Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Eken IBK 5 - 4 (1-1, 0-3, 4-0)

@ Svingeln

Efter ett drama som hade allt lyckas Burås ännu en gång visa på en otrolig lagmoral och vända ett underläge inför sista perioden till en knapp seger hemma mot Eken.

 

Enligt tabellen ska Eken vara ett lag att enbart ställa in skorna mot, men verkligheten är en helt annan. Med ett aggressivt och ettrigt man-manförsvar sätter dom hög press på motståndarna var dom än må vara på banan. Spetsa detta med en vass målvakt och en hejarklack som hela tiden ligger på gränsen till det sinnessjuka och ni förstår att det inte är någon söndagspicknick att möta Eken.

 

Matchen är tuff och jämn från första minut, där Eken ofta går över gränsen för det tuffa och får spendera en hel del tid i utvisningbåset mest pga helt onödiga tilltag där deras orutin lyser igenom. Dock lyckas inte Burås göra ett enda jävla mål på alla dom PP-lägen som bjuds och då det inte blir några mål på lägena innebär de många utvisningarna snarare att matchen tappar rytm och Burås blir frustrerade än att Eken straffas för sitt småfula spel. Misstänker att det blir en del powerplayträning under veckan som kommer. 

 

Dom många utvisningarna innebär också att dom galna föräldrarna i bortaföljet blir om möjligt ännu galnare. Galnast av dom alla är en förälder som ingen av spelarna ville kännas vid men som ökat en nyans i ansiktsfärg för varje gång domaren fört pipan till munnen och som kulminerar i ett utbrott där han, alldeles ceris i ansiktet, klampar in på plan och tar ut sitt uppbyggda raseri på en stackars oskyldig kaffemugg. Utbrottet tänder hela Eken som börjar göra mål på sina chanser och när andra perioden är slut leder med hela 4-1. Burås har haft många chanser men får inte in bollen. 

 

Efter att domaren ännu en gång beslutat sig att visa ut en Ekenspelare i den sista perioden, brister det återigen för galna-kaffemuggs-mannen, denna gången får det vara nog och han ombedes vänligen men bestämt att lämna Svingelnarena.

 

Med denna starka karaktär ute ur bilden går luften ur Eken. Hemmalaget tar över händelserna mer och mer och med två linor istället för tre och med tränardirektiv att ha folk på mål och spela enkelt med mycket avslut kommer äntligen ketchupen ur flaskan. Det förlösande förstamålet forceras in av Sakarias, det snyggaste målet dundras in av Linus med ett mäktigt distansskott rätt upp i krysset, och det vinnande 5-4 målet görs av fixstjärnan Rickard Jönsson. Mirakelvändningen var ett faktum. 1-4 inför sista och 5-4 när matchen är slut, och Burås har ännu en gång visat stort hjärta och tålamod och vänt ett stort underläge till seger.

 

3 burar går till Oscar Carestam, som gör en stabil match bakåt men framförallt hjälper till att låsa upp Ekens man-manförsvar genom sina öppnande passningar och sin vilja att ta sig förbi sin gubbe redan tidigt i planen.

 

2 burar går till Fredric Milch, som alltid gör bra matcher och är en klippa i defensiven. Tar, i egenskap av spelande tränare, vinnande beslut genom att strukturera om laget i kritiska situationer.

 

1 bur går till Kent Stridsberg, som halvskadad går in och gör en riktig hjälteinsats i målet.