Myggenäs IBK - Burås IK 2 - 3 (1-1, 0-1, 1-1)

@ Häggvallsskolan

Burås IK rivstartar denna match och tar kommandot direkt. Man etablerar spel i anfallzon och skapar omgående ett par bra chanser. Myggenäs frå förra säsongen står inte alls att känna igen. Efter 4 minuters spel hittar Gabriel Nilsson På Eriksson med ett jättefint utkast. Pål tar vara på passningen och klipper in 1-0 till Burås. Burås fortsätter att äga perioden. Stundtals ser det ut som om man är en man mer på plan. När 6 minuter återstår av perioden drabbas Burås av först en utvisning och kort därefter ytterligare en. Myggenäs tar vara på denna inbjudan till matchen igen genom att göra 1-1 i powerplay. Efter målet tar Myggenäs över matchen. Mest då Burås visar oskärpa och en del slarv. Myggenäs utnyttjar detta sina kontringar och lever på Burås misstag. Burås inleder den andra perioden med ett boxplay. Blott 25 sekunder in kontrar Gustav Sundell och hittar Rickard Jönsson som med ett äkta höstlöv lyckas pilla in bollen bakom en förvirrad Myggenäsmålvakt. Antagligen var skottet så löst att han blev ställd och släppte in det. Burås tar efter det tillbaka kommandot igen. Andrafemman för dagen med Gustav, Tobias och Rickard i spetsen skapar en hel del farliga chanser. Det är konstigt att det inte blir fler mål i denna perioden som slutar 1-0 till Burås. Tredje perioden blir lite av ett ställningskrig. Burås är dock fortfarande hetast och skapar mest. Man spelar otroligt bra innebandy men är väldigt ineffektiva. Det borde inte vara så jämnt och så spännande som det är. 13 minuter in på sista perioden kommer det förlösande 3-1 målet. Tobias Rosqvist vallar in målet via en Myggenäsback och det är nästan lite ironiskt att Burås gör ett sådant skitmål efter alla fina chanser. Med 4 minuter kvar reducerar Myggenäs till 3-2 och det blir några nervpirrande slutminuter. I slutet får Myggenäs chansen att spela powerplay. Man plockar även målvakten sista minuten och lyckas få till ett stolpskott innan hesa Fredrik ljuder. Många bra Buråsare idag och det är synd en dag som denna att det inte finns fler burar att dela ut! Tre burar går till Gabriel Nilsson som återigen storspelar i kassen. Lägg därtill ett fint ass! Två burar går till hårdjobbande Anton Berce som springer mycket och täcker upp fint bakåt. En bur går till Tobias Rosqvist som var pigg hela matchen och ständigt oroade Myggenässpelarna.