Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

IBK Göteborg - Burås IK 4 - 15 (1-5, 1-4, 2-6)

@ Torpahallen

Då det var dags att runda av säsongen 2012-2013 på det mest avslagna sättet möjligt.

Ett IBK Göteborg fastcementerat på nästjumboplatsen mot ett Burås utan möjlighet att ta eller tappa placeringar.

Då Floda inte lyckades rubba Eken på bortaplan så var Eken klara som serietvåor och Burås klara serietreor utan någon riktig morot till serieavslutningen. Vi kom dock fram till att det fanns tre fullgoda anledningar till varför detta faktiskt var en viktig match:

1. Avsluta säsongen på bästa möjliga sätt och med tre poäng visa att det var med minsta möjliga marginal Eken tog andraplatsen.

2. Mats, till vardags måltjuvande forward, vaktade målet och vi ville se till att han vann sambo-kampen mot Kent och släppa in mindre mål mot IBK än honom.

3. Gustav var uppe och nosade på 60-poängsmarkeringen vilket vi inte sett till i Burås i modern tid (senaste 4 säsongerna). Smart också att ge Gustav en anledning att hålla i bollen lite och leta avgörande passningar.

IBK drog first blood denna matchen i pp efter att från sin vänsterkant fått ta emot, ladda, lägga in i hook, sikta, stega upp och avlossa ett snyggt skott i bortre.
Kunde ha fått en bättre start men det var aldrig någon oro att detta inte skulle bli tre poäng till Buråslägret. Efter målet har Burås allt initiativ, allt bollinnehav och alla chanser. Målen börjar också rulla in, framförallt från första line med Gurra som anförare och Andreas och Jompa som kantlöpare. Andra line skapar lika mycket men har förbannat svårt att få bollen i nät, Anton hade förmodligen fler lägen denna matchen än Skår haft på hela säsongen men bollen vill inte in.

När 60 minuter har gått och dammet fortfarande ligger kvar på golveningen i publiken fått någon direkt underhållning har Burås vunnit med 15-4. Gustav kom över 60-poängsstrecket och Mats gjorde en gedigen insats i målet. Skönt att veta att det finns ett bra alternativ bakom målvaktsduon Gabriel/Kent.

Tre burar till Mats

Två burar till Gustav

En bur till Andreas S

Tack för denna säsongen. Nu laddar vi för avslutningsfest och för underbar försäsongsträning i sommar!