Högsbo Allmänna IK - Burås IK 4 - 9 (0-1, 1-2, 3-6)

@ Flatåsskolan

Årets första match för Burås gick av stapeln borta i mycket trånga Flatåsskolan. Högsbo Allmänna IK stod för motståndet och första mötet slutade med knapp Buråsseger efter en mycket spännande och jämn drabbning. Högsbo har haft det motigt under säsongen så här långt och endast vunnit två matcher. Man parkerar näst längst ner i tabellen. Burås visste dock sedan första mötet att Högsbo inte alls är något dåligt lag. Matchen började i ett bra tempo och Burås såg för en gångs skull taggade ut vid matchstart. Planen i Flatåsskolan är liten och trång och det blir hårt spel och många närkamper. Burås stod upp bra mot Högsbo och Fredrik Milch, mannen med den mytomspunna kroppen, skickade iväg en missil från halva plan som letade sig in i nätmaskorna och 0-1 var ett faktum. Burås fortsatte kriga perioden ut och det var klar bortafördel efter en period. Den andra perioden inleddes med ett frislag för Högsbo. En variant där bollen lyckades passera genom muren betydde kvittering till 1-1 redan efter en minut. Detta var väckarklockan för ett Högsbo som alltmer kom in i matchen. De pressade på bra och spelade smart på den lilla planen. Burås fick det svårt med att spela upp bollen och komma till avslut. Högsbo tog över och skapade en hel del chanser. En för dagen mycket duktig Gabriel i målet kunde med hjälp av sina trogna backar undanstyra alla målförsök. I mitten av perioden tilldömdes Burås straff. En kroppsfint senare såg det ut som om det skulle bli 2-1 till Burås men någon på den redan fullsatta läktaren måste lyst med något rött sikte för precis när Rickard skulle lägga in bollen blev han bländad och sköt utanför…eller? Rickard fick dock sin revanch ett par minuter senare när han turligt lyckades klappa till bollen på halvvolley och som sedermera satte sig klistrad i nättaket. Innan pausvilan hittade Oscar Carestam fram till Anton Berce som från uppspelsposition skickade iväg ett höstlöv som letade sig in. 1-3 var därmed ett faktum. Den sista perioden började precis lika illa som den andra. Efter bara en minut reducerade Högsbo till 2-3. Om jag inte minns fel så var detta i powerplay. Helt plötsligt fungerade ingenting. Burås åkte på en ny utvisning. I följande boxplay var man ruggigt nära att öka på till 2-4 när Gustav Sundell skulle lägga in bollen i öppet mål. Tyvärr stod två Högsbospelare i målet och täckte av och Gustav letade och letade efter en lucka utan framgång. En något övertaggade coach påpekade faktum att det inte fanns någon lucka för domaren och blev vänligen visad till botbänken. Högsbo tackade för 5 mot 3 läget och pricksköt 3-3. Efter drygt 7 minuters spel i den sista perioden fick Burås äntligen spela med fullt manskap. Det såg ut som om man höll på att tappa matchen helt och hållet. Som en skänk från ovan bjöds vi in igen när vi fick chansen i powerplay. En ruggigt het Jim Kontro, som tidigare i matchen snurrat en del med hemmaspelarna, sköt 3-4 och vild glädje utbröt i bortalaget. Coach Milch förstod konceptet att för att vinna måste Burås sluta försöka spela så ordentligt snyggt och istället börja mata bollar mot kassen. Han visade själv väg genom att precis göra så och därmed också trycka in 3-5. Burås fick sedan igen chans att spela powerplay igen och Andreas ”Maxi” Rundberg ökade på till 3-6 med ett välplacerat skott. Högsbo vägrade dock att ge upp och när Kontro varit nära att helt avgöra matchen med ett skott från backposition kunde Högsbo kontra in 4-6 och därmed ge liv i matchen. Spänningen blev dock kortvarig. Coach Milch testade lyckan en tredje gång när han sköt ett långskott på mål. Bollen rullade in och matchen kändes avgjord i och med 4-7 målet. Högsbo skapade en del chanser till men Burås var mer effektiva i slutet. Sebbe Liljemark fick göra sitt första mål när han skickade in 4-8. Comebackspelande Daniel Zetterlund som varit borta i en evighet plus lite till ville passa på att göra lite poäng och testade även han ett långskott. Bollen gick in i mål en sista gång och fastställde slutresultatet till 4-9. 4-9 känns säkrare än vad det egentligen var. Högsbo är bättre än vad tabelläget visar. Burås gjorde ingen stormatch men vinner ändå vilket tyder på styrka. Burås som är ett spelande lag har svårt att ställa om och spela enkelt och lite tråkigt med att bara dumpa boll och checka. I sista perioden kom man in i det och det blev vinstgivande. Burarna delas denna gång ut av den lilla bortapubliken som var på plats: Tre burar: Fredrik Milch, en klippa i defensiven och ändå tre mål framåt! Två burar: Gabriel Nilsson, säkerheten själv där bak som räddar en hel del. En bur: Gustav ”Gurkan” Sundell, inga poäng men hårt jobb i defensiven och sevärd framåt!