Mölndals IBF - Burås IK 5 - 4 (4-0, 0-2, 1-2)

@ Aktiviteten

Burås kom till Mölndal med ett desarmerat manskap och en förlust i bagaget. Många spelare är uppsatta på skadelistan eller vilar i sjukstugan. Mölndal mötte upp med en väldigt bred trupp och hade till och med lite publik som hittat till hallen en onsdagskväll. Matchen inledde Burås bäst, trots att det var kvällsmatch. Mölndal som vunnit en hel del som nykomling i div.3 verkade inte skrämma Buråsspelarna. Den första Mölndalschansen skapades först efter drygt 7 minuters spel och resulterade i en utvisning och straff för hemmalaget. För första gången någonsin så snurrade en målvakt upp en spelare på läktaren under en straff och inte tvärtom! Mölndalsspelaren hade en väl inövad variant och även om det var tveksam bakåtdragning gjorde han det snyggt. Två kvicka svängar och Gabriel i mål såg helt överspelad ut. Mölndalsspelaren hade bara att lägga in den när ”Gabbe” knep bollen med en hand. Publiken på läktaren och straffskytten såg chockade ut. Med ett frågetecken över huvud gick skytten tillbaka till bänken. I följande boxplay kontrade Burås och gjorde fräckt 0-1 signerat Anton Berce. Målet dömdes dock bort då domaren själv tyckte att han placerat sig något fel och täck målvakten vid skottet. Istället gjorde Mölndal 1-0 i samma powerplay. Snacka om snopet. Minuten senare ökade Mölndal på till 2-0 efter ett snyggt anfall. Burås fick sedan bevittna ett ruggigt effektivt Mölndal. De skapade inte särskilt mycket men när de väl fick chansen var de skoningslösa. 3-0 och 4-0 trillade in innan perioden var till ända. I andra perioden rycker Burås upp sig. Man kommer in som ett nytt lag och sätter press på hemmalaget. 3 minuter in hittar Andreas fram till Rickard som kommer loss på kanten och sprätter upp 4-1. Efter målet får Burås upp vittringen och Anton hittar Pål som med ett volleyskott träffar bollen och skickar in reduceringen till 4-2. Burås fortsätter trycka på och spela bra. Mölndal har en mycket duktig målvakt som ser till att det tyvärr inte blir fler mål i perioden. I den sista perioden böljar spelet fram och tillbaka. Mycket enkla misstag från båda hål ledet till slumpchanser åt båda håll. Efter halva perioden står Lucas för en fin prestation. Han bryter Mölndals uppspel på mittplan. Därefter avancerar han själv uppåt och väl i slottet stänker han upp bollen otagbart i krysset och 4-3 är ett faktum. Hemmapubliken börjar bli riktigt nervösa och ser hur hemmalaget håller på att tappa hela matchen. Med 5 minuter kvar gör måltjuven Pål sitt andra mål och kvitterar matchen till 4-4. Passningen stod Jim Kontro för. I slutet känns det som att Mölndal inte orkar stå emot och man väntar bara på att Burås ska göra 4-5. Istället gör Mölndal 5-4 med mindre än 2 minuter kvar av matchen. Mölndal åker kort efter på en utvisning och Burås chansar på att plocka målvakten. Men närmare än uddamålsförlust kommer man tyvärr inte. Riktigt surt! Tre kanoner: Lucas Nordström gör ett hästjobb där bak. Lägg till ett riktigt snyggt mål också! Två kanoner: Anders Knutsson är stabil i backlinjen med många fina uppspel framåt. Anton Berce: Jobbar och sliter som alltid och får äntligen lite utdelning för besväret.