Floda IBK Div. 3 - Burås IK 11 - 8 (4-4, 1-1, 6-3)

@ Alléhallen

Fredagsmatch kl. 20.00. Undrar om det var ren och skär taktik från Flodas sida? Att åka iväg på bortamatch en fredagkväll när sista jobbdagen precis är till ändå och ladda om från det vanliga soffliggarläget till matchläge är inte lätt. Nog hade de flesta Buråsspelarna velat fortsätta pilla naveln i soffan framför "På spåret" men när man möter 20-åringar som varken vet vad navelludd eller vem Kristian Luuk är så var det bara att vackert ta seden dit man kommer.

Matchen kändes rätt avslagen redan från första tek. Det fanns inget riktigt go, inget jävla anamma och ingen riktigt känsla som skvallrade om seriematch från något av lagen. Första tjugo minuterna kändes mer som en träningsmatch mellan två kompislag. Floda var laget som kändes mest avslagna. Burås inledde matchen klart piggast vilket säger en hel del och de första sex minuterna ägde man matchen helt och hållet. Rickard gjorde 1-0 efter 2 minuter i sin första bollkontakt när han direktsköt på ett pass från Fredrik Milch. Burås fortsatte trycka på och minuten senare ökade Samuel Andersson på till 2-0. Här kändes det som att Burås skulle kunna kamma hem tre poäng utan att förta sig. Floda kontrade då och då med några ströchanser men Kent i mål var alert och räddade. Efter en försvarsmiss lyckades Floda vända spelet och i en tre mot en situation reducerade man till 1-2. Spelet öppnade sig lite mer och chanser böljade åt båda håll. Matchen kändes fortfarande blek. Burås center Gustav Sundell rundade Flodas mål och med ett äkta Gretzkypass bakom ryggen ställde han ett helt Flodaförsvar. Den ende spelaren på planen som uppfattade den geniala passen var Pål Eriksson som vid första stolpen kunde lägga in 1-3 till bortalaget. Floda fick lite senare frislag och efter lite slarv, som vanligt, när Burås ställde upp hittade man luckan att skjuta 2-3.

30 sekunder senare var det dags igen när man kvitterade till 3-3. Publiken fick varken se något vackert eller intensivt spel men en hel del mål. På frislag från hörn passade Anton på att åter igen ge Burås ledningen, denna gång med 3-4. Tyvärr lyckades man inte hålla ledningen när man lät Floda kvittera en andra gång 30 sekunder från pausvilan.

Den andra perioden blev lite mer intensiv och viljan att vinna hos de båda lagen syntes mer. Matchen blev tätare och i och med detta uteblev också de enkla målen som trillade in i första. Floda tog över matchen alltmer inledningsvis medan Burås började jaga boll. Chanser hade fortfarande båda lagen och så fort någon spelare tappade boll blev det farlig kontring åt andra hållet på den trånga planen. Efter 5 minuter tog Floda ledningen för första gången med sitt 5-4 mål. Efter det jobbade sig Burås in i matchen igen och tog över taktpinnen igen. Vi hade mycket boll men det var svårt att komma till de riktigt bra avsluten. Det kändes tungt och inte helt rättvist att behöva gå in i den andra pausvilan med underläge. Så blev det inte heller. Burås fick utdelning till sist när Anton pressade fram en boll, avancerade och sköt. Returen passade Rickard lägligt på att peta in och därmed var det lika inför sista perioden.

Vad som hände inledningsvis i tredje perioden vet jag knappt. Floda fick ta ledningen efter 30 sekunder när Buråsförsvaret räknade fel. En och en halv minut senare var det dags igen. Floda gjorde 7-5 och Burås såg ut att ha intagit framstupa sidoläge. Raset bara fortsatte och minuten senare gjorde Floda 8-5 och frustrerade Buråsspelare kunde bara se på när ridån gick ner. Från att ha haft 5-5 så var det helt plötsligt tre måls underläge, och detta på blott 3 minuter. Än värre var att samma spelare gjorde alla tre målen. Och efter en snabb titt i statistiken hade spelaren bara gjort ett mål tidigare under säsongen så allt som kunde gå fel för Burås gick fel för Burås. Burås snackade ihop sig och vi insåg att vi var tvungna att ta oss i kragen och börja prestera. Sagt och gjort. Burås tog över matchen fullständigt och följande 15 minuter var det konstant spel mot ett mål. Burås radade upp chanser. Floda spelade smart. Det fanns ingen anledning för dem att göra fler mål framåt utan de backade hem med 5 man i en ytterst liten box. Burås bombarderade Flodas målvakt och de skotten som inte fastnade på täckande Flodaspelare tog antingen i stolpen, ribban eller så räddade Flodas målvakt. Ju längre klockan gick ju mer panik blev det i Buråslägret. Efter 12 minuter klippte Pål Eriksson in en retur efter skott från Fredrik Milch. Burås kände vittring och fortsatte slakten, förlåt jakten. Floda fick till ett par kontringar då och då och det var inte mycket att göra åt då Burås var tvungna att satsa allt framåt. Med drygt två minuter kvar tryckte Samuel Andersson in bollen hårt och resolut i nättaket. 8-7. Burås som satsade på vinst var tvungna att göra ytterligare 2 mål. Mitt i pressen kontrade Floda och lyckades sätta 9-7 och luften gick ur Burås. Burås gjorde ett tappert försök att reducera men med 45 sekunder kvar kunde Floda kontra igen och 10-7 var ett faktum. Burås gav dock inte upp och 10 sekunder senare tryckte Gustav Sundell in 10-8. Burås plockade ut målvakten och med 3 sekunder kvar kunde Floda göra 11-8 i öppen bur.

En mycket trist och tung förlust. Med tanke på att Floda inte kändes överdrivet bra heller så känns det också som en rätt onödig förlust. Trots mediokert spel stundtals från Burås så hade vi ändå 5-5 inför sista och det kändes som att om vi lägger in en växel till så vinner vi komfortabelt. Istället tappade vi in 3 mål på 3 minuter vilket blev förödande. Vi började spela efter det men då var det tyvärr för sent. Floda backade hem och gjorde det otroligt tajt framför mål och chanserna Burås hade i sista perioden var nog fler än vi haft under hela säsongen. Två tunga förluster på rad som vi likaväl kunde vunnit resulterar i en 4:e plats i tabellen istället för en fin 2:a plats. Men det är bara att bryta ihop och komma igen!

En sådan här match är det alltid lite svårare att dela ut burar men det finns såklart alltid spelare som sliter och jobbar trots en mindre lyckad laginsats.

Tre Burar: Gustav Sundell, En smart spelare över hela plan som är nyttig både i defensiven och offensiven.

Två Burar: Jim Kontro. Spelar stabilt där bak. Offrar sig och sliter hårt samt försöker hela tiden var delaktig i spelet famåt.

En bur: Anton Berce. Oavsett resultat så jobbar han alltid lika hårt. Springer mycket och kämpar som få.