Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Lindome IBK - Burås IK 1 - 8 (0-4, 0-2, 1-2)

@ Almåshallen

Burås åkte, starkare och med bredare trupp än någonsin, till södra delen av Mölndal för att visa upp sig för Lindomepubliken.  Det var sannerligen en fin inramning på matchen. Lördagseftermiddag, kafeteria öppen, läktare, publik, musik på uppvärmningen, line -ups och hela faderulan. Burås var mäkta förvånade över hur ett så pass dåligt lag kunde ha så fin organisation. Det visade sig snabbt att Lindome inte var så dåliga som vi trott...

 

Första minuten började visserligen bra med Buråsögon sett. Anton nyttjade den minimala spelplanen och tog ett skott från halva plan. (Halva plan i Almåshallen hade varit fristående i slottet hemma i Svingeln men det är lätt att bli förvillad på avståndet när man utgår från mittlinjen). Bollen letade sig in i nätmaskorna och 0-1 var ett faktum. Men vad hände egentligen sen? Lindome chocköppnade och unga, hungriga pojkar tog kommandot över matchen. De radade upp chanser och en storspelande Gabbe i mål avväpnade tack och lov varje tappert försök. Burås hängde inte alls med och som ett bevis på det drog vi på oss både en och två utvisningar inom loppet av tre minuter. Lindome fortsatte sitt fina spel i powerplay och Gabbe fortsatte storspela. I ett av få anfall lyckades nyförvärvet Johan Thoresson skjuta 0-2 till Burås och det var minst sagt orättvist så här långt. Ett ungt Lindome gav sig inte utan trummade på i samma takt. Burås tog sig in i matchen efter 10 minuter och utnyttjade då hemmalagets orutin när de öste på frammåt. Anton a.k.a Speedy Gonzales pangade in 0-3 med en mäktig halvvolley. Rookien David Boman ökade senare på till 0-4 innan paus och Burås ska tacka två spelare för det- Gabbe där bak och dirigenten Anton där fram.

 

Efter en tillrättavisning (läs utskällning) av coach var det dags för Burås att rycka upp sig. Andra perioden blev spelmässigt sett jämn och chanserna böljade fram och tillbaka. Det märktes dock att Burås var tyngre och det blev ibland uupenbart svårt för Lindome att få tag i bollen när de gröna snurrade. Jim Kontro, även känd som "Mr Silja Line" gjorde en fräck uppryckning, lurade bort två Lindomespelare och väggade med Andreas innan han enkelt kunde lägga in boll nr fem. Comeback:ade Tobias fick sedan äran att öka på till 0-6 på pass från Gustav Sundell innan hesa Fredrik ljöd för andra gången. Andra perioden gjorde vi vad vi skulle men inte mer.

 

Lindome fortsatte imponera med sitt fröjdiga spel och det var nästan lite synd om dem att de inte fick håll på Gabbe. Det började dock bli nära när skotten och de farliga chanserna avlöste varandra. Det blev mycket "hawaii" i sista och 0-7 kom då Tobias fick göra sitt andra mål för kvällen återigen serverad av Gustav Sundell som ibland tycktes ha fått en egen boll att leka med. Tredje perioden blir inte så spännande med tanke på resultatet och 0-8 kommer så småningom också. Detta målet var dock ett av de mest eleganta under kvällen och det var tredjefemman som regisserade det. Johan och Andreas hade klapp-klapp spel och lyfte sedan in bollen till Rickard som väntade i slott. Rickard slog till på volley och bollen rök hela vägen in i krysset. En man i pubilken hävdade att det kan ha varit det snyggste målet som gjort i den hallen. Tyvärr fick inte Gabbe hålla den berömda nollan när en boll letade sig in med åtta minuter kvar. Vilda glädjescener utbröt och både publik och högtalare skanderade ut sin lycka. Burås vann spelarmatchen men coachmatchen vann idag Lindomes coach överlägset mot Burås inhyrde coach Samuel. Med finskor och kavaj såg han ut som en Erik Hamrén och Samuel fick i sällskapet anamma rollen som Lars Lagerbäck.

 

En väl genomförd match med många fina Buråsmoment. All heder till Lindome som inte alls är så dåliga som tabellen visar. Dock är laget väldigt ungt och har några år på sig att bygga ett storlag. Gabbe var fenomenal i mål och likaså var andrafemman med Milch, Johan, Jonathan, Mats och Anton strålande denna afton. Anton ska ha en eloge när han med grymt läge i sista har chans att göra hat-trick spelar till Tobbe bakom ryggen för att låta denne får göra hat-trick istället då han precis innan blivit felaktigt bortdömd på ett mål. Gustav mottog priset som bäste spelare och förtjänar även han beröm...denna gång.

 

Tre burar: Gabriel Nilsson- kommentar överflödig
Två burar: Hela andra femman med Anton i spetsen
En bur: Resten av laget som alla visade sig från sin bästa sida 

 

Minnesvärda kommentarer:

 

"Va fan gubbar? Sluta med de j**la slagen nu! De är två huvud kortare allihopa och vi ska inte behöva slå på deras klubbor hela jä**a tiden."
Anton Berce är mäkta upprörd över att Burås dragit på sig relativt många onödiga utvisningar för slag och skriker på bänken till lagkamraterna. Han hoppar in sekunden senare, springer ner bakom Lindomes mål och slår nästan av klubban på motspelaren. Ett kras hörs i hela hallen och 2 minutaren han bli tilldömd är lika solklar som kommentaren innan avd. kasta inte sten i glashus Anton, eller?

 

"Du måste skämta?"
Rickard när han ser Anton som precis kommit in från sin utvisning springer fram och slår på en Lindomespelares klubba så de får frislag mitt framför slottet avd. två stenar kastade är sämre än en sten kastad Anton! 

 

"Moget!...Inte moget!"
Anton berömmer först en Buråsspelare som spelar ifrån sig bollen innan han blir trängd. Sekunderna senare sågar han kamraten som tog emot passet och som vägrade släppa bollen och därmed blev fastcheckad som sisteman (ingen nämnd, ingen glömd) avd hyllas de som bör, sågas de som ska dribbla i svåra lägen!

 

"Det där måste vara frispark...eller frislag i alla fall"
Andreas Rundberg som fortfarande sitter och tänker på Sverige-Englandmatchen i båset avd. det var en träningsmatch- glöm det nu! Sverige vinner aldrig när det gäller!

 

"Skit i det!"
Fredrik Milch säger till Kontro som precis blivit framkallad till domaren för onödigt snack. Milch syftar, får vi hoppas på, på Kontros snack men det ser ut som han uppmanar Kontro att inte gå fram till domaren avd. tänk så fel men ändå så roligt det kan bli!