Frontside Råda Portars IF - Burås IK 4 - 10 (3-1, 1-5, 0-4)

@ Wallenstamhallen

Burås åkte till Mölnlycke för att spela av den sista matchen för året. Frontside Råda Portar stod för motståndet. Ett lag som ligger i den nedre regionen av tabellen men som ändå inte ska underskattas. Laget har gjort näst flest mål i serien och har en trio som ligger i topp i poängligan. Matchen började rätt trevande och det kändes som om Burås inte alls var taggade. Trots detta gjorde Tobias Rosqvist 0-1 då han gick runt på kanten och skickade in ett höstlöv som letade sig in. Frontside såg annars hungrigare ut inledningsvis och efter en försvarstabbe kunde Frontside kvittera till 1-1. Frontside hade inte mycket till eget spel utan levde på långbollar eller väntade på att Burås skulle göra misstag. Burås såg allmänt oengagerade ut och spelet ville inte alls stämma. Efter ännu ett enkelt misstag från Burås kunde Frontide kontra och göra 2-1. De var skoningslösa när de väl fick en chans. Burås skapade en del chanser men skärpan fanns inte där. Man missade bland annat öppet mål vid ett tillfälle. Burås fortsatte göra individuella misstag och framförallt i uppspelsfasen. Ännu ett felpass i uppspelet resulterade i att Frontside kunde erövra boll. Deras beslutsamhet visade väg när de resolut dunkade in 3-1. Ett resultat som stod sig perioden ut. I andra bestämde sig Burås för att försöka minimera de egna misstagen, framförallt passningar i mitten. Burås hade mer boll och skapade en del. Tyvärr så fortsatte ineffektiviteten. Frontside skapade inte mycket utan deras försök bestod i att skicka en långboll på forwards som var duktiga på att ta emot boll och avsluta eller vänta på ett misstag och kontra. Ett sådant kom och åter en gång visade de klass när de förvaltade chansen som öppnades. 4-1 kom som ett brev på posten. Burås spelade dock upp sig, man fortsatte ha boll och spela runt. Ju längre perioden gick ju mer etablerade Burås spel i anfallszon. Efter mer än halva matchen fick Burås chansen att spela powerplay och väl där hittade Rickard Jönsson fram till Tobias Rosqvist som kunde smacka dit 4-2. Burås hade nu vaknat till på allvar och särskilt Tobias Rosqvist. Två minuter senare fixade Tobias nättrassel igen. Denna gång med en liten myra som slank in bakom hemmamålvakten. Ett hat-trick från Tobias och ställningen 4-3. I bytet efter visade Pål Eriksson prov på vilja när han pressade in kvitteringen 4-4. Rickard fick sedan en ordentlig kyss i ansiktet och fick utgå. Med en minut kvar av perioden hittade Pål fram till Anton Berce som kunde ge Burås ledningen med 4-5. Nyinsatte Andreas Rundberg visade framfötterna direkt och sköt själv 4-6 mycket snyggt precis innan paus. I sista perioden trummade Burås på och Frontside orkade inte hänga med. 4-7 kom tidigt och Fredric Milch petade in 4-8 på pass från Anton. Burås hade nu gjort 7 mål på raken. Pål passade på att ta några varv bakom Frontsidemålet tills hemmaspelarna var alldeles yra, därefter gjorde han både 4-9 och avslutningsvis 4-10. Därmed inkasserades den första tvåsiffriga segern för Burås. Många spelade upp sig från den tama inledingen och gjorde en bra insats. Publiken fick bevittna en grym vänding från Burås, igen! Kent i mål gjorde det bra och hade ingen lätt uppgift då det tog lång tid mellan skotten. När de väl kom var de livsfarliga. Coach Milch gjorde ett strålande jobb när han hoppade in. Tobias Rosqvist producerade framåt och Andreas gjorde ett succéinhopp! Tre Burar: Pål Eriksson, alltid vass framåt och alltid inblandad i många utav målen. Två Burar: Anders Knutsson, stabilt spel därbak och även farlig framåt. En Bur: Fredrik Milch, gör ett hästjobb både framåt och bakåt och dessutom målskytt!