Västra Frölunda FK - Burås IK 4 - 5 (1-2, 1-1, 2-2)

@ Valhalla C-hall

Burås kom till Valhalla med gott självförtroende inför mötet mot Västra Frölunda. Man var väl medvetna om Frölundas giftiga offensiv och var inställda på en tuff kamp.

Burås började matchen klart bäst. Redan efter drygt en minut checkade Jakob Västra Frölundas back som drällde med bollen. Detta öppnade upp för Samuel som snabbt högg bollen och distinkt sköt 0-1 till Burås. Samuel som tidigare kritiserat sitt eget smeknamn "Höstlövet" var snabbt framme och påpekade att skottet denna gång var stenhårt. Vi håller för en gångs skull med! Frölundas beryktade superfemma såg vi inte alls röken av och Burås fortsatte äga spelet. Man radade upp chanser och mer eller mindre bosatte sig på Frölundas planhalva. 0-2 kom också som ett brev på posten när Fredrik körde en soloraid med en offensiv tackling som prick över i:et innan han serverade en öppen Pål som styrde in bollen i nätmaskorna. Burås fortsatte trumma på och det var bud på både 3-0 och 4-0 innan Västra Frölunda vände spelet i en kontring. Nästan 14 minuter tog det innan superfemman presenterade sig och då gick det snabbt. Kontring och sidlespass och plötsligt reducerat till 1-2. Ett resultat som stod sig perioden ut trots massivt spelövertag för Burås.

Den andra perioden började sämre. Burås halkade ner i Västra Frölundas tempo och hemmalaget bjöds in i matchen. Spelet blev jämnare och lagen turades om med chanserna. Lite jobbigt var det när Västra Frölundas hetlevrade Björn Karnefors kvitterade till 2-2. Spelet tappar sedan attraktionsvärde när den ena avblåsningen efter den andra kommer. Matchen blir sönderryckt av alla utvisningarna som avlöste varandra. Det blev inget riktigt flyt i spelet och den massiva publiken ville se bättre spel. Västra Frölunda skapar inte särskilt mycket  i mittakten men när de fick chans i powerplay var de giftiga. När en hemmaspelare sedan sitter på botbänken tar Burås ledningen med 2-3 på mål av påpasslige Pablo, mer känd som Pål, som serveras med en underbar macka från Gustav. Resultatet står sig till pausvilan.

Den tredje perioden blir ett regelrätt ställningskrig. Båda lagen kämpar och sliter. När burås ånyo får chans i powerplay smäller det. Denna gång är det Fredrik som prickskjuter 2-4 från backposition framspelad av Pablo.  Västra Frölunda har dock ingen tanke på att ge sig utan försöker trycka på. Det resulterar istället i en utvisning och Burås får chansen att punktera matchen i powerplay. Samuel sprätter in 2-5 på pass från Pablo. Här trodde nog de flesta i den otroliga hemmapubliken att det var kört. Västra Frölunda lägger dock istället in en högre växel och för första gången i matchen etablerar de tryck i Buråszonen. Gabriel tvingas till den ena svettiga räddningen efter den andra. Målen uteblir och Burås lyckas komma tillbaka i matchen igen. Då, när allt verkar lugnt, skjuter en Frölundaback ett långskott som helt ställer Gabriel i mål. Frölunda får vittring och minuten senare reducerar man återigen, denna gång till 4-5. Det blir helt plötsligt olidligt spännande i slutet. Västra Frölunda trycker på för en kvittering sista minuterarna men Burås reder ut stormen ganska effektivt och inkasserar tre mycket härliga poäng.

Västra Frölunda är ett svårspelat lag. De är stora och spelar fysiskt. De har inte så mycket rulla-boll-spel utan lägger mycket chansbollar på mål. De spelar mycket man mot man och checkar högt upp i banan och gör det stundtals väldigt bra. Deras omsusade förstafemma såg vi inte mycket av i afton. Istället var det andra Frölundaspelare som imponerade mer. Burås spelar inledningsvis strålande och har vid ett par tillfällen i matchen chans att punktera den. Både vi 0-2 och 2-5 har vi lägen att avgöra. Powerplay:et, som hittills varit strålande, är inte alls lika bra idag. Trots det gör vi tre mål i numerärt överläge. Det är en styrka i sig att producera utan att övertyga. Många spelare gjorde en bra insats idag. "Gabbe" i mål gör några avgörande räddningar när Frölunda är på väg in i matchen, Anders spelar stabilt i backlinjen och Andreas Samuelsson är kvicksnabb och ställer till oreda för motståndarförsvaret. Sen ska vi icke förglömma den nye tränare som gjorde debut idag- Oscar. Med skön pose över sargen såg han till att alla visste vem som skulle in och spela och när.

Tre burar: Fredrik Milch, gör ett fantastiskt jobb över hela banan och hinner t.o.m. instruera lagkamraterna vart de ska löpa samtidigt som han själv spelar upp bollen.
Två burar: Pål Eriksson/Samuel Andersson, Pål som är inblandad i det som sker framåt och sliter hårt idag. Samuel som aldrig gör en dålig match hänger ett par avgörande baljor idag.
En bur: Resten av laget som alla är delaktiga i vinsten!

Minnesvärda kommentarer från matchen:
"Det är upprepande slag varenda gång" Fredrik Milch påkallar domarens uppmärksamhet avd. klart det är upprepande om det är varenda gång! Logik på hög nivå!

"Vilken spelare? Jaha, den tiden...ja det är...tja, vad kan det vara nu? Säg...cirka...jag tror...det är väl 40 sekunder kvar tills han kommer in!" Coach Oscar svarar på frågan -Vilken tid kommer deras spelare in från utvisningen? Avd coach med koll på läget!

"Konstigt att de inte plockade kasssen i slutet?" Samuel funderar i omkl.rummet efter matchen och har fortfarande inte lärt sig att det inte är tillåtet att plocka ur målburen från plan avd. hur svårt kan det vara?