godkänt.

Albin gjorde en bra match som vanligt. Kan inte se annat än att ledningen förlänger hans try-out kontrakt. Junior var bra i kassen, fick göra några riktigt svettiga räddningar. Kanske ska ta på sig målvaktsmasken på heltid nästa säsong?

En bur: Lill-Gurra. Gör ett fint jobb i kassen. En nästa stormålvakt född?

Två burar: Sam. Gör 3+1 när hans femma spelar 4-0 i matchen igenom. Har fin hjälp av kedjekamraterna Gustav S och Jompa. Det är inte svårt att göra mål när Gustav serverar öppna mål.

Tre burar: Anton. Inget paraply denna gång. Sliter som vanligt och håller sig förvånansvärt lugn.