Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Myggenäs IBK 5 - 2 (1-1, 1-0, 3-1)

@ Svingeln

Det vankades stor dramatik i Svingeln när Burås skulle ta emot Myggenäs på lördagseftermiddagen. Två lag som båda hade chans på 2:a platsen och två lag som båda hade ambitionen att knipa den platsen. Ett lika resultat skulle dock innebära att Eken skulle vara klara för 2:a platsen och den uppmärksamme kunde se att flertalet ekenspelare hittat till Svingeln ihopp om att få korka upp champagnen.

 

Det är alltid svårt att spela sådana här avgörande matcher när man inte fullt ut vet förutsättningarna. Ingen vet om det räcker med en 2:a plats för avancemang. Ingen vet om man kan gå upp även som 3:a eller rent av som 4:a. Detta gjorde det än mer komplext. Om det t.ex. skulle stå lika inför slutet skulle det innebära att Burås skulle behålla sin 3:e plats men tappa chansen om 2:a platsen. Skulle man då satsa fullt framåt för ett ledningsmål och istället tappa in skulle man helt plötsligt bara vara 4:a i tabellen och tänk då om både 2:a n och 3:an skulle gå upp?

 

Burås var i alla fall helt inställda på vinst och förutspådde att Myggenäs skulle ha samma inställning. Vi förväntade oss en grinig och ful match med mycket känslor och högt tempo med två anfallsglada lag. Det blev inte riktigt den publiktillställningen vi hoppats på.

 

Första perioden började rätt avvaktande. Det märktes direkt att det var en match som betydde mycket och inget lag ville gå bort sig. Det var avvaktande och försiktig och lagen kände på varandra inledningsvis. Myggenäs duo Ottenborn/Johnsson var farliga då och då när de kom in i Burås zon. Som tur var hade Burås keeper Gabriel käkat taggtråd innan match. Några oroliga röster hade gjort sig hörda innan matchstart och ville inte se Gabbe i mål då denne enligt rykten köpt hus på Tjörn och därmed ska spela för Myggorna nästa säsong. Vad som är sanning i det vet jag ej. Hur som helst syntes inte det i Gabbes spel denna dag. Det hände inte jättemycket i första halvan av perioden. Det var nästan gåtempo ute på plan och trots att Burås hade mycket boll så skapade vi inte jättemycket. De farligaste chanserna hade Myggenäs. Efter 15 minuters spel gick det äntligen att känna igen Myggenäs. Vid ett frislag i Burås egna zon ställde Myggenässpelarna upp på rad och började skälla på domaren. Kontro uppfattade detta på ett strålande sätt och satte igång frislaget genom att skicka en passning upp till Gustav. Gustav gjorde ett par eminenta snurrfinter innan han satte 1-0 mycket snyggt. Burås tog över taktpinne och skapade en del framåt. Trots att det började kännas som om vi tog över reducerade Myggorna. Firma Johnsson/Ottenborg hittade en liten lucka och då sa det smack direkt. Ett mycket snyggt mål.

 

Inför pausvilan kändes det ändå som att Burås var det hetaste laget. Det var inget tempo och Myggenäs hade i princip bara två spelare som kunde skapa något. Vi pratade om att dra upp tempot lite och försöka komma lite oftare till avslut.

 

Den andra perioden blev sen helt sönderblåst. Och jag ska absolut inte klaga på domarna. De gjorde det mycket bra. De var konsekventa och blåste innan matchen hann få tendens till att urarta. Tyvärr gjorde de många avblåsningarna att matchen helt tappade rytm och det blev inga längre spelmoment. 20-30 sekunder hann gå innan ny avblåsning efterföljde. Myggenäs åkte på en utvisning och i följande powerplay sköt Pål "El Pablo" Eriksson 2-1 på pass från Kontro. Fram till mitten av matchen var det nästan enbart Myggenäs som drabbats av utvisningar och frislag emot sig. Men på en minut förändrades allt. Burås ådrog sig tre raka utvisningar på loppet av en minut vilket gav Myggenäs en lång möjlighet i powerplay. Man fick dessutom en straff. En straff som Gabbe snyggt räddade då Ottenborn inte lyckades överlista norrlänningen. Det var fler avblåsningar en chanser i andra perioden och den lämnar inte så mycket mer att förtälja.

