Burås IK - Myggenäs IBK 8 - 2 (4-0, 3-2, 1-0)

@ Svingeln

I lördags var det dags igen för en ny drabbning mellan hemmalaget Burås och bortalaget Myggenäs. Myggenäs anländer till Svingelns sporthall med en tung hemmaseger i bagaget från förra omgången mot tabell-5:an IK Zenith. Burås har ett stort självförtroende med 2 raka segrar och siktar in sig på ännu en målrik seger. 1:a perioden inleder Burås med högt tempo och ett aggressivt försvarsspel. Myggenäs känns aningen oinspirerat och hänger inte alls med i det höga tempot. 04.44 spräcker Andreas Rundberg nollan genom en hög press där Jakob Imberg kunde vinna sin närkamp och passa fram till målet. Detta var startskottet för en välspelad och inte minst målrik period i Burås favör. Det hinner knappt gå 2 min när det är dags för Tobias Rosqvist att presentera sig. Snyggt framspelad av Rikard Jönsson dunkar Tobias bollen i nättaket och det står 2-0 till Burås efter 06.45 in i perioden. Denna kedjeformation som inför matchen haft väldigt låg utdelning på målproduktionen trots sitt fina spel under säsongen visar äntligen att de kan göra mål! 10.37 Trycker Tobias Rosqvist in sitt 2:a mål för dagen! Framspelad av passningsgeniet Gustav Sundell. Burås spelar nu med ett högt självförtroende och rullar stundtals ut Myggenäs. För att avsluta denna fina period så får Burås chansen i powerplay att utöka sin ledning. 18.39 skjuter Jim Kontro 4-0 från sin pointposition i powerplay. Hårt och otagbart skott för målvakten. I periodpausen pratades om att inte bli för bekväma med den stora ledning utan att se till att börja den 2:a perioden precis som den 1:a. Burås inledde även andra friskt men Myggenäs har snackat ihop sig under pausen och kommer in som ett nytt lag. Spelet böljar fram och tillbaka innan Myggenäs pillar in reduceringen 4-1 efter 6 minuters spel. Burås spelar inte lika bra som i första och det dröjer tills halva perioden är spelad innan Burås vaknar till. Och som man gör det! Daniel "Zäta" Zetterlund med de ruggiga handlederna hittar fram till aldrig stillastående Jakob Imberg som serverar en tokspringande Lucas Nordström som sprätter upp bollen elegant i krysset. Ett riktigt snyggt mål och förarbete helt enligt instruktionsboken! Burås kommer igång efter det vackra målet och i bytet efter checkar Tobias och Rickard fast Myggenäsbackarna i egen zon och därmed tvingas slå ett dåligt uppspel rakt upp i mitten. Där står "Gurkan" som tackar och tar emot. Han avancerar in i slottet och frispelar Rickard som helt enkelt kan rulla in Burås sjätte mål, 6-1. Myggenässpelarna tappar helt humöret och skäller på domaren. Burås tackar för det och får chans att ånyo spelar powerplay, denna gång 5 mot 3. Oscar Carestam som gör en av sina bättre matcher hittar ungtuppen och nyförvärvet Zackarias Liljemark som kan öka på Burås ledning till 7-1. Innan paus tröstmålar Myggenäs till 7-2. I den sista spelar Burås mest av matchen. Myggenäs ser helt uppgivna ut. Burås har flera fina lägen men lyckas inte sätta ditt den. Efter 10 minuter får Tobias chansen att åtgälda Gustavs tidigare förarbete genom att servera Gustav med ett fint pass. Gustav gör inget misstag och sprätter dit 8-2 bollen. Andreas Rundberg har sedan chansen att hänga dit nian efter en fin soloprestation av Jakob. Bollen dimper ner precis framför Myggenäsmålet och "Maxi" har bara att lägga in bollen i mål. Något händer dock och bollen går via ribban ut. Detta från en meters avstånd!!! Burås gör en mycket bra insats idag och många spelare visar framfötterna. Lucas och Oscar därbak gör ett kanonjobb. Jakob var het och oroade ständigt Myggenäs försvar. Firma Jönsson-Sundell-Rosqvist hade en mycket lyckad afton med 5 mål framåt. Burarna denna afton blir placerade enligt följande: 3: Rikard Jönsson 2: Gustav Sundell och Tobias Rosqvist 1: Lukas Nordström och Oscar Carestam