Utanför planen

Inget planerat

Partille IBS Div. 3 - Burås IK 6 - 1 (2-1, 0-0, 4-0)

@ Lexby Idrottshall

Burås åkte på en tung förlust borta mot gamla Kåhög. I två perioder och tio minuter levde matchen, men när Burås var tvungna att flytta fram trupperna blev det stora luckor i försvaret, vilket motståndet inte blev sena att utnyttja. En intressant förvandling har hänt ute i Lexby. Kåhög förra säsongen var ett lag med en ganska gnällig attityd utan någon vidare inspiration, något som denna säsongen bytts ut till en väldig hunger och spelglädje, medelåldern måste sänkts med 20 år och dom unga förmågorna kan verkligen spela. Riktigt kul att se, och det lär bli biljett upp till finrummet division två nästa säsong för ungtupparna. Burås håller bra nivå i första perioden, fokuserar på rätt saker och har en del bra spelsekvenser. Framförallt Gustavline, med Gustav, Tobbe, Rickard gör ett bra jobb och ställer till med oreda, vilket också ger laget en 1-0 ledning efter tre minuter. Ledningen blir kortvarig efter 1-1 bara minuten senare och 2-1 i baken mot slutet av första. I andra perioden tappar Burås mycket av kommandot, men med lite tur och lite Gabbe så blir ingen skada skedd och perioden slutar mållöst. Trots att kommandot börjar tappas finns det stunder med bra innebandy även i andra och Burås är inte på något sätt ofarliga framåt. I tredje behöver Burås gå framåt och det blir då tyvärr en del svängdörrar bakåt. Inom loppet av några sekunder har matchen punkterats. 3-1 och 4-1 kommer 11:31 och 11:44 och uppförsbacken blir alltför brant. Innan slutsignalen har ljudit är 5-1 och 6-1 ett faktum och Burås får sätta sig på den långa regionbussresan hem som slagna hjältar. Noterbart från matchen: Positivt med ett riktigt rejält bortafölje. Det tidigare bortarekordet på "tre till fyra stycken" är nu slaget, och det nya rekordet lyder: "sju till åtta stycken". Noterbart från referatet: Domarna har inte nämnts. Dom va där, men om dom skulle få bensinpengar efter domarinsats så hade deras bilar stått kvar på Lexbyparkeringen än. Matchens burar: 3, Anton. Gör ett hästjobb i en match som kräver att vi gör just detta. 2, Gustav. Spelskicklig och farlig framåt, och väldigt stabil bakåt. 1, Jim. Spelade med sådan elegans och spänst att någon i publiken ville bita honom i rumpan. Det räcker för en bur.