Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Högsbo AIK 4 - 3 (2-3, 2-0, 0-0)

@ Svingeln

Igår, lördag, smygstartade serien för Burås IK då man tog emot erkänt duktiga Högsbo Allmäna IK. Det blev en jämn och tuff drabbning mellan två lag som visade att man vill befinna sig på den övre halvan av tabellen denna säsong. Trots en strålande fin dag så hade hela 7 personer letat sig ner till Svingeln. De fick dock valuta för pengarna i denna mycket underhållande match. Högsbo startade bäst och skapade ett par vassa lägen inledningsvis. Det kändes som att Burås inte var med direkt från start. Högsbo var ettrigare och hungrigare i varje närkamp. Det märktes också att Burås mönstrade ett lag som inte var ihopspelta. Många individuellt duktiga spelare men många enkla markeringsmisstag i den egna zonen bäddade för öppna lägen åt Högsbo. Trots detta var det Burås som tog ledningen denna afton. 4 minuter in i matchen serverade Henrik Andersson evigt unge Pål Eriksson som klippte till från kanten och snyggt satte 1-0 till hemmalaget. Högsbo fortsatte dock att hålla i taktpinnen och reduceringen lät inte vänta på sig. I samma spelminut sköt Högsbo 1-1. Man fortsatte trycka på och bara en och en halv minut senare ökade man lite turligt på till 1-2. Ju länge perioden led ju mer började Burås hitta in i matchen. Jim Kontro och Christopher Wikhede visade viljan och ambitionen famåt. Den sistnämnde pangade in 2-2 på pass från Daniel Zetterlund. Inna periodpaus ökade Högsbo på till 2-3 i en period som slutade i klar Högsbofavör. Period två började som den första slutade. Högsbo trummade på och en för dagen duktig Gabriel Nilsson tvingades till ett par svettiga räddningar. Ju länge perioden led ju mer tog Burås över. Fredrik Milch var stabil där bak och tillsammans med Lukas Nordström såg till att spelet flyttades upp. Ett par utvisningar på raken för Högsbo gjorde att Burås var nära på att få in kvitteringen i powerplay. Efter halva matchen blåste domaren straff till Burås. Daniel "Zäta" Zetterlund var iskall och lekte in 3-3 bollen. Målgesten efteråt är något alla i hallen kommer att minnas. Fullständig och euforisk glädje från målskytten! Burås ägde nu spelet och hade mycket boll. När laget fick pröva lycka i sitt 3:e powerplay för perioden gick allt rätt. Jim Kontro hittade mycket tekniske Gustav Sundell som bakom mål hittade en fristående Ander Knutsson. "Knutte" såg ut som att han aldrig gjort annat än mål när han skickade iväg bollen i krysset. 4-3 stod sig inför sista perioden. Tredje perioden blev ett ställningskrig. Inte särskilt vackert spel. Högsbo försökte och försökte medan Burås försvarade sig tappert. Usain Bolt, förlåt, Anton Berce sprang och sprang och både motståndare och kameramän hade svårt att fånga honom. Sista 3 minutrarna hade Högsbo tre eller om det var fyra fina frislag bara metern från Burås mål. Hade man varit lite mer inövade i sina frislag så hade man med all säkerhet kunna ordna en kvittering. Istället höll Burås undan och bärgade säsongens fösta trepoängare! Matchens tre burar går till Gabriel Nilsson Matchens två burar går till Fredrik Milch Matchens enda bur går till Jim Kontro