Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - IBK Walkesborg 99 8 - 7 (1-5, 5-0, 2-2)

@ Svingeln

Burås tog emot jumbolaget IBK Walkesborg hemma i mäktiga Svingeln. Walkesborg har haft en ruggigt jobbig start på säsongen och förlorat många jämna bataljer. Burås var väl medvetna om att detta och att det inte var något ängårdslag man skulle möta. Burås inledde piggt och redan i första bytet skapade man två farliga målchanser. I en spelvändning visade Burås ett skolexempel på hur man gör i ett tre mot två läge. Pål avancerade upp på vänsterkanten med bollen medan Henrik drog med sig sin back och gick på mål. Anton smög upp som tredjeman och Pål serverade en öppen Anton som tryckte in ledningsmålet. Mycket snyggt och tack till coach för alla träningar där vi fått öva på tre mot två- två mot en! Övning ger färdighet! Walkesborg var inte alls ofarliga och framförallt hade man flytet och effektiviteten på sin sida. Bara 30 sekunder efter ledningsmålet lyckades de kvittera till 1-1 efter en tilltrasslad situation framför Buråsmålet. Matchen var ur åskådarsynvinkel annars en rolig match med många chanser åt båda håll. En enkel markeringsmiss vid ett frislag för Walkesborg resulterade i att en öppen bortaspelare kunde skjuta 1-2. Andreas i tredjeformationen såg pigg ut och trollade med Walkesborgsbackarna. Tyvärr uteblev målen. Detta var något som inte bara Andreas var ensam. Hela Burås verkade ha svårt denna afton att få hårdplasten över mållinjen. Walkesborg däremot kunde fortsätta att rida på sin effektivitet och ökade på till 1-3. Även denna gång en markeringsmiss från Burås där man helt glömde räkna in motspelarna. Burås fortsatte trots oflytet att kämpa men det var något som fattades. Trots bra spel framåt så ville det sig inte i det sista avgörande momentet. Walkesborg kunde istället, lite turligt, från distans skicka iväg en boll som betydde 1-4. Här hoppades hemmaspelarna att perioden bara skulle ta slut men Walkesborg utnyttjade Burås markeringsmissar och passade på att snyggt göra 1-5 när man bröt in från hörnet och sprätte upp bollen innan paus. Inför andra perioden behövde Burås hitta på något och man valde därför att gå ner på två femmor. Burås andrafemma för dagen med Anton, Pål och Henrik i spetsen tillsammans med Jim och Linus på backen skulle nu vakna till och komma igång på allvar. Henrik kunde med ryggen mot målet skicka in reduceringen 2-5 på pass från Jim. Anton sprang in och ut i en telefonkiosk och blev efter det Super-Anton. Han smög upp i slottet och väl framför målvakten fick han ett pass av Pål och rakade in sitt andra mål för kvällen, 3-5. Drygt tre minuter var det dags igen. Pål stod parkerad bakom mål och kunde servera Anton som återigen kom smygandes in i slottet och som kunde göra 4-5. Burås spelade bra och skapade massvis. Tyvärr lyckades inte förstafemman göra några mål på sina chanser. En dag som denna gjorde det dock inget när andrafemman gjorde mål på allt! När matchuret visade 11.59 kunde Jim från backposition dundra in 5-5 målet. Än en gång var det Pål som stod för assisten. Burås hade nu vänt 1-5 till 5-5 på 5 minuter! Burås tunne men snabbe forward Tobias blev hårt uppvaktad vid ett friläge och domaren blåste straff. Tobias var alltför trött för att själv lägga straffen och med facit i hand skulle inte kedjekollegan Rickard heller lagt den. Idag var det stolpe ut för dem och det syntes tydligt på straffen som även den tog stolpe ut… Burås var dock inte färdiga för periodpaus. Jim som fått upp poängskörden med 100% passade på att göra ett poäng till. Kanske var det ett av hans enklaste. Han skickade en långboll upp i Walkesborgs slott och vem stod inte där på mottagarsidan och skickade in en volley rakt i mål om inte självaste Super- Anton. Burås gick till pausvila med ledning. I inledningen av den sista kunde en Walkesborgs forward nr 10? som var mycket duktig i dag kvittera till 6-6 genom att göra sitt fjärde mål för kvällen. Matchen stod nu och vägde. Gamle men vindsnabbe Pål kom då plötsligt fri med målvakten och en snygg dragning senare låg bollen i nätmaskorna. Burås ledde nu återigen. Denna gång med 7-6. En indianpass senare, ingen nämnd, ingen glömd, kunde Walkesborg än en gång kvittera. I slutet lyckades sen äntligen Burås förstafemma peta in ett mål när Tobias hittade en fri Gustav i slottet som prickskött 8-7. Ett reslutat som stod sig matchen ut. Många spelare förtjänar burar idag men endast tre kan få dem. Henrik och Pål bör nämnas som tillsammans med Anton producerade framåt. Kent i mål gjorde en bra insats. Lukas där bak var ånyo stabil i sitt spel. 3 burar: Går till Anton som med 4 mål fixade tre poäng till Burås. Stekhet! 2 burar: Går till Tobias som är vass framåt. Har en stolpträff och fixar bland annat en straff. 1 bur: Går till Emil som visar att gammal är äldst. Syns inte alls att han varit borta en längre tid.