Burås IK - Partille IBS Div. 3 5 - 5 (1-1, 1-2, 3-2)

@ Svingeln

Burås tog under lördagen emot Partille IBS Div. 3 hemma i Svingeln. Burås öppnade matchen bäst och ett ungt Partille blev tillbakapressade.
Trots mycket boll för Burås inledningsvis saknades de riktigt vassa chanserna. Burås kom inte till avslut. Partille visade prov på effektivitet när man snyggt lurade bort Burås försvaret och gjorde 0-1 efter sex minuters spel. Efter målet tog Partille över mer och mer. Blixtsnabba i sina omställingar och mycket bollskickliga skapade de flera bra lägen framför Buråsmålet. Efter drygt 14 minuters spel ökade Partille på till 0-2 då
Burås återigen tappade markering framför det egna målet. Burås tappade allt sitt spel. Innan periodpaus åkte en Partillespelare ut och Burås fick chansen i numerärt överläge. Efter ett kort men effektivt powerplay reducerade Burås till 1-2 genom Jim Kontro på pass från Pål Eriksson. Perioden slutade 1-2.

Den andra perioden började med en riktig kalldusch. Efter 11 sekunder studsade bollen ned framför Buråsmålet och medan Burås stod och sov högg hungriga Partillespelare och sköt 1-3. Efter målet fortsatte Partille spela bra. De var hungrigare och mer rejäla i sitt spel. Burås fick inrikta sig helt på att försvara sig och trots mycket boll från Partille så uteblev målen. De spelade igenom Burås försvarspel många gånger men hade inte skärpan i de sista avsluten. Burås försökte freda sig bäst det gick. Anders Knutsson var en klippa i försvarsspelet och med 3 minuter kvar av perioden fick han se Burås vaska fram en slumpchans. Christopher Wikhede slängde in bollen framför mål och en omarkerad Rickard Jönsson lyckades få klubban på bollen och ändrade matchtavlan till 2-3. 2-3 var inte ett rättvist resultat efter två perioder men ack så viktigt då det gav Burås en chans att hänga kvar i matchen.

Inför sista perioden bestämde sig Burås för att gå på lite mer offensivt och försöka stressa Partille till misstag. Detta för att försöka få tag i bollen lite oftare och därmed komma till lite fler avslut på mål. Avslut som hittills lyst med sin frånvaro. Partille fortsatte ha mycket boll men när Burås stressade så började man tappa bollen. Efter åtta minuters spel vann Rickard Jönsson bollen i slottet och hittade Anton Berce ute på vänsterkanten. Istället för att ta ett avslut två meter från mål såg Anton att Chistopher Wikhede dök upp på andra sidan och serverade en helt öppen Christopher som bara hade att trycka dit den. Plötsligt stod det 3-3 och en för dagen tyst Buråsklack började komma igång. Medan klacken skanderade "Heja Burås" fortsatte Burås trycka på. När halva perioden var över hittade Marcel Way Gustav Sandell men en fin pass. Gustav gjorde inget misstag när han pricksköt 4-3 till Burås. För första gången hade Burås ledningen och den stora bortapubilken fattade inte vad som hände. Partille var klart skärrade och medan de försökte förstå vad som höll på att hända passade Gustav Sandell fram till Tobias Rosqvist som med 5 minuter kvar ökade på till 5-3! Hallen fullständigt kokade. Tyvärr drabbades Burås av panik efter målet och allt spel raserade. Partille malde på medan Buråsspelarna såg skräckslagna ut. Bollen bara skickades iväg så fort man fick tag i den. Med 3 minuter kvar lyckades Partille väldigt turligt göra 5-4 när man från halva planen avlossade ett skott. En annars mycket duktig Gabriel Nilsson tvingades besviket se bollen slinka in. Oron fortsatte i läger-Burås och Partille fortsatte trumma på. Med 30 sekunder kvar fick Partille ett frislag 3 meter utanför Buråsmålet. Tyvärr lyckades man på frislaget skjuta 5-5.

Sett till hela matchen ska Burås vara mycket nöjda med 1 poäng. Partille var bättre i två perioder och den sista perioden var det jämnt. De kommer förmodligen tillhöra toppen på division 3. Burås kom inte upp i normal standard men ska ha en eloge för sin fina sista period. Man vänder 2-3 underläge i en match där man i princip inte skapat något till 5-3. Visst känns det samtidigt ruskigt surt när man är 3 minuter från en tre poängare. Vi ska ta med oss avslutningen till nästa match och ta med oss känslan vi hade när vi vände. Då kommer vi att bärga tre friska nästa omgång!

En dag som denna när laget inte kommer upp i sin standard är det svårt att hitta spelare som ska tilldelas kanoner. Pål är den ende spelaren som gör en stabil insats i alla perioderna. Anders Knutsson är mycket duktig där bak och gör inte många misstag. Marcel Way jobbar hårt varje byte och gräver också fram bollen till det viktiga 4-3 målet.

Tre kanoner: Pål Eriksson
Två Kanoner: Anders Knutsson
En kanon: Marcel Way