Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - AstraZeneca IF 18 - 3 (7-0, 6-2, 5-1)

@ Torpahallen

En sen lördagafton skulle kemi-derbyt mellan Burås och Astra avverkas och vi hade hoppats på en tuff och jämn tillställning där Burås skulle hålla i taktpinnen men Astra med rutin, spelskicklighet och effektivitet skulle spjärna emot och tvinga hemmalaget att ge allt för att ta tre pinnar.
Tyvärr så avgjordes matchen nästa direkt och Astra Zeneca visade inget större intresse av att markera eller kämpa till sig några poäng.

11:21 in i första perioden hade burås 4-0 och en för dagen pigg Gustav var inblandad i tre av målen. Viktigt med en bra start då Astra säkert kunnat höja sig både en och två nivåer om dom hade fått hålla tätt en längre tid.
Tyvärr, som under alla andra matcher denna säsongen, får vi en tyngre skada på en spelare, och nu är det Sam som får ett återfall i låret och tvingas utgå. Han låter sig inte nedslås utan slår bara sekunder efter skadan över till party-mode och inleder aftonens fest på en träbänk ute i torpahallen. Vi vill passa på att höja ett varningens finger till den unga Sam, gränsen mellan träbänken och parkbänken är ibland hårfin..

När perioden var över hade hemmalaget hela 7-0 dock med två man i utvisningsbåset och Astra skulle få inleda den andra perioden 5 mot 3 i 1.24.

Trots ett grymt kämpande tremannaförsvar och ett 2-1 läge (!) i 3 mot 5 lyckas Astra i sista utvisningssekunden göra deras första mål.
Hemmalaget lät sig inte påverkas utan fortsatte att trumma på framåt. När period två är slut är ställningen 13-2 till Burås.

Sista perioden bjuder på ungefär samma matchsituation som tidigare perioder. Burås har initiativet och gör mål med jämna mellanrum då dom får röra sig fritt utan markering och utan att Astra sätter till i närkamper i slottet och framför mål.
Kul för Kent också med en straffräddning då han annars fick sitta och bli rätt kall och kanske inte alltid fick njuta av ett 100% uppoffrande hemmalag när matchen blev avslagen.

3 burar idag går till Jonatan som föregår med gott exempel och kämpar från igångblåsning till avblåsning och hela tiden manar på laget och vill hålla tändningen igång, trots att det under vissa stunder blir avslaget.

2 burar går till Mats som är påpasslig framför mål och spelar rakt och enkelt i en match man gärna vill göra göra saker svåra och snygga.

1 bur till Coach Oscar. Hade varit en given tre-burare ifall han haft tränarkostymen på sig. Är slug och aktiv i coachandet och besitter ett helt sjukt register med Coach-poser. Man får leta högt upp i seriesystemet för att hitta motsvarigheter till hans rörelsemönster på bänken.. Imponerande!