Burås IK - Lindome IBK 9 - 4 (1-0, 2-3, 6-1)

@ Svingeln

Det var nu dags för Lindome att komma till Burås svårintagna borg. Burås jagar fortfarande andraplatsen i serien och måste både vinna resterande matcher samt få hjälp av andra lag. Dagens motstånd kan se ut som en mumsbit, då Lindome parkerar på en nionde plats i serien. Laget har dock förbättrat sitt spel några dimensioner under vårsäsongen och således även plockat fler poäng. I höstas vann Burås med klara 8-1, men siffrorna speglade inte matchbilden. Lindome förde spelet stora delar av matchen och tack vare fin effektivitet framåt och brilliant målvaktsspel från Gabbe kunde tre poäng inkasseras.

Den gröna armén skulle idag ledas av sergeant Oscar, som har ett mycket fint facit som coach.
Burås startar matchen på två femmor, vilket inte hör till vanligheterna denna säsong. På bänken finns dock ytterligare krafter att tillgå.

Burås inleder matchen med högt tempo och mycket bollinnehav. Kedjan med Andreas och Jonatan anförda av passningsgeniet Gustav radar upp många fina anfall men de heta chanserna uteblir. Efter knappa tio minuter spelade hittar Gustav den stekhete Jonatan som gör 1-0 för Burås. Ynglingarna från söder fortsätter ändå att kämpa och vaskar fram en och annan målchans. Bortapubliken får inte tillfälle att jubla då Gabbe håller tätt med hjälp av sitt försvar. Lindome drar i slutsekunderna på sig en utvisning och Burås kommer inleda andra perioden i numerärt överläge.

Mats som suttit på bänken på grund av vadkänningar får förtroende i PP som bulldozer framför mål. Det hinner inte gå många sekunder innan Gustav bakom mål hittar Pål med en diagonalpass. Evigt unge Pablo gör inga misstag och 2-0 kommer upp på resultattavlan. Knappa minuten senare är det dags igen och Gustav fixar 3-0 till de gröna. Lite nonchalans smyger sig in i laget och Lindome reducerar till 3-1 med en stänkare upp i krysset. Burås börjar nu fokusera på det man är bäst på, gnälla på domaren. Varenda domslut utmanas och vissa får lugna ned sig en aning på botbänken. Lindome börjar hitta lite fler chanser och får till slut utdelning. Ställning blir 3-2 och coach Oscar tar time out direkt efter målet. Matchbilden förändras inte nämnvärt men Burås verkar ha stoppat blödningen. Lindome hinner även göra 3-3 innan pausvilan. Alexander Hafrén i Lindome verkar ha gått i passningsskola hos Gustav då han bakom ryggen hittar sin lagkamrat som trycker in kvitteringsbollen. Den stora bortapubliken jublar som aldrig förr och smått skärrade Buråsspelare väntar in periodvilan.

Den tredje och sista akten är Burås starkaste del av matchen. Efter ett peptalk i paus av Milch och Oscar går laget ut och spelar betydligt bättre. Pål slår in en retur på nyinsatte Mats skott och oron börjar avta. När sedan Jonatan gör sitt andra mål för kvällen efter ett smörpass av Gustav känns läget än mer stabilt. 5-3-målet var Jonatans åttonde mål på två matcher och han firar med sin sedvanliga målgest som han själv kallar "tåget". Lindome får strax därefter en tveksam straff vilket man förvaltar på bästa sätt. Med endast ett måls underläge fortsätter Lindome att trumma på mot ett Burås som fokuserar på domaren. Burås badboys i form av Kontro och Anton sitter av varsin utvisning och Lindome försöker få fram en kvittering i PP. De heta chanserna uteblir då ungtupparna har svårt att spela mot ett samlat försvar och hellre spelar på kontring med snabba omställningar. Den forna porrskådisen Anders smyger fram i boxplay och ordnar 6-4 för de gröna. Här går luften ur Lindome och Burås mäktar med och göra ytterligare tre mål och spikar resultatet till 9-4. Linus assisterar till det sista målet och glädjen i hans ögon kan jämföras med ett barn på julafton.

Burås vinner matchen rättvist och är ett nummer för stort för Lindome. Så länge man fokuserar på rätt saker och ger 100 % hänger inte motståndarna med. Att bara släppa in fyra bollar är en styrka som visar på ett stabilt försvar. Alla backar gör ett fint jobb där kanske Anders ska hyllas allra mest. Framåt visar forwards upp alla sina kompetenser i form av snabbhet, styrka och rutin. Med fyra matcher kvar av säsongen väntar en rafflande upplösning om vem av Myggenäs, Eken och Burås som ska knipa andraplatsen.

Tre burar: Gustav Sundell. Passningsgeni, kreatör, ja kärt barn har många namn. Ligger bakom det mesta framåt och en viktig kugge i PP.

Två burar: Pål Eriksson. Trots att det hör till vanligheterna att Pablo gör tre mål bör han hyllas. Kaptenen kan stundtals vara anonym, men kliver fram och visar vägen när det behövs.

En bur: Gabriel Nilsson. Stabilt spel och några fina räddningar när matchen står och väger.