Burås IK - Mölndals IBF 6 - 8 (2-3, 3-1, 1-4)

@ Svingeln

Hemmafansens buss visade sig blivit vandaliserad på lördagsmorgonen. Polisen misstänker Mölndalssupportrar som på detta sätt ville ge sitt lag en liten fördel i annars fullsatta Svingeln.

Vandalismen ledde tyvärr  till att undertecknad inte kunde ta sig till matchen. Matchrapporten blir därmed också något tunn.

Burås inledde matchen precis som man brukar nu för tiden, inte så bra. Skyttekungen Pål hann visseligen med att göra 1-0 men sen var det som det brukar. Mölndal sköt både 1,2 och 3 mål på Burås i första perioden. Som tur var hann Andreas Rundberg passa fram till Pål som kunde göra sitt och lagets andra mål för kvällen.

I andra spelade Burås upp sig. I powerplay sköt Tobias in kvitteringen 3-3 på pass från passningsgeniet Gustav. Firma Tobias/Gustav såg sedan till att ge Burås ledingen med 4-3 innan Victor Bergström satte 5-3. Denna gång stod Tobias för assisten.

Tyvärr lyckades man inte hålla två måls ledningen utan Mölndal reducerade till 5-4 två minuter innan paus. Burås drabbades också av en utvisning efter periodens slut.

Mölndal startade sista perioden med ett powerplay och där gjorde man viktiga 5-5. Därefter var det Mölndals tur att sitta på botbänken. Denna gång dubbelt upp. Burås tackade och tog ledningen när Tobias gjorde hat-trick. Mölndal gav dock inte upp och de sista tio minutrarna visade man prov på fin lagmoral när man först kvitterade till 6-6 och sedan ökade på till 6-7 innan man fastställde slutresultatet till 6-8.