Landvetter IBK - Burås IK 8 - 8 (2-1, 2-4, 4-3)

@ Landvetter Idrottshall

Det blev en riktigt publikmatch när Landvetter Wings, eller Landvetter Wigs som dom ibland skämtsamt kallas, tog emot Burås. Landvetter borta som på förhand var den mest uppmärksammade matchen denna säsong då spelarna hört talas om både speaker, storpublik och matchens lirarpris. Landvetter vann första mötet hemma i Svingeln med klara 5-2 i en match där Burås brände alltför mycket chanser. Landvetter som på förhand varit favorittippad att vinna serien utav större delen i Buråslägret har precis som Burås haft en svacka sista delen av säsongen med blott 1 poäng på de senaste 5 matcherna. Detta kan jämföras med Burås 2 poäng på 5 senaste. Lagens usla svit har därmed försatt dem i ingemansland utan hopp om att vara med i toppstriden.

Landvetter Wigs

Lagen bjöd på riktigt underhållande innebandy och det byttes chanser till höger och vänster. Landvetter började effektivast och tog ledningen med både 1-0 och 2-0 innan Tobias precis innan paus kunde reducera till 2-1 med vad som kan ha varit vårens lösaste skott.

Andra perioden började illa när Landvetter tilldömdes straff. En riktigt fräck variant resulterade i 3-1. Coach Fredrik valde då att istället för att visa vägen med penna och papper göra det med klubba och boll. På 5 minuter hann han med att sno åt sig bollen, avancera uppåt och distinkt skjuta 3-2, 3-3 och sedan 3-4. Ett äkta hat-trick från den gröne generalen! Burås bäste poängplockare Pål fortsatte och smällde in 3-5 inför en chockad hemmapublik som hört talas om "de grönas matchvändningar" men aldrig sett dem live. Landvetter lyckades göra 4-5 innan paus och skapade på så sätt spänning inför sista.

Sista perioden var av hög underhållningskvalité. Landvetter kvitterade till 5-5 innan Rickard kunde ge Burås ledningen igen. Landvetter svarade med att återigen kvittera innan Rickard återigen gav Burås ledningen. Det kändes här som om Burås skulle greja 3 poäng. Tyvärr lyckas Landvetter en tredje gång kvittera, denna gång till 7-7. Och som om eländet inte var slut där tar de ledningen med 8-7 med mindre än 3 minuter kvar. Med 1,5 minut kvar får Burås chansen i powerplay och plockar målvakten. Med 30 sekunder kvar trycker Jakob in kvitteringen till 8-8. Landvetter har vid målet en avvaktande utvisning och Burås får därmed avsluta de sista 30 sekunderna med en man mer på plan. Med 5 sekunder!!! kvar hittar Jakob fram till en fristående Rickard framför mål. Alla i hallen väntar på det ödesdigra bortamålet som ger Burås 3 poäng men Landvetters målvakt får liggandes upp en fot i luften som träffar bollen och därmed styr den utanför mål!

Det känns konstigt att skriva att Landvetter ska tacka sin keeper för den poängen de fick med tanke på att de ledde matchen med 31 sekunder kvar att spela.

Burås gör en stark match och Kent i mål är lysande! Han klarar den ena svettiga räddningen efter en andra. 16 mål i en match och ändå två målvakter som är bäst på plan säger en del.

Tre påskliljor: Kent Stridsberg- Bästa matchen för säsongen och den som håller Burås kvar i matchen när Landvetter bombaderar Burås med redan 2-0 i ryggen.

Två påskliljor: Fredrik Milch- Grym insats därbak och den som visar vägen framåt efter att Kent spikat igen därbak. 3 mål framåt när vi är på väg att tappa matchen är imponerande!

Tre påskliljor: Anders "Knutan" Knutsson- Ruggigt stabil i defensiven med den ena brytningen efter den andra. Fin blick med fina uppspel matchen igenom.