IK Zenith - Burås IK 5 - 6 (1-0, 2-3, 2-3)

@ Björlanda Idrottshall

Burås IK begav sig i fredagskväll till Björlanda för att försöka spela sig till 3 poäng mot nykomlingarna IK Zenith. Ett lag som gick upp från division 4 inför denna säsongen. Nykomlingarna har imponerat hittills i serien och Burås ställde in sig på en tuff drabbning. En tuff drabbning var exakt var det blev. Zenith startade matchen bäst och hade mycket boll. Burås kämpade och kämpade för att ibland få låna den men Zenith var väldigt kvicka, samspelta och hade ett högt bolltempo. Kent i mål fick omgående visa prov då han avvärjde några farliga skott. Trots att Burås knappt fick låna bollen lyckades man skapa en del ströchanser framåt. Rickard Jönsson bröt bland annat en passning och kom fri mot Zeniths mycket duktiga målvakt som räddade både en och två gånger. Men en minut kvar av första perioden kom det rättvisa 1-0 målet för hemmalaget som tryckt på intensivt hela perioden. I andra perioden försökte Burås få bättre ordning på sitt styrspel genom att försökta täppa till luckorna som Zenith så effektivt utnyttjade gång på gång i sina uppspel. Samtidigt försökte Burås ändra sina uppspel så att man skulle få ha bollen lite längre sekvenser. Detta slog väl ut även om Zenith kontrollerade första halvan av perioden. I powerplay sköt de 2-0. Kort efteråt lyckades Rickard Jönsson gå runt köksvägen och göra viktiga 2-1. Ett mål som gav bortalaget en liten känsla av hopp. Tyvärr släcktes den omgående då Zenith på nytt i powerplay dunkade in 3-1. Så långt såg det ut att bli en kassaskåpseger för Zenitherna. Men skam den som ger sig brukar det heta. Buråscoachen som bänkat sig själv hoppade in, tog bollen, avancerade upp och sköt ett "Gabbeskottsmål" otagbart för Zeniths målvakt. Burås visade fin moral och lyfte upp spelet. 14.06 fick man chansen på ett frislag ett par meter utanför Zeniths mål. En fräck variant gjorde att Coach hittade Tobias Rosqvist som kunde trycka upp bollen i nättaket. Plötsligt var matchen kvitterad! I tredje perioden hände allt och lite till. Burås tog ledningen, Zenith kvitterade, Zeniths ledare skämde ut sig, Zenith tog ledningen, Burås kvitterade, Zeniths spelare gjorde bort sig, Burås tog ledningen, Zenith träffade målramen, Zentih fick ett frislag precis framför mål, Burås fick en utvisnng, Zenith tog ut målvakten... Men vi tar det från början. Burås spelade bra innebandy i sista perioden och visade att man tänkt sälja sig dyrt. Man hade nu lärt sig motståndarnas spelidé och 7 minuter in tog Burås ledningen för första gången i matchen. Oscar Carestam hittade ruggigt hete Anton Berce som med ny frisyr klippte in ledningsmålet 3-4. Publiken bet sig nervöst på naglarna och fick chansen att jubla då Zenith kvitterade till 4-4. Matchen stod sedan och vägde. Båda lagen vaskade fram några rejäla chanser. Efter en tackling där en allför lätt hemmaspelare dansade över sargen fick hemmacoachen ett frispel som ledde till uppvisning på läktaren och powerplay för Burås. Känslan var att Burås skulle göra ett mål till och ta ledningen. Istället kom det dråpliga slaget när Zenith med mindre än 5 minuter kvar turligt lyckades göra 5-4 från halva plan. Återigen var detta ett mål som skulle kunna knäcka vilket lag som helst. Men inte Burås! För återigen kämpade Burås på, som man gjort tidigare matcher och återigen skulle det visa sig löna sig. Med 2 minuter kvar hittar Anton Berce fram till Pål Eriksson som på något vänster lyckades kvittera till 5-5. Stor glädje utbröt bland Buråsspelarna. En hemmaspelare fick då ett utbrott på domaren och ordnade därmed ytterligare ett powerplay för Burås som nu såg sin stora chans att vinna matchen. Sagt och gjort. Med 1 minut kvar hittade Rickard fram till Pål som kunde trycka in det ack så härliga 5-6 målet. Hur mycket som kan hända på den sista spelminuten är sedan rätt otroligt! Zenith trycker på och med ett bra skott träffar man ribban. Kort därefter får man ett frislag precis utanför målområdet. Nervositeten kändes i hela hallen sekunden innan frislaget. Domaren lyckas hitta en utvisning på en Buråsspelare som står för nära i frislaget och Zenith plockar målvakten. Sista 30 sekundrarna spelar man 6 mot 4 men Burås reder ut stormen och bärgar 3 mycket hedersvärda poäng mot ett av de bättre lagen man mött dennna säsong! I omklädningsrummet efteråt haglade lovorden över Buråsspelarnas insats och vi avslutar med ett citat från Gabriel Nilsson som bevittnat dramat utifrån: -Så jävla....ähh, sjukt jäkla schschchsh bra...alltså vi schscshsh spelar *mummel mummel* så jäkla...Det är *mera mummel* så...mmm, fan va...vi spelar schscahsch...så jävla gött är det! Tre burar: Går till Kent i mål som gör en mängd kvalificerade räddningar och starkt bidrar till 3 poäng. Två burar: Coach Milch som spelar hårt men rättvist. Vinner många dueller och gör dessutom ett snyggt och viktigt mål. En bur: Mångas aspirerar på denna buren men efter lite övervägande så går den till Tobias som är en frisk fläkt i offensiven.