Myggenäs IBK - Burås IK 4 - 4 (2-0, 1-2, 1-2)

@ Häggvallsskolan

Det var dags att ta tag i seriespelet igen efter nederlaget borta mot Landvetter. Matchen på schemat var Myggenäs borta, ett Myggenäs som kan blanda och ge och man vet aldrig var dom står.

Man måste dock alltid ha huvet med sig och inte låta deras minst sagt opolerade spel påverka ens fokus. Tyvärr gör vi precis detta i första perioden där vi drar på oss utvisningar efter att dom kört över vår målvakt och drar på oss ett rött kort efter en knuff där dom i situationen innan kommit in sent och fullföljt i ryggen på vår spelare i sarghörnet. Detta leder till ett sönderhackat spel och mycket utvisningar. Myggenäs tackar och tar emot och vinner perioden med 2-0 efter två powerplaymål.

Inför andra bestämmer vi oss för att helt enkelt hålla våra huvuden mer kalla och försöka hitta vårt spel där vi vet att vi är ett bättre lag. Iochmed detta kommer vi mer och mer in i matchen och kan ta in ett mål i andra perioden som vi vinner med 1-2 men Myggenäs fortfarande har 3-2 på oss.

Det finns inget annat än att vi ska vinna den här matchen och i tredje försöker vi fortsätta fokusera på vårt och vi lyckas komma ikapp till 4-4 efter bland annat en kalaskula från Pål rätt upp i krysset. Domarparet, som för dagen hade svårt att hänga med i händelserna på plan avslutar matchen med att dömma ut tre buråsare och Myggenäs får avsluta matchen i två minuters 5 mot 3 och det som tidigare kändes som en match vi skulle vinna känns nu plötsligt som en lång uppförsbacke för att ens kunna bärga en poäng. Dock har Myggenäs svårt att få till 5 mot 3 spelet efter ett frenetiskt arbete från framförallt Jakob som tar tre personers arbete och vi lyckas hålla tätt under hela två minuters perioden.
Direkt efter slutsignalen känns det som en seger, men när matchen sjunkit in så är känslan inte lika bra.

Deras målvakt gör 3-4 helt sinnessjuka räddningar och är för dagen väldigt bra.

Tråkigt att dom går hårt åt vår målvakt som får huvudet överkört flera gånger i helt onödiga situationer och har svårt att avsluta matchen.

Tre burar går till Jakob. Återigen oerhört nyttig i tuffa matcher där hans 4-5 lungor och kämpainsats gör livet svårt för motståndarna

Två burar går till Gabbe (aka Tabbe). Gör en bra match i mål trots överkörningarna.

En bur går till Pål som är inblandad i mycket framåt och sätter det viktiga, och snygga, fjärdemålet

Citat från matchen:

-Där har vi lite pubertet
Tobbe är imponerad av längd och basröst på en av pojklagsspelarna i matchen innan vår.

-Nu ska vi inte fokusera på att vi fokuserar på deras spel.