Inget planerat

Burås IK - IBK Göteborg 8 - 4 (2-0, 3-2, 8-4)

@ Valhalla A-hall

Årets sista match gick av stapeln i ett glest Valhalla. Den förväntade storpubliken uteblev av någon konstig anledning. Uteblev gjorde också coach Milch och Anton "Speedy Gonzales" Berce som båda tydligen ska fira jul i USA. På varsitt håll sägs det men spelarna i Burås har börjat misstänka annat. Romans på gång?
Även snabbfotade Kontro hade fått julledighetsansökan beviljad och med dessa tre ess ur leken fanns det en rimlig chans att Burås skulle få spela med fem spelare på plan hela matchen.

Innan matchen var alla förvånade över hur gott matchställen luktade. Den var mjuk och silkeslen och doftade blommor. Ett stort plus till coach Milch som måste lagt ner hela sin själ i tvättandet!

Matchen mot bottenlaget IBK blev inte så enkel som Burås verkat tro. Matchen började i ett bra tempo och med julen på intrång och en coach på semester märktes det att den där riktiga skärpan i laget saknades. IBK bjöd upp till dans och den första perioden var helt jämn. Burås hade mer boll men de där farliga chanserna kom aldrig. IBK spelarna var väldigt duktiga på att täcka boll och det var sällan vi fick igenom skotten på mål. En för dagen mycket duktig Björn testade ett långskott från halva plan. En skymmande Jonathan kunde se på när bollen letade sig in i nätmaskorna och gav de gröna ledningen med 1-0. IBK Göteborg levde på kontringar och framförallt levde de på en spelare, nämligen Hedvin. Hedvin drog ett stort lass på sina axlar och gjorde det bra. När IBK skapade någonting som var farligt låg han oftast bakom. Burås kunde öka på till 2-0 när Anders Knutsson hittade Rickard som med ett mäktigt? skott gjorde mål. Burås tog över matchen mer och mer. Det kändes här som att det skulle bli en hyfsat bekväm resa fram till slutsignalen.

Istället svarade IBK med att reducera till 1-2. Därefter fick Burås powerplay och efter en mycket snurrig frislagsvariant där Buråsspelarna glömde bort att ta bollen kunde IBK kontra och i friläget kvittera till 2-2. Efter det här tappade Burås allt spel. IBK kom in i matchen och det var helt plötsligt jämnt spel igen. Det var hafsigt, slarvigt och menlöst spel från Burås sida. Innan pausen inför tredje perioden lyckades vi göra ack så viktiga 3-2.

Vad som hände i sista perioden är sedan en gåta. IBK, som spelat mycket bättre än vad tabelläget visat tappade allt spel. Från första tekning så var det bara ett lag på plan. Burås ägde i princip boll hela tiden och vi radade upp fina chanser. IBK såg inte ens intresserade ut längre. Pablo hade nog 10 avslut som kunde gått i mål men han hade inte riktigt flytet på sin sida idag. Trots det så gör Burås fem mål i sista akten och dödar därmed matchen helt.

Ska man summera matchen så gör vi en godkänd match men inte mer. Tempot är lågt och vi agerar lite nonchalant i vissa situationer. Det märktes att inställningen var lite si sådär och att det var ett bottenlag vi skulle möta. De flesta hade tippat på större siffror och en betydligt enklare resa än vad det blev. I två perioder är det jämnt men i sista tar vi över fullständigt. IBK har två spelare som sticker ut och det är målvakten som gör en väldigt fin insats med många fina räddningar och forwarden Hedvin som hela tiden oroar Buråsförvaret. Firma Pablo-Zäta-Andreas spelar strålande idag och skapar många fina chanser men har inte det där sista idag som krävs för att få in bollen. Nykomponerade Björn och Linus på backplats gör ett kanonjobb och Jonathan och Mats där fram jobbar och springer kopiöst mycket. En enda utvisning drog vi på oss och det märks tydligt när det saknas vissa busar i laget. Nu stundar julledighet och fram tills att vi ses igen vill vi i Burås önska er alla en riktigt god jul!

Tre burar: Björn Vestling. Gör en strålande insats därbak. Agerar lugnt och säkert. Dessutom gör han ett mål, har en soloraid genom hela IBK försvaret och en bortvändning som fick en IBK spelare att plöja rakt igenom sargen.
Två burar: Jonathan Conradsson. Springer och jobbar hårt i varje byte. Skriker och manar på de egna och skapade en hel del farliga chanser på egen hand.
En bur: Linus Lundh-Hansen. Spelar med stort självförtroende och har en otrolig speed under fötterna. Många fina brytningar och många fina ryck upp på kanten med boll.