Öckerö IBK - Burås IK 3 - 3 (0-1, 1-1, 2-1)

@ Svingeln

En fredagsmatch kl. 19.30 ute i Öckerö? Känns det som dröminledningen på en helg? Kanske inte men trots detta lyckades Burås skrapa ihop ett lag som var beredda att försvara de grönvita färgerna och bryta den negativa förlustsviten som infunnit sig. Öckerö på 3:e plats i tabellen, 1 poäng bakom Zenith, hade allt att spela för. De var troligen inställda på en svår match då Burås vann första mötet realtivt enkelt  med 6-3.

Båda lagen var taggade denna afton men om det var stundens allvar som smugit sig på hemmalaget ska jag låta vara osagt men gästande Burås öppnade matchen bäst. Tempot var kanske inte det allra högsta men det var desto tuffare i närkamperna. Det skulle dröja till 19.49 i den första perioden innan matchens första mål kom. Jim Kontros skott studsade i sargen bakom mål och damp ner hos en friställd Rickard som väldigt slumpmässigt kunde ge bortalaget ledningen. Burås spelade bra och ska absolut inte behöva be om ursäkt för ledningen.

Den andra perioden började jämnt. Öckerö skapade en del farliga chanser men en het Gabbe i mål avvärjde alla försök. Trots detta lyckas de på en kontring göra 1-1. Målet underkänns för hög klubba. Undertecknad får hålla med om att domslutet troligen var korrekt även om det var precis. Burås skapade också framåt och i powerplay kunde Jakob Imberg istället öka på till 2-0 på pass från Gustav Sundell. Så långt rättvist  sett till matchbilden. Öckerö tog sig efter det i kragen och lyfte fram spelet. Efter halva perioden tog de över alltmer. Med minuten kvar reducerar de till 1-2 lite turligt där ett inte alltför märkvädigt skott trillar in. Öckerö har dock skapat en del vassa chanser i momenten innan så målet kommer välförtjänat.

I den tredje får Burås inrikta sig på försvar medan Öckerö ångar på. Efter 8 minuter orkar inte Burås sto emot när Öckerö trycker in kvitteringen. Burås är dock inte alls ofarliga och firma Rosqvist-Sundell-Jönsson skapar lägen. Gustav Sundell trycker in 3-2  och stopr glädje utbryter i Buråslägret. Tyvärr underkänns målet för upprepade slag. Undertecknad är givetvis partisk i fallet men menar här att domaren helt missar situationen då Gustav faktiskt träffar bollen. Ett mål var bortdömt är kanske ändå rättvist i slutändan. Tyvärr kommer domaren med ytterligare ett tveksamt domslut när han visar ut Burås målvakt för att ha varit utanför målgården? Vilda protester från Buråsspelarna ger ingen ändring. Öckerö tackar för det och skjuter 3-2 i följande frislaget. Burås jagar sedan en kvittering och med 3 minuter kvar lyckas man återigen i powerplay göra mål, 3-3!

Sista minuterna blir det anfallsinnebandy åt båda håll då båda lagen jagar ett vinstmål. Matchen slutar 3-3 och Öckerö är nog laget som i slutändan förlorar mest på det även om Burås inte kände sig nöjda med resultatet. En match utan vinnare. Den stora frågan är bara hur Öckerö kan ligga så högt upp i tabellen?

Tre burar: Stefan Lindberg

Två burar: Jim Kontro

En bur: Gabriel Nilsson