Burås IK - Öckerö IBK 6 - 3 (2-1, 2-0, 2-2)

@ Svingeln

Burås tog emot Öckerö, ett lag som vid vinst skulle gå upp i serieledning. Burås visste att det skulle bli tufft och var lite oroliga över sina tidigare inledningar på matcherna. Allt som oftast tappar vi i början och får jobba i uppförsbacke. Men inte denna gången... Det började strålande direkt och Burås lirade grym innebandy. Vi fick äga mycket boll och lyckades bra med den i våra ägo. Henrik Andersson skapade två bra möjligheter då han relativt ostört fick bryta in och avlossa kanonen. Rickard Jönsson fick en bra chans och Tobias Rosqvist likaså. Nytinsatte coachen Gabriel Nilsson var orolig för när det berömda tappet skulle komma. Istället fick han se Rickard, Gustav och Tobias snurra upp försvaret och där Gustav elegant fann Tobias som kunde klippa in 0-1. Nyförvärvet Sebastian Liljemark var sedan ytterst nära på att öka på Burås ledning till 2-0. Öckerö har släppt in minst mål i serien och de kan tacka sin målvakt för det. Han var stor och bra och räddade en hel del inledningsvis. Burås fortsatte trumma på och det var knappt Öckerö fick låna bollen. När de väl fick det visade Kent i mål pondus med ett par kvalificerade räddningar. Ändå lyckades Öckerö kvittera lite turligt när man lyckades få med sig en studsande boll förbi både back och målvakt. En för dagen superhet Jakom Imberg stod sedan för dagens prestation. Han vann bollen mot sin back på egen planhalva, avancerade upp längst högerkanten och avlossade ett mäktigt skott helt otagbart i vänstra krysset. Ingen på Buråsbänken fattade vad det var som hände. Burås gjorde säsongens bästa första period och gick till pausvila med blyga 2-1 i ryggen. I andra perioden fortsatte man spela bra. Det var stundtals spel mot ett mål och ibland var det till och med klapp klapp uppspel från kant till kant genom Öckeröförsvaret. Jakob visade att det inte var någon engångsföreteelse att göra mål och slog på halvvolley in 3-1. Efter lite mer än halva matchen hittade Anton Berce fram till Henrik Andersson som parkerad framför mål gjorde kvällens fjärde mål för Burås. Burås spelade med blott tre backar där Linus Lundh Hansen, Anders Knutsson och Daniel Zetterlund spelar stabilt. I den sista perioden förväntade sig Burås ett Öckerö som skulle pressa lite mer och visst fick man rätt. Öckerö tvingades jaga och chansa på allt. Anton Berce klev in som virvelvinden, sprang ifrån försvaret och pricksköt 5-1 till Burås. Allt var frid och fröjd. Men Öckerös jagande ställde Burås lite då och Ö-laget kunde efter mycket riv och slit reducera till 5-2. De kände att de fick lite häng och efter att ha stressat fram bollen ytterligare en gång kunde de skjuta 5-3 med 12 minuter kvar. Nu började det bli nervigt i Burås och Coach Gabriel var rädd att Burås skulle få kalla fötter och tappa denna säkra ledning. Mitt i Öckerös desperata jakt på ytterligare ett reduceringsmål gjorde Jakob det som alla ville göra. Han fick bollen från Pål Eriksson och skickade upp den stenhårt i krysset igen och innan någon visste ordet av fylldes Svingelns slitna golv med kepsar. Efter Jakobs mål höll Burås Öckerö på säkert avstånd och kunde inkassera 3 härliga poäng. En riktigt bra genomförd match! Utan tvekan var det säsongens bästa insats från Burås och Öckerös insats kunde inte alls beskriva deras tabelläge. Burås gick runt på blott tre backar, Linus Lundh Hansen, Anders Knutsson och Daniel Zetterlund som gjorde en heroisk insats därbak. Jakob där fram med sina tre mål ska såklart också hissas! Tre burar: Jakob Imberg- tremålskytt där två av dem var riktigt snygga! Två burar: Daniel Zetterlund- Tillbaka efter ett längre upphåll vilket inte märktes. Lugn och stabilmed bollen. En bur: Sebastian Liljemark som visade framåtanda och att han kommer att bli nyttig för Burås framöver.