Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Landvetter IBK 11 - 1 (4-0, 3-1, 4-0)

@ Svingeln

Landvetter kom på besök till ogästvänliga Svingeln och med dem följde ett 20 tal bortasupportrar med. Ett ovanligt men ack så trevligt ögonblick i historien att få vara på plats och uppleva ett fullsatt Svingeln. Burås hade käkat taggtråd hela veckan och det märktes i omkl.rummet att alvaret väntade utanför. Det gick nästan att ta på stämningen. Landvetter kom till spel med ett något reservbetonat lag då skador, avstängningar och jobb fått komma före denna eftermiddag. Burås upptcäkte på matchuppvärmningen att laget inte såg likadant ut som sist men var väl medvetna om att Wings har en bred trupp och valde att inte fokusera på vilka som stod på andra sidan.

 

Burås inledde den första perioden i ett rasande tempo. Man tog kommandot direkt och visade den tillresta bortaklacken att det skulle bli ett par tuffa timmar i Svingeln. Och där fick Robin precis ta emot statyetten från Loreen...stort! Nåväl tillbaka till matchen. Efter tre minuter hittade "Jonte" fram till Andreas som smackade in ledningsmålet för de gröna. Burås fortsatte spela bra och ägde mycket boll. Man skapade mycket chanser, man hittade varandra med fina uppspel och det var nästan propagandainnebandy emellanåt. Rickard prickade först insidan av ribban en gång på fint pass från Anton. Bytet senare satsade Rickard på att bli omgångens artist genom att försöka sig på en fräckis. Det slutade dock med ytterligare en ribbträff och Aftonbladet lär inte utse Rickard med 5 +++++ som matchens artist. Burås poängkonung Gustav ökade sedermera på till 2-0 på pass från Kontro. Kontro hade precis innan gjort en soloraid genom Landvetter i 110 knyck och bad nu ansvarig att sluta referera till en Stena Line och istället skriva ribbåt när han omnämns. Ansvarig är benägen att hålla med. Innan paus hann Burås med ytterligare två mål genom "Jonte" och Andreas. Med 15 sekunder kvar av perioden reducerade Landvetter men domarna, som annars gjorde en mycket stabil insats, missade att bollen faktiskt var över linjen enligt mig.

 

Rättvisa skipades dock när Landvetter fick göra 4-1 direkt i inledningen av den andra perioden. De första 7-8 minuterarna var de sämsta med Buråsögon sett. Landvetter började stressa Burås till misstag och skapade en del framåt. Burås var inte riktigt vakna och hängde inte med. Men allteftersom tog man sig in igen och tog över mer och mer. Firma Jonte-Gustav-Andreas var ruggigt effektiva denna dag och såg till att öka på Burås ledning till både 5-1 och 6-1. Burås avslutade perioden snyggt med ett riktigt klapp spel när Anders Knutsson väggade med Rickard, spelade fram till Mats som slog ett genialt pass bakom ryggen till Anton som smackade dit 7-1.

 

Andreas inledde med att snyggt öka på till 8-1 när han bröt in på egen hand och stänkte upp den i botre kryss. Passet kom från assistgurun Gustav. Därefter dog matchen en aning och Landvetter ville nog mest bara spela av den. En tråkig incident blev sedan samtalsämnet i sista perioden när en Landvetterspelares klubba flög upp och träffade Andreas i ansiktet. Andreas blev av med två framtänder och tumult uppstod. I efterhand har vi kunnat se att det hela var en olyckshändelse och inget avsiktligt. Däremot går meningarna isär om hur det gick till. Man äger sin egen sanning och det är inte konstigt att man bevittnar en händelse partiskt och tolkar den på sitt sätt. Summa summarum är ändå att spelaren är ansvarig för sin klubba och ett matchstraff var oundvikligt. Burås gjorde tre mål till innan hesa Fredrik ljöd och slutresultatet 11-1 var ett faktum.

 

Många var bra idag och hela laget är värda en eloge. Det blev förvisso en enklare resa än vad vi hade förväntat oss men vi hade rätt inställning, rätt attityd matchen igenom.

 

3 Burar: Andreas Samuelsson har vaknat till ordentligt och levererar med mersmak. Hans femma med Jonte, Gustav, Kontro och Linus var strålande och mycket olyckligt att han blev skadad i slutet. 3 burar får han som plåster på såren.

 

2 Burar: Gustav Sundell visade återigen varför förbundet borde ta sitt ansvar och dopingtesta killen. 6 nya poäng och karln är inblandat i mer än 25% av alla Burås mål. Bengt var är du?

 

1 Bur: Jonathan Conradsson spelade med fart och fläkt och har äntligen börjat få utdelning för sitt slit. En krigare ut i fingerspetsarna.

 

Minnesvärda kommentarer:

 

"Oscar går in som headcoach idag...som vanligt när det är hemmamatch...och när det är bortamatcher"

Fredrik Milch håller i taktiksnacket innan match och det är lika solklart som alltid Avd. Oscar är alltså alltid Coach eller vadå?

 

"Det kan han ha"

Gustav Sundell om lagkamraten Bjrön Vestling när han flyger hejdlöst över sargen Avd. Dags att gå igenom skillnaden på medspelare och motspelare?

 

"80-talet ringde och ville ha tillbaka sin fint"

Gustav säger till Rickard efter matchen Avd. avundsjukan när den är som värst.

 

"Jag bråkade med Gabbe"

Jonathan svarar Rickard på frågan "Vad fick du 2+10 minuter för?" Avd. Som sagt, kanske ska ta nästa träning till att gå igenom skillnaden mellan mespelare och motspelare?