Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Lindome IBK Utv D1 2 - 2 (2-1, 0-1, 0-0)

@ Svingelns Sporthall

Yes! Då var vi igång igen!

Helt plötsligt stod säsong 2018/2019 utanför dörren och ville dra igång.

Förra säsongen hade vi äran att ha en separat tränare i spetsen, en ledargestalt, en självständig man, en någon som inte spelar i laget. Tränar-Erik gjorde ett fantastiskt jobb som Burås damlagstränare, och då inte bara med fin coaching och briljerande statistik-porr. Erik ställde även upp på tequila-shots när man bad om det. Erik var som jag, kastade citron-skivan och sket i saltet, för att verkligen känna hur tequilan gjorde sitt jobb och rev i halsen. En karl som rimmade med Burås helt enkelt; Förnuftig, smart, högskolepoängmeriterad och rivig. Pga jobb i sin stad fick Erik säga tackåhej efter säsongen 2017/2018 och där stod ett damlag utan tränare.

 

Trots ett febrilt letande och delande av attraktiva kontaktannonser blev det inget napp den här gången.

Utfallet som inte föll ut i något gjorde därför att vi fick ta saken i egna händer. Och med välformulerade rollfördelningar och kodade Excelark så går det mesta att lösa.

I år tillämpar jag(Didrik) tillsammans med Jossan(domar-Jossan) ett spelande-tränar-ledarskap där Jossan ansvarar för träning och jag för match. Så.

 

Efter diverse spikade strukturer och träningsupplägg så var det premiärdax. Och inte vilken premiär som helst utan hemmapremiär i Svingeln Arena.

Motståndet stod Lindome för, ett B-lag då det Lindome vi är bekanta med har tagit steget upp i allsvenskans finrum. Vi skulle alltså ha ett utvecklingslag att jobba mot.

En hop unga löftesrika talanger som är i början av deras karriär. Som Burås damlag, fast tvärtom. Premiären skulle alltså hålla en synnerligen intressant karaktär, ett utvecklingslag mot ett avvecklingslag. Det låter inte ens svårt.

Spontant kändes matchen förutsägbar. Burås har tyngd och erfarenhet vilket rimligtvis borde slå hårdare, längre och mer pricksäkert än ett gäng ungdomar som ska hitta sin roll i sammanhanget.

 

Matchen börjar bra, Burås gör första målet efter exakt 02:29 genom Anna Andersson. Lindome är inte sena att hänga på och lyckas hitta en lucka mellan målvaktsben och stolpe. Ställningen blir dock inte långvarig då matchens radarpar Andersson/Göze är framme igen och gör att Burås tar ledningen med 2-1 innan perioden når sitt slut.

I andra perioden börjar Lindome att elda på. Och det där med stora tunga Burås börjar att bli till vår nackdel. Lindome lägger om sin taktik och kör på så det ryker.

Vart vi än på planen vänder så står en Lindomespelare i vägen och vi är inte kvicka nog att varken spela eller springa ifrån de situationerna. När fem minuter återstår av andra perioden så gör Lindome rättvist 2-2.

 

I tredje perioden är det svängigt, mycket vilja finns i båda lagen och Lindome har några giftiga lägen att spika igen matchen. Men Burås visar på ett hårt jobbande försvar och muren gör några riktigt viga räddningar.

Balansvågen slår aldrig över och perioden slutar mållös, matchen går till förlängning. Det står och skvalpar i vågskålen och till slut får även förlängningen samma öde. Mållöst. Lagen får rättvist en pinne var och för Burås del känns det ändock fullt godkänt.

 

Kul att kunna rulla på tre hela formationