Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Pixbo Wallenstam IBF Div 3 - Burås IK 5 - 6 (2-2, 2-2, 1-2)

@ Wallenstamhallen

Lördag kväll, en utmärkt partykväll, fick se sig störas av att Burås manliga representations fick söka sig till Mölnlycke för ett möte mot Pixbo. Därmed fick man också skjuta upp ölen och pensionärsdansen med några timmar.

 

Burås fick annars en bra start på matchen när en av Pixbospelare drar på sig en 2+2 minutare nästan direkt vilket resulterar i ett 4 min powerplay. Det syns att julmaten gjort sitt under uppehållet, Powerplayet ser trött ut och det blir inte många chanser Burås skapar under denna period. Pixbo reder ut den dåliga starten och får några bra chanser. Man tar många skott från backplats och där har dom duktiga skyttar.

 

Burås får till några halvchanser men känns ganska uddlösa, fram till Gustav hittar en passning till Oscar som tar ett bra skott från halvplan. Bollen söker sig in i nätmaskorna och 0-1 är ett faktum. Trots att Rickard valt att stanna hemma för bingolottos säsongspremiär så lyckas han enligt gibf.se göra 0-2 för Burås. Men här kan vi informera att Mats jobbar in 0-2 från en position nära mål (en position där Rickard aldrig varit placerad). Om det är välförtjänt går väl att diskutera men man är ju alltid så bra som resultattavlan visar. Och det visar sig stämma i slutet av perioden då Pixbo visar klass när Burås slarvar i sina uppspel. Pixbo nyttjar detta till fullo och trycker in både 1-2 och 2-2 inom loppet av 15 sekunder på ganska likartade situationer.

 

Burås snack mellan första och andra måste ha handlat mer om hur många bingolotter man har köpt till reprisen man ska se hemma hos Linus efter matchen. För Burås går ut och fortsätter sitt slarviga spel och Pixbo tackar och tar emot. Vid ett sådant läge sätter de 3-2 genom ett pass från kanten och ett direktskott från slottet helt otagbart för Gabriel i målet. Pixbo trycker på och skapar chanser när inte Burås gör något ordentligt av sina chanser. Pål missar några chanser, Tobbe hittar inte kassen, Kontro skjuter i täck osv...

 

Pixbo vänder snabbt spelet och vid ännu en kontring så sätter de 4-2 med ett direktskott via ett diagonalpass. Som sagt, resultattavlan ljuger aldrig. Burås tar då timeout och valde att gå ner på två kedjor för att få upp tempot och intensiteten som verkar vara som bortblåst hos Buråsspelarna. Det verkar ha väckt Burås lite granna och Tobbe som nu siktat in sig sätter 4-3 på ett pass från Oscar. Men Pixbo kämpar på och har två bollar som bokstavligen dansar på mållinjen, men domaren friar i båda lägena och efter ett långt utkast av Gabriel som Pål fångar upp hittar han en friställd Sam, som bara behöver lägga in bollen i öppet mål. Och nu verkar Burås vaknat till liv och visar lite jävlar anamma. Men återigen lika efter denna period också.

 

Burås går ut i tredje med betydligt högra fart och Andreas Samuelsson kommer in efter att ha varit på träningsläger i Thailand de sista veckorna på rekommendation från Burås högsta ledning. Han springer av sig med stor framgång och sätter Pixbos backar under rejäl press och skapar några chanser. Perioden löper på med chanser åt båda hållen. Men Burås ledarstab med Henke i spetsen visar upp fingertoppskänsla när Sam får chans under ett powerplay, detta efter att varit bänkad under stora delar av perioden. Sam tackar för förtroendet och trycker in 4-5 efter pass från Oscar som gör sitt andra poäng för aftonen.

 

Pixbo ger sig inte och får på ett väldigt konstigt sätt in 5-5 bollen efter att bollen fått en egen vilja och studsat och skruva sig på alla sätt och in i bortre hörnet. Pixbos hemmaklack som för dagen bestod av några spelare från Eken visste inte riktigt vad dom skulle göra med den glädjen som Pixbos reducering innebär. Men partyhattar och pommac sågs dyka upp på läktaren! ;)

 

Men mitt i Ekens enorma lycka fick Sam återigen chansen när Henke visar känslan igen från bänken. Och Sam har ju ätit så mycket godis under sitt skadeuppehåll sockerruschen fortfarande ger effekt och han plockar därför ner en långboll från Kontro och sätter sitt tredje mål för kvällen. Segern är nu nära för Burås. Delar av Ekens tillresta spelare, satte pommacen i halsen och andra gömde sina ansikten i sina händer och frågade sig vad dom gjort för att förtjäna detta! ;)

Pixbo tar direkt timeout efter målet och satsar på att ta ut målvakten men man skapar inte mycket till chanser, trots spel i Burås zon. Tiden rinner ut och besvikelsen är stor i pixolägret när klockan ljuder.  

 

Pixbo visar upp att de är ett duktigt lag med tekniska spelare och en bra spelidé, de har en bra stomme som de kan bygga på inför framtiden och kommer vara farliga för många lag under våren som är kvar och kan säkert ta sig till en topp 6 placering innan säsongen är slut. Men allt ligger i deras egna händer.

 

När det kommer till Burås så måste man säga att det tar ett tag innan vi vaknar till. Men Burås verkar ha ätit många pepparkakor under jul, för att för första gången på väldigt länge så går Burås av planen med 0 min i utvisningsbåset, detta trots att alla tre bad boys som Milch beklagades sig på i den välkända videon som tidigare har läckt på hemsidan var med.

 

Nu gäller det att tagga om Burås ska kunna behålla sin placering efter nästa omgång. Eken har allt att vinna och är erkänt svårslagna, men många duktiga spelare som kan avgöra matcher på egen hand.  Men kapaciteten finns i Burås, det gäller bara att få ut den i rätt tillfällen och ha skärpa när lägena dyker upp.  

 

matchens burar:

1 Bur
Linus gör en stabil insats på backplats. Reder ut de situationer han kommer i, spelar enkelt och tar inga onödiga risker. 

 

2 Burar
Andreas S
Träningslägret som Buråsledningen skickade honom på, gjorde succé. Han kliver in och spelar 20 min men ger allt och ställer till mycket besvär för Pixbos backar, som måste slänga iväg uppspel efter uppspel. 

 

3 Burar
Svårt att låta bli, men han har mycket att tacka Burås tränarstab när de visar stor taktisk känsla när de slänger in honom.  3 mål idag och giftig när han kommer till läge, Samuel "Godispåsen" Andersson.