Burås IK - Pixbo Wallenstam IBF Div 3 8 - 6 (1-3, 4-4, 8-6)

@ Svingeln

Säsongens andra seriematch slutade med vinst för de gröna krigarna. Denna gång var det nykomlingarna Pixbo Wallenstam IBF Div 3 som kom på besök till mäktiga Svingelngarden. Ett Pixbo som förra året slutade 4:a i div.4 men som ändå avancerade uppåt i seriesystemet. Det enda Burås visste innan matchen var att det unga Pixbo i premiären gett Landvetter en riktig match och där man lett med 2-1 innan man fick ge sig med 6-2  mot seriens favoriter.

Gästerna inledde också matchen piggast och såg väldigt rappa ut. De hade mycket boll och skapade en del farliga chanser framåt omgående. En för dagen mycket het Kent i Buråsmålet gjorde den ena svettiga räddningen efter den andra. De få gånger Burås fick låna boll pressade Pixbo oss väldigt bra och vi lyckades inte etablera något direkt spel. 0-1 kom också både logiskt och rättvist efter 5 minuters spel.
Skottkavalkaderna fortsatte avlösas mot Kent som svarade upp med den ena fina räddningen efter den andra. Burås kom sakta in i matchen och efter dryga 10 minuter får vi vårt första powerplay. Burås visar att man inte vill vara sämre i en man mer och kvitterar till 1-1 genom evigt unge Pål. Pixbo fortsätter trycka på och Burås är mer eller mindre utspelade och sönderstressade. 1-2 kommer som ett brev på posten och det blir sen även 1-3 när Pixbo får testa powerplay och hade det inte varit för Kent så hade det varit betydligt fler mål att hämta upp för Burås efter första pausen.

Coach ritade några mirakelbågar på tavlan i pausen och vips så kom Burås in som ett helt annat lag i andra perioden. Pixbo har fortfarande mer boll men Burås kliver upp i banan och stressar Pixbo till enkla misstag. Ett Pixbo som slappnat av kan bara se på när den nykomponerade kedjan Mats-Jonathan-Andreas spelar sig loss. Andreas hittar fram till Jonathan som gör det mycket viktiga 2-3 målet. Tyvärr drabbas Burås av en utvisning kort efter och Pixbo kan återigen i powerplay utöka sin ledning, denna gång till 2-4. Burås får ny energi och spelar upp sig. Vi visar mer kyla i uppspelen och vinner varje närkamp i anfallet. Vi radar upp fina chanser där både Rickard, Mats och Anton har fina lägen att kvittera. Det blir sedan Pixbos tur att sitta på botbänken. Burås vaskar fram ett riktig bra powerplayspel och det belönas också. Samuel är sist på bollen och ändrar resultatet till 3-4. Innan pausvilan får Burås frislag. Hårdskjutande Pål lägger en liten myra på mål och en totalskymd målvakt ser ingenting när bollen letar sig in i målet. Ställningen är 4-4 inför sista perioden.

Den tredje perioden blir en typisk nagelbitare. Ett ställningskrig utspelar sig på plan och två lag spelar båda för vinst. Pixbo, som börjat visa frustration över att ha tappat en till synes säker ledning, drar på sig både en och två utvisningar. Burås spel i 5 mot 3 är imponerande och passnigsgeniet Gustav hittar en fristående Pål som ger Burås ledningen med 5-4. Båda lagen krigar intensivt och även om Pixbo försöker pressa på för en kvittering så skapar de inte några jättechanser. Tiden tickar på och precis när det känns som att det skulle kunna gå vägen åker Burås på en utvisning. Boxplayspelet är bra och Pixbo försöker förgäves kvittera. I samma sekund som Burås blir fulltalliga väggspelar Pixbo sig igenom och kvitterar till 5-5. Ett mycket tungt mål. Tack och lov finns det bra ordspråk som ibland passar in att använda och här kommer ett sådant: "Gammal är äldst". Planens äldste men kanske snyggaste spelare visade då vägen med sin rutin när han direkt i bytet efteråt prickskjuter 6-5 till Burås från backposition. Jag pratar förstås om Mr Martin Godolakis. Ett oerhört viktigt mål som inte bara höjde Burås utan också sänkte Pixbo. Med ny luft under vingarna kunde Burås Christoffer hitta fram till Samuel som med tre minuter kvar av matchen kunde öka på till 7-5 med ett skott som kan titulera sig som säsongens lösaste. Så nu vet vi vem som skjuter lösast i laget. Pixbo plockar sin målvakt ihopp om att nå en reducering. Ett vilt kämpande Burås försöker frejda kassen men med 1 minut och 45 sekunder kvar blir det nervöst när Pixbo trycker in 7-6. Sista minuten spelar Pixbo med en man mer men Gustav lyckas roffa åt sig bollen och springer sedan slalom? rakt? igenom Pixboförsvaret och sätter 8-6 i tom kasse! Saken är klar och Burås tar sin andra raka seger!

Burås gör en hedersam insats och det märks tydligt att man inte är så samspelat som motståndarna är. Trots detta visar man att man kan nå framgång med mycket hjärta och med stor lagmoral. Pixbo gör en bra match och det måste vara tungt att förlora en sådan här match. 0 poäng för dem efter 2 omgångar gör dem inte riktigt rättvisa. De kommer absolut inte att husera i botten om de kan fortsätta spela så frejdigt som de gjorde mot Burås. Kent i mål är fenomenal och trots att det inte går att läsa i matchprotokollet så räddar han även en straff. Det är viktigt att ha spelare som Pål och Samuel som alltid hittar mål. Gustav med sin fina blick spelar fram till tre utav dagens mål och Godolakis viktiga 6-5 mål skulle jag vilja påstå är avgörande för vinst! De nya spelarna Jonathan, Mats, Andreas, Hedlund och Björn gör en bra match och visar att vi kommer att ha nytta av dem i framtiden i de snorgröna färgerna.

Burås tre burar delas brodeligt denna gång mellan Kent och Gustav.
Burås två burar går till Samuel med det lösa skottet.
Burås singelbur går till tremålsskytten Pål.
Alla i laget gör dock en väldigt gedigen insats och det är tack vare att alla drar sitt strå till stacken som vi vinner denna täta match!

Minnesvärda kommentarer från matchen:
"Va med nu gubbar, de plockar kassen"
Samuel när han försöker förmedla till lagkamaterna att Pixbo plockar ut sin målvakt och inte hela kassen. Det hade varit en aning orättvist.

"Tredje femman ska starta nu i tredje perioden så det blir rättvist"
Christoffer går in och ger coachråd då förstafemman startade i första perioden och första femman startade i andra perioden. Avd logiskt?

"Fasen, ni är för målkåta! Slå bort bollen istället för att tänka mål framåt!"
Gustav kommenterar lagkamraterna som precis släppt in 7-6 när Pixbo spelat utan målvakt.

"Man måste ju passa på och rycka i poängligan"
Gustav en minut senare när han själv springer igenom Pixbo och gör 8-6...i öppet mål.