Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Floda IBK Div. 3 11 - 5 (3-2, 3-0, 5-3)

@ Svingeln

När det nalkas jul, nalkas det samtidigt en kollektiv slapphet i staden Göteborg. Folket tänker på semester, julgröt och hårda paket och tankarna är långt borta från verkligheten och allvaret som vecka efter vecka utspelar sig på Svingeln Arena.

Torsdag afton, dan, före dan, före dan, före dan, före dan, före dopparedan skulle första säsongshalvan rundas av genom ett hemmamöte mot Floda. Ett Floda som Burås som vanligt bortaföll mot men som inte rosat marknaden sen dess. 

 

Burås ville sätta högt tempo direkt, inte så mycket för innebandyns skull utan för att detta var sista chansen att springa bort lite dåligt samvete innan julgodiseuforin drar igång. Framförallt Sam har pratat mycket om julgodis, Sam älskar julgodis och även annat godis.

Floda ville inte sätta lika högt tempo. Floda är typer som inte har bråttom att öppna sina julklappar utan väntar till rätt tillfälle och då... öppnar dom julklapparna, eller i detta fallet kontringarna/buråsmisstagen.

 

Tempot i första perioden är hyffsat från hemmalaget men bortalaget gör  ett-noll på en riktig smällkaramell efter några dragningar, någon tunnel, någon dragning till sen sitter den där bakom Kent.

Repliken kommer blixtsnabbt från blixtsnabbe Filip Feldt som mindre än minuten senare har kvitterat. Floda gör därefter 1-2 men återigen kvitterar Burås inom minuten genom ny-gamla målsprutan Pål, Mål-Pål, Eriksson, som passade på att göra säsongsdebut.En sen säsongsdebut men en tidig julklapp för Burås och dom tillresta 6 hemmasupportrarna som för första gången någonsin var i numerärt överläge mot bortafansen satt och mös på träbänkarna.

Kanske kan vara läge att presentera våra 6 fans då dom ju skriver in sig i Burås historieböckerna med denna bedrift.

Från vänster:

- Anton Berces bättre hälft

- Anton Berce

- Andreas Rundberg

- Jakob Imberg

- Jakob Imbers bättre hälft tillika damspelare Viktoria

- Linus bättre hälft

Stort tack till er!

Bortalagets tre fans vet jag inte riktigt vad dom hette eller vilka dom var men vi kan ju ta den informationen vi har och även passa på att spekulera lite:

- Förmodligen en pappa till någon i laget, kortklippt hår och blev lite arg på domarna någon gång när han tyckte dom fattade felaktiga beslut. Kanske har kort stubin. Hade ingen dator med sig.

- En person som förmodligen är släkt eller familj med den kortklippta pappan och förmodligen också en av spelarna på planen. Hade ingen dator med sig.

- Förmodligen en mamma till någon i laget. Brunt lite längre hår. Hade dator med sig.

 

Med hemmastödet i ryggen och Pål på plan så kunde det inte bli annat än ett tidigt julfirande för Burås som trummade på matchen ut. I andra perioden dödas matchen då Burås går upp till 6-2 och Floda inte visar något större intresse av göra något extra jobb för att utmana om poängen. Pål gör fler mål, även värvningen från Myggenäs Victor Baldemark visar upp sig genom att sätta 6-2 vilket blir såkallat Game Winning Goal. Han visar samtidigt prov på väldigt komplett spel från backplats både offensivt och defensivt och blir säkerligen en tillgång i Buråströjan.

 

Sista perioden rycker Burås ifrån till 10-2 innan Floda visar livstecken och gör några snabba mål. Det blir aldrig någon fara på taket och när slutsignalen ljuder har Pål gjort ytterliggare mål och resultattavlan stannar på 11-5.

 

Floda har ett gäng duktiga spelare som man inte får ge något utrymme vilket straffar Burås ett antal gånger idag. Dom har också några väldigt unga spelare som säkerligen kommer bli hot inom en snar framtid. Floda backar hem och ligger på kontring och Burås får hålla mycket i bollen.

 

Dagens burar delas ut som följer:

3 burar: Pål

2 burar: Albin

1 bur: Victor

 

Citat:

Frågat till Linus på bänken om hans nya dam:

- Hur länge har ni varit tillsammans, en månad?

- Nä, inte ens det, fem veckor.

Avdelning: Dom firar ett halvår på måndag.

 

- Plockade hydrofonerna upp det där? (c) Coach-Mattias

Avdelning: Svingelns fukt slår ut alla mikrofoner

 

Coach:  Idag har vi faktiskt bra domare för en gångs skull.

Kent: Vadå menar du att dom ser bra ut?

Avdelning; Det är ju insidan som räknas

 

...så ska vi spela men ni vet ju detta redan så ni behöver inte bry er om vad jag säger i båset. (c) Mattias

Avdelning: Matchgenomgång.

 

Rickard: Fler hemmafans än bortafans idag, trevligt. Förra säsongen fick man ju ta emot glåpord från bortafansen i Svingeln när man stog vid sargen. Du är äcklig och dålig och allt vad det var.

Zäta: Nä det var hemmafansen. De är bara väldigt ärliga.

 

  

God Jul på er nu så ses vi i januari, feta, runda och glada!