Burås IK - Floda IBK Div. 3 8 - 5 (0-0, 3-3, 5-2)

@ Svingeln

Svingelns sporthall såg sitt absolut bästa herrlag göra sitt sista framträdande innan Svingelngarden kommer få sig av en rejäl extreme home makeover. Nu blir det en månads väntan innan Burås får försvara den gröna färgen i sin hemmaborg igen.

För dagens motstånd stod ett taggat Floda på andra sidan plan och ville göra allt för att få Burås sista minne av Svingeln till att bli något negativt. Burås gick in i matchen med tre fulla femmor plus en reserv. Efter ett hårt träningschema så är kropparna slitna (läs gamla) på många av spelarna vilket var ett litet orosmoment mot ett ungt utvecklingslag. Matchen började som förväntat i ett högt tempo och böljande spel, Burås skapar flera riktigt vassa chanser men saknar det sista i avsluten. Floda ska nog vara ganska glada att dom gick till periodpaus med ett 0-0 resultat.

Andra perioden börjar som första, två lag som orkar springa och hålla högt tempo. Ja du läste rätt, TVÅ LAG. Även Burås orkade springa en hel del vilket kan vara svårt att tro för de som inte var på plats. Men efter en utvisning på en för dagen het Johan så passar Gabriel på att göra årets första poäng med ett utkast till Andreas "nu släpper det" Samuelsson som distinkt sätter ettan bakom en duktig burväktare i Floda. Matchbilden förändras lite efter det. Floda får grepp om Burås uppspel och jobbar in sig i matchen och tillslut efter att ha snott bollen på halvplan sätter dom 1-1 efter 10 min. Burås verkar för dagen vara helt oberörda och trummar på och sätter 2-1 genom Gurkan...jag menar Gustav "Viktigt-med alla-poäng-jag-kan-få" Sundell på pass från maratonmannen Knutsson blott tre minuter senare. Efter det är Floda med på noterna och sätter 2-2 efter ett dåligt uppspel av Burås igen. Bläcket på matchprotokollet hade knappt torkat innan Burås hade tryckt in 3-2. Men som sagt nu var Floda med i matchen och satte 3-3 innan perioden var slut.

I sista märks det på Burås att det finns en annan energi i laget när vi kan rulla runt på tre hela femmor i dom inledande perioderna. Tredje blir ett ställningskrig mellan lagen där Floda söker sig upp efter kanterna och skickar in bollen i slottet eller diagonalen för direktskott. Burås öppnar målskyttet efter fyra minuter i tredje genom Anton "träbenet" Berce som dammar in 4-3 på volly rakt upp i nättaket bakom en chanslös målvakt. Nu, för första gången i matchen, får Burås ett ledningsmål dom kan jobba med ett tag och efter nio minuter ville Pål också vara med i matchprotokollet och satte 5-3. Här känns matchen för första gången som en seger till Burås. Floda får upp bollen många gånger men när avsluten kommer så känns det som att Burås har bra koll på sin defensiv och vi spelar tajt framför eget mål. Men efter ca 15 minuter händer det som få vill vara med om, Chris jobbar hem mot egen kasse och vrider till foten och rasar ner på golvet, ingen förstår vad som hände då han inte var attackerad av en motspelare och det dröjer ett tag innan domarna blåser av. När spelare och ledare kommer fram visar det sig snabbt att Chris slitit av hälsenan. Ambulans blir tillkallade och med stor hjälp av Flodas ledare tas Chris snabbt omhand innan spelat kan fortsätta. Skadan innebar ca 20 minuters uppehåll innan spelat kunde återupptas. De som drog störst nytta av detta var Floda som trycker in 5-4 på powerplay. Efter det så verkar chocken av Chris skada lagt sig hos buråsspelarna och Johan trycker in 6-4 från backplats. Kort därefter leker Andreas "nu släpper det" Samuelsson in 7-4 och sitt tredje för dagen och får betalt för allt slit han lägger ner offensivt. Nu känns segern säkrad till Burås men detta är ju innebandy och bollen är ju rund. Floda pressar på över hela plan och jobbar fast Burås under de sista minutrarna och Flodas kapten tar sin sedvanliga plats bakom mål och söker instick men är uppmärksam på att Gabbe i målet inte håller stolpen och vallar på ryggen snyggt in 7-5. Chansen kom nu trodde alla tillresta Flodasupportrar på läktarna till en vändning. Men Anton ville annat på tekning och petade bollen förbi sin första gubbe och bjöd Jakob på en möjlighet han inte kunde missa: 8-5 endast fyra sekunder efter Flodas reducering. Nu var matchen definitivt avgjord och segern var säkrad.

Några som förtjänar en ros för en stark insats för dagen är domarparet Joakim och Henrik som gör en bra match från start till slut. Domarna för ofta höra mycket negativt om sina insatser, så då ska de också för höra när dom gjort en riktigt bra match!

3 Burar: Andreas S, stabilt jobb hela matchen och får äntligen trycka in målen också
2 Burar: Gustav och Anders. För stark jobb i deffensiven men också med att skapa målchanser
1 Bur till Kontro. Fälltherren i defensiven som rensar upp och gör i många lägen ett obekvämt arbete men gör sällan en dålig match.

Våra tankar såklart till Chris och hoppas han bättra på sig snart!