Skår IBK - Burås IK 4 - 24 (2-3, 0-10, 2-11)

@ Skepplanda Idrottshall

Bortamatch mot Skår ute i Skepplanda. Säsongens tristaste match stod på pappret. Hade det inte varit för att den individuella poängstatistiken som Gibf.se förser oss med hade nog Burås haft svårt att värva spelare till dagens match. Men tack vare statistiken såg flertalet spelare fram emot att få bättra på sin egen poängskörd och därmed kunde Burås mönstra tre femmor.

Det blev dock inte den enkla start många buråsare trodde och hade hoppats på. Skår spelade smart i den mycket trånga hemmahallen och backade hem med fem man. Burås hade svårt att komma till avslut nära mål och fick avlossa kanonerna från behörigt avstånd. Skårs målvakt imponerade och räddade en hel del inledningsvis. Även om Kontro visade väg med sitt 0-1 efter 4 minuters spel blev frustationen i buråslägret allt tydligare. Tiden rullade på och det såg inte ut att bli något målkalas. Efter 10 minuters spel hittade Linus Lundh-Hansen fram till Mats Colliander med ett diagonalpass. Mats sköt snyggt 0-2. Kallduschen kom 2 minuter senare när Skår i ett av få kontringsanfall reducerade till 1-2. Viss irritation spred sig och mindre än 1 minut senare kontrade Skår in kvitteringen 2-2. Buråsspelarna fattade knappt vad som höll på att hända. Matchbilden överlag såg rätt avslagen ut. Skår slår långbollar på forwards och chansar på att lyckas fiska upp en och annan kontring medan Burås äger boll och spel utan att egentligen skapa sådär jättemycket farliga chanser. Många avslut missar och mål och de som träffar avvärje Skårs målvakt. I slutminuten ger Milch Burås ledningen igen med 2-3 efter ett patenterat Milchskott från backposition. Ett par kliv in och ett välriktat hårt skott i bortre.

I pausvilan går det upp för ett par buråsspelare att detta inte kommer bli samma behagliga resa som förra gången även om känslan avslöjar att vi så småningom kommer att göra ett litet ryck.

Andra perioden börjar likt den första men Skårspelarna börjar bli mer trötta och springer allt mindre. Om tempot och intensiteten var lika med noll i första är tempot i andra nere på minus 2. Skår börjar slarva med sitt hemjobb och det öppnar upp för Burås. Rycket kommer också i den perioden. 2-3 blir 2-13 i denna period. Utan att imponera, vilket är omöjligt i en sådan här match, gör Burås det man ska: nämligen mål. Spridningen på målskyttarna är relativt stor vilket glädjer alla som fick vara med.

Tredje perioden blir totalt avslagen och Skår passar på att göra två mål till. De tappar också, som väntat, ansiktet och drar på sig två onödiga matchstraff. I ett powerplay som tycks vara en evighet gör Burås ett gäng mål. Matchuret visar till sist 4-24 när matchen är över.

Inte mycket att säga om. Burås gör en halvdan insats men vinner ändå till sist med stora siffror. Skårs hemmahall är liten och trång och när de i första perioden backar hem blir det otroligt svårt att göra mål. Nu förstår man varför många lag inte gör lika många mål i båda mötena mot Skår. I deras hemmahall är det tajtare och samtidigt lättare för dem att hänga med då de bara är 7 utespelare. Ingen i buråsgänget sticker ut mer än övriga denna afton. Publiken var dock lite besvikna över att burås poängkung Gustav Sundell inte syntes mer. Efter snack om dopingkontroll i gästboken inför dagens möte valde Gustav att tona ner sitt spel. Rädslan av att åka fast var trots allt påtaglig.

Trist att vi också drar på oss skador på tre spelare i en sådan här match. Milch, Mats och Jakob tvingades alla utgå under matchen. Samuel, mer känd som "Herr Glas" nuförtiden, är kanske inte den ende spelaren som förtjänar ett mindre smickrande smeknamn. Hur pass vältränade ÄR egentligen coachen, löpfenomenet och Pålwannabeen? Kan smeknamn som  "General Porslin", "Fru Handväska" och "Muskelöse mannen" vara namn som passar in?

Då Myggenäs föll är vi nu återigen förbi i tabellen och landar på 3:e plats.. Nu väntar en ruggigt spännande och inspirerande match mot redan klara Landvetter nästa helg. Det krävs att vi vinner återstående tre matcher och att Eken tappar poäng i en match för att vi återigen ska ta över 2:a platsen. Väl mött!