Eken IBK - Burås IK 6 - 6 (3-1, 1-1, 2-4)

@ Ekenskolan

För ovanligthetens skull så spelade Burås IK en fredagsmatch. Denna gång mot unga Eken IBK på bortaplan. Burås IK kom till spel med en spännande debutant, Oscar Carestam som tillsammans med övriga Burås gjorde en bra match. Burås IK öppnade starkast och tog kommandot direkt. Man spelade bra och skapade en del framåt. En markeringsmiss i försvarsspelet bäddade dock för Eken som kunde ta ledningen med 1-0 efter 5 minuters spel. Kort efter målet drev Anton Berce upp bollen, serverade den notoriske målskytten Pål Eriksson som från sin standardposition klippte in kvitteringen till 1-1. Eken IBK lyfte upp spelet och pressade Burås högt upp i banan. Man lyckades checka fast Burås bakom egna målet och hitta fram till en fristående skytt framför mål som sköt 2-1 till hemmalaget. Eken fortsatte efter målet sin höga press och låg väldigt tätt på Buråsspelarna. Burås hade svårt att få till uppspelen och istället för en kvittering upprepade historien sig. Eken pressade Burås till att återigen tappa boll bakom egna mål och man ökade på sin ledning till 3-1. Perioden slutade i klar Ekenfavör. Andra perioden började illa. Ett Burås frislag träffade mur och i spelvändingen kunde Eken dryga ut ledningen till 4-1. Burås försökte kämpa sig tillbaka in i matchen och Jim Kontro fick ett fint läge att reducera. Matchen blev alltmer grining. De unga Ekenspelarna var hetsiga och fick Burås att tappa spelet totalt. Domarna växlade mellan att släppa fula tacklingar till att blåsa sönder matchen. Utvisningarna avlöste varandra och det blev ingen ordning på spelet över huvud taget. Det märktes tydligt på Burås att man inte tjänade på att tappa humöret. När allt såg som mörkast ut lyckades Anton Berce för andra gången hitta fram till en målskytt. Denna gången var det Tobias Rosqvist som prickskött 4-2. Kul för Tobias som skapade en hel del chanser. Trots att Eken är det bättre laget så är Jim Kontro otroligt nära på att skjuta 4-3 precis innan paus. I sista perioden ändrar Burås i taktiken. Man försöker komma på ett sätt att komma loss från Ekens höga press och det visar sig bli ett genidrag. Matchen svänger helt och Burås tar över. Pål Eriksson hittar en hårt jobbande Henric Andersson som skjuter 4-3 efter drygt 1 minuts spel. Burås pressar och radar upp chanser. Mitt i den värsta anstormningen kommer kallduschen när Eken istället vänder ett anfall och gör 5-3. Ett mål som lätt hade kunnat slå undan benen på vilket lag som helst. Burås fortsätter trumma på och Pål Eriksson hittar sin bekanta position när han dundrar in 5-4. 10 sekunder efter Påls mål kommer en ny kalldusch när Eken gör 6-4. Burås fortsätter trycka på och det ger resultat. 6-5 kommer genom Anton Berce på pass från Pål Eriksson. 30 sekunder senare får Burås ett frislag. Varianten går hem och Tobias Rosqvist kan göra sitt andra mål för dagen och Burås sjätte! Det blir inga fler mål och matchen slutar 6-6. Idag fanns det många aspiranter på burarna och det känns nästan synd att inte få ge varken Anton eller Tobias en bur! Matchens tre burar går till: Pål Eriksson- Han ligger bakom 4 av målen och gör viktiga 1-1 och 5-4 när mathen står och väger. Matchens två burar går till: Henric Andersson- Han jobbar otroligt bra defensivt och vinner många bollar i närkampsspelet Matchens ena bur går till: Jim Kontro- Spelar tufft och stabilt där bak och skapar en del riktigt bra lägen framåt.