Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Landvetter IBK - Burås IK 9 - 7 (3-3, 2-2, 4-2)

@ Landvetter Idrottshall

Säsongens roligaste match var äntligen kommen. Landvetter borta är en match alla i Burås sett fram emot. Dels för den trevliga inramningen kring matchen de lyckas fånga med spelarintro, publik, speaker och matchens lirarpris. Dels är de topplaget som bara ska gå upp en serie och som man gärna vill slå.

 

Burås hade taggat ordentligt inför toppmötet och var laddade till tusen.Vi visste att det skulle bli en tuff match och att ett mycket bra motstånd väntade. Trots vetskapen om det så började vi matchen riktigt bra. Landvetter såg lite nonchalanta ut inledningsvis och blev helt tagna på sängen när Burås tryckte på. Efter en bra inledning gav Lucas, helt rättvist, Burås ledningen när han på pass från Björn mycket snyggt sköt 0-1. Det märktes dock omgående att Landvetter var ett bra lag. Så fort de kom in på vår planhalva blev det farligt. De var väldigt samspelta och hittade varandra hela tiden med snygga uppspel. Men det där lilla extra saknades. Ett hungrigare Burås visade mer hjärta och vilja. Tredjefemman visade vägen återigen när en hårt jobbande Jacob grävde fram bollen till Jonatan som kunde öka på till 0-2. Någonstans här hade sedan Jonatan ett rent friläge där målvakten i Landvetter gjorde en fin räddning. Andreas slet sig också fri efter ett misslyckat Landvetteruppspel och tyvärr bommade även han friläget. Istället fick Landvetter frislag en bit in på halva och med ett mäktigt skott av Niclas Winbladh reducerade Landvetter till 1-2. Bara en minut senare var det dags igen. Ännu ett långskott från backplats letade sig in i nätmaskorna och ställningen var kvitterad. Burås hamnade i gungning och Landvetter nyttjade det på bästa sätt. Ytterligare en minut senare tog man ledningen med 3-2. Burås pratade ihop sig och försökte ta nya tag. Gustav blev frispelad av Rickard och fastställde periodsiffrorna 3-3. En mycket jämn och bra period från båda lagen.

 

I andra perioden startade Landvetter bäst. Burås tappade fokus och drog på sig massa onödiga utvisningar. Landvetter tackade för det och ökade på till 4-3. Denna period fick Kent i mål presentera sig för publiken. Han radade upp räddningar och var det inte för honom skulle Landvetter dragit ifrån resultatmässigt. Istället för att hämta ny energi och fokusera på matchen började Burås gnälla på domaren. Det slutade med ytterligare en utvisning för de gröna. När matchen såg ut att gå förlorad kontrade Burås in 4-4. En för dagen glödhet Jakob tryckte in bollen på pass från Boman. Innan boxplayet var slut hann dock Landvetter öka på sin ledning igen. Denna gång var det Magnus Augustsson som fick presentera sig för Burås efter att ha varit relativt anonym första halvan av matchen. En snygg soloraid och ett distinkt skott i vänstra krysset. Burås hamnade på efterkälken hela tiden och Landvetter var giftiga varje gång man äntrade anfallszon. Men ibland kan man komma långt med vilja även om inte spelet alltid funkar. Jim "Ribbåten" Kontro gav vilja ett ansikte när han tuggade sig förbi två försvarare, sköt och tryckte in returen på egen hand. Matchen var återigen kvitterad, denna gång till 5-5. Ett resultat som höll sig in i paus.

 

Inför tredje kände Burås att man trots allt var med i matchen och det kändes som att sista skulle bli ett ställningskrig där det skulle kunna sluta precis hur som helst. Tyvärr rasade Burås ihop som ett korthus direkt i inledningen och inom loppet av 4 minuter hade Landvetter gjort både 6:an, 7:an  och 8:an. Burås tog time-out i ett desperat försök att vakna till. Den gav en kortvarig effekt då Anton pangade in 8-6. Tyvärr ökade Landvetter på till 9-6 i bytet efter. I tredje perioden var det stundtals förnedring. Burås tappade allt och Landvetter kunde rulla boll. Tyvärr tappade domarna också matchen och utvisningarna avlöste varandra. Eller vad sägs om åtta raka utvsiningar i matchprotokollet? Sista fem minuterna blev onödigt fula och då ballade det ur rejält. Rickard hann snygga till siffrorna till 9-7 innan matchen blåstes av.

 

Landvetter är det bästa laget vi mött hittills. Inget snack om det. De är otroligt samspelta och individuellt duktiga. I princip varenda gång de kom till anfall var det farligt. Dock uppträdde de lite nonchalant och slarvade en del som Burås ibland kunde utnyttja. Burås börjar matchen bäst och första perioden tycker jag vi är snäppet bättre. Tyvärr kan vi inte upprätthålla vårt fina spel och ju längre matchen lider ju mer tappar vi vårt spel. Att vi fokuserar och lägger så mycket kraft på domarna gör inte saken bättre. Inte heller att vi drar på oss massa onödiga utvisningar. Mot ett lag som Landvetter har man inte råd med det. Vi har trots allt 5-5 inför sista men en bedrövlig inledning och en rätt dålig sista period gör att vi inte kan knipa poäng idag. 9-7 borta mot Landvetter med en hel del att förbättra bådar dock gott inför returen hemma. Då blir det andra bullar...

 

Tre burar: Jakob Imberg, vår eviga duracellkanin. Han springer och springer och springer och springer...
Två burar: Överste Ribbåt, f.d silja line, Jim Kontro gör en strålande match, både framåt och bakåt.
En bur: Generalen Milch som lever för dessa matcherna. Stabil matchen igenom.

 

Minnesvärda kommentarer:

"De är lika dåliga som oss gubbar!"
Coach Milch ger ett sista peptalk i omkl.rummet innan tredje perioden börjar avd. kanske inte så konstigt vi var så dåliga i tredje?

 

"Kom igen nu i sista, det står bara 5-5!"
Okänd spelare som försöker rädda Milch peptalk i omkl.rummet inför sista perioden avd. var det bra eller dåligt att det stod 5-5 menar han?

 

"Det är sådana här matcher som är roliga, det blir så mycket frislag!"
Coach Milch slinter på orden när han är i sitt esse med peptalket inför sista perioden försöker tagga laget avd. tro fan vi var så usla i sista!

 

"Det är aldrig bra att börja med powerplay så tidigt i matchen. Man har inte kommit in i den än"
Nyinsatte coach Samuel när Burås får powerplay i andra perioden avd. En som har helt egna referensrammar på vad som är tidigt in i en match.