Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

IBK Göteborg D1 - Burås IK 3 - 9 (0-3, 1-2, 2-4)

@ Torpahallen

Hurra! Här kommer säsongens första matchreferat som innehåller den ingrediens som gör det extra roligt att fatta pennan, nämligen VINST och MÅLKALAS.

 

Lördagen den 13 oktober bjöd på Brittsommarvärme. Glada i hågen äntrade Burås den härliga Torpahallen för möte mot Göteborg IBK. IBK är ju lite av ett favoritmotstånd för Buråsmen trots detta, så är det en tunn trupp som tar plats i omklädningsrummet. Tydligen var detta även helgen då barnskulle passas eller döpas, matcher skulle dömas och lungor skulle läkas. Fyra backar, en center och sex forwards. Lite som en feldimensionerad pytt i panna. Men de frånvarande coacherna hade gett solklara instruktioner – Här skulle hockeyprincipen gälla på forwards och Liden skulle köra center. Ett koncept som senare skulle visas vara både roligt och lyckat för alla inblandade.

 

Uppvärmning tar fart. Det är god stämning i Buråslägret. Efter lite stissigheter och stress på plan beordrar Soffan ”Chill”. Sagt och gjort de gröna ärtorna är lika zen som åsnan Ior i Nalle Puh, resten av övningarna. Laget får även glädjen att heja på Åsa Wall, en fd gröning som återigen lirar i IBK. Härligt tycker vi!

 

Domarna för dagen blåser igång och Burås trummar på. Uppspelen funkar finfint. IBK bjuder oss på mycket utrymme och tid i deras zon. Vilket uppskattas. Det är Burås som håller högst tempo, vilket i ärlighetens namn kanske inte är vårt normala tillstånd. Det sköna passningsspelet och farten ger utdelning. Burås lämnar planen efter 20 minuter med en tremålsledning!! Stekheta Sandra Lidén har eventuellt hittat rätt i centerpositionen, för hon stänker in två av dem.

 

I periodpaus andas damerna in den sköna luften ute. Alla är nöjda med insatsen och konstaterar kort och gott att såhär bör vi ju fortsätta.

 

Period 2 kickar igång och Burås gör precis tvärtom (vi är lite rebelliska på det sättet). IBK växlar upp och får utdelning direkt. 1-3 redan efter 1 minut. Men som tur väl är rycker Burås upp sig. 10 minuter in i andra gör Westerberg det som bör göras, när man har en fd elitspelare som sitter på läktarenoch spanar på en. Hon stänker in ett mål och utökar Burås ledning till 1-4. Innan perioden är över har Liden gjort sitt tredje mål för dagen, 1-5. HURRA!

 

Nu är ju detta så kul så vi fortsätter in i tredje. Elin Wadström avlossar skott från mittplan som letar sig in bakom målvakten. Kort därefter vill inte Ann Filipsson va sämre och lägger in bollen mot mål. Där framme använder Torndahl sina friluftskunskaper och fiskar in fisken så att säga, 1-7.

 

IBK kämpar på och därför gillar vi detta lag, 8 minuter in reducerar IBK till 2-7. Men Kapten Soffan tänker inte låta detta vara ogjort, och efter att ha dribblat av diverse spelaresamt gjort bågarnas bågning, så ligger bollen återigen i IBKsmålnät, 2-8. Undertecknad gillar också att båga, och gör således det, 2-9. Innan domaren blåser av för dagen har IBK tagit en time-out och snyggat till siffrorna till 3-9.

 

För att summera, så var detta en glädjens dag för Burås. Vi spelar bra matchen igenom. Vickan som fyllde år för dagen fick en assist och en vinst i present. Soffan blev dagens Buråshjälte. Grönt är så jävla skönt ibland.

 

På lördag 14:45 tar vi emot ärkerivalerna i Svingeln Dream Arena. Buråsdamer kommer kriga med själ och hjärta, precis som den Buråslegend som vi alla tänker lite extra på, i dessa dagar.

 

Forza Burås! Grön kärlek!

# 13 Sjövind