 

Sista perioden blev en riktig rysare. Johnsson och Ottenborn, som var de enda som skapade framåt, hade inte sin bästa dag och missade allt som oftsat de gånger Gabbe inte räddade. 9 minuter in lyckades Rickard bryta sig loss från sarghörn och vek in i slott och stänkte upp 3-1 till Burås. Myggenäs svarade med en utvisning. I powerplay:et hittade Pål fram till Gustav som definitivt avgjorde matchen när han sköt 4-1. I slutet kom också 5-1 när Milch skottpassade? Fram till en fristående Rickard som enkelt kunde lägga in bollen. Myggenäs tröstmålade till 5-2 på frislag precis innan slut.

 

En otroligt viktig och väldigt härlig seger att vinna! Det är sådana här matcher som är roliga att spela och det är alltid extra roligt att gå vinnande ur matcher där det är lite kniven på strupen. Det blev inte någon match med högt tempo utan tvärtom. Man kunde knappast se att det var två topplag som spelade. Det blev mer taktiskt spel och list och mer försiktigt spel där inget lag ville öppna sig och göra avgörande misstag. Myggenäs kändes oväntat svala. De såg inte jätteintresserade ut stundtals och de försökte hela tiden att dra ner tempot kändes det som. De var också väldigt beroende av sina två 100- poängsspelare. Matchen blev inte så ful som vissa hade förutspått. Däremot blev den rätt gnällig och smågrining. En stor del av Myggenässpelarna lägger mer fokus på domarens insatser än sin egna. Det kostade dem också ett mål i baken. Personligen förstår jag inte hur man orkar lägga så mycket energi på fel saker.

Burås gjorde en väl genomförd match där i princip alla spelarna höjde sig efter förutsättningarna. Nu hoppas vi att Eken ska få stora vippen mot Floda kommande fredag.

 

Tre burar: Gabriel Nilsson- Många gjorde solida insatser idag men Gabbes insats var dock helt avgörande och hans räddningar tillsammans med straffräddningen vingklippte självförtroendet på Otternborn och Co.

 

Två burar: Gustav Sundell- Duktig bollhållare och serverar lagkamraterna med åtskilliga briljanta pass. Gör viktiga 1-0 och avgörande 4-1.

 

En bur: Andreas Samuelsson- Sprudlar av självförtroende just nu och utmanar med fräcka dragningar. Pigg fläkt framåt som ständigt oroar försvaret.

 

Minnesvärda kommentarer

"Denna perioden slutade 0-0... eller 2-1...eller nåt annat"
Coach Milch har svårt med matematiken avd. Coach med koll på läget

 

Jakob- "Vem byter Pål om han kommer i pp?"
Anonym- "Det är lugnt, Pål byter aldrig i pp"
Någon som jag inte vågar publicera vid namn ger Pål en känga pga hans långa powerplaybyten avd. Rätt ska vara rätt

 

Rickard- "Fasen Zäta, trodde inte du hade så bra spelsinne att du skulle hitta den luckan och passa mig så jag sprang iväg".

Zäta- "Trodde du var så gammal och trött att du inte orkade springa iväg så jag trodde du skulle stå kvar" Avd. Svar på tal!

 

Båset innan tekning- "Vi är bara 4 på plan. Ni är tre forwards och en back inne. En forward får byta av med en back. Skynda!"

Gustav som ställt upp för tek -"Det är lugnt, vi fixar det" Avd. målkåta forwards som tänker framåt

 

"Hmm, vi kanske inte ska anfall så mycket framåt i tre mot fem?"

Coach Henrik till Coach Samuel när den målkåta kedjan är inne lite senare tre mot fem och anfaller för fulla muggar.

 

"Jag är så jävla stolt"
Coach Milch efter att ha bytt ut sig själv i powerplay mot Kontro vilket resulterar i två mål framåt.

 

"Är inte er Peter Ottenborn med idag eller?"

Fredrik Milch frågar en spelare när de står och småpratar medans sargen fixas i slutet av tredje perioden. Spelaren svarar:

"Det är jag som är Peter Otternborn" Avd. Coach med koll på läget igen.