Burås IK - Herrestads AIF 7 - 3 (2-0, 2-1, 3-2)

@ Valhalla B

Med en mer än dubbelt så stor trupp som i bortamötet tog Burås emot Herrestad i det temporära hemmet Valhalla.

Det har varit en turbulent tid i herrlaget efter att tränarens stora missnöje med mer eller mindre varenda spelare hade fångats på video och dessutom läckt ut på nätet. Hur formen och stämningen i laget var visste ingen.

Första perioden mot Herrestad börjar bra med två tidiga mål från Burås, det första av Anton Berce, assisterad av Pål. Det andra av gottegrisen Samuel, som äntligen var tillbaka efter dryga skadebekymmer. Även detta målet på pass från Pål. Det är en del chanser fram och tillbaka efter målen och Herrestad lyckas få bollen förbi Gabriel i målet 07:35, men Jim visar prov på ett härligt bollsinne när han rensar bort bollen på tennis på mållinjen. Domaren tycker att han är innanför när han bjuder på detta nummer och straff utdöms.
Gabriel avvärjer denna med "kraften" och bollen går utanför.
Jim hinner bli oskyldigt dömd ytterliggare en gång innan perioden är slut, men Herrestads powerplay är relativt ofarligt.
2-0 till Burås står sig till periodpausen.
Tilläggas bör att Gabriel i målet gör en del rätt svettiga räddningar samt att Burås missar en del framåt. Några mål mer i protokollet hade nog speglat matchen bättre här.

Andra perioden börjar sömnigt från hemmalagets sida, men en bortareducering får Burås att vakna till liv och svarar med två snabba mål. 4-1 efter andra perioden. Målskyttar Fredric Milch och Samuel Andersson. Milchs mål kommer i powerplay assisterat av Jim Kontro.

Tredje perioden fortsätter i samma anda som andra och Burås kontrollerar matchen utan att vara överlägsna. Milch är inte klar för dagen utan gör 5-1 assisterad av Oscar Carestam.
Herrestad reducerar till 5-2 och får lite kontakt, men knappt fyra minuter senare punkterar Tobias matchen med sitt 6-2 mål.
Oscar gör 7-2 och Herrestad kvitterar till 7-3. Noterbart att Milch passar fram till båda Buråsmålen och alltså gör tre poäng i sista perioden och fyra totalt från sin backplats.

I slutet handlar det mest om oraklet ska få rätt i sin spådom om 7-4 till Burås, men det blir inte fler mål i denna match och Burås tar tre poäng utan att behöva förta sig.

Tre burar går idag till Fredric Milch, som gör 2+2 framåt och som vanligt håller rent i defensiven.

Två burar får Oscar Carestam som är skicklig med boll och har ett härligt spelsinne.

En bur får Sam som verkligen varit på botten av varje godispåse i staden men nu är på benen igen och ser pigg ut med sina två mål.