Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Västra Frölunda FK 9 - 4 (1-2, 7-2, 1-0)

@ Svingeln

Efter två bittra förluster behövde Burås hitta tillbaka till ett vinnande spel för att inte spela bort sig från kampen om andraplatsen.
Det började allt annat än bra. Frölunda var pigga och effektiva och kom flera gånger loss från sin bevakning mitt framför Burås mål. Detta resulterade i fyra otagbara mål för målvakt Gabriel och innan någon riktigt förstog vad som hänt stog det 1-4 några minuter in på andra perioden och inget talade för att den tråkiga sviten skulle brytas.

Coach Oscar Carestam tar timeout. Det här håller inte! Efter en rejäl omvaskning i laget så är det ett nytänt Burås som ställer upp för tekning. Jim Kontro är snart på språng och blir fult stoppad av en frölundaspelare som åker på en utvisning, Jim säger i detta läget något så fult att domaren ger honom 2+10 och hela Frölunda häpnar. Dom kommer inte göra fler mål denna matchen.. Deras försvar kommer få svängdörrar och moralen är som bortblåst, allt pga några väl valda från Jim.

Vad sa han egentligen? Ingen som hörde det vill ta order i sin munn och detta kommer vara ett av sporthistoriens stora mysterium, som vad Materazzi sa till Zidane, om inte ännu större..

När dubbelutvisningen är avklarad och med Jim fortfarande på bänken börjar Anders "Knutte" bli sugen på att göra mål, backplatsen lämnas hals över huvud och han parkerar vid motståndarnas bortre stolpe för en tid. Folk tror att han blivit galen, men det visar sig enbart vara hans fantastiska spelförståelse som ledde honom dit.. Plöstligt kommer läget och Anders dunkar in 2-4.
Det finns kontakt och det finns hopp.

Det har då blivit dags för Anton att presentera sig. I ett väldigt viktigt skede i matchen kliver han fram och gör två mål inom två minuter och Burås har kvitterat till 4-4.

Nu tar Frölunda timeout och grupperar om.

Jakob åker på en utvisning där motståndaren inte ens tyckte det va frislag, men Frölunda lyckas inte göra några mål på detta läget.

När Burås är fulltaliga igen kommer målexplosionen som ska avgöra matchen. Inom loppet av 1,5 minuter så gör man fyra mål genom Andreas S, Johan Fridell, Mats och Pål. Extra kul för Johan Fridell som gör sitt första mål i buråströjan och fick ta emot den historiska bollen som tack för detta.

När andra perioden är slut står det 8-4 till burås och ett 1-4 läge har alltså vänts. 7-2 blir det i den andra, händelserika, perioden.

Sista perioden blir en ganska sömnig historia där ett mål görs av comebackande Daniel Z, som får vara fri under en lång period utan att frölundaspelarna vill göra markeringsjobbet. Antingen detta eller är dom rädda att markera en spelare som har ett såpass imponerande register av sjukdomar som han kan sprida.

Tre burar går till Anton Berce. Gör som alltid ett stort jobb för laget och gör idag även två fruktansvärt viktiga mål.

Två burar går till Anders Knutsson. Gör en stormatch och sätter själv viktiga 2-4 och passar fram till ett av Antons mål.

En bur går till Johan Fridell som gör sitt första mål i buråströjan. Gör en bra match och får pryda den med ett mål.

Det ser väldigt tätt ut om andraplatsen just nu. Myggenäs har 36 poäng, Eken 35 och Burås 34. Eken har en match mindre spelad men möter Landvetter borta och kan mycket väl ligga kvar på 35 poäng efter den matchen. Viktiga matcher framöver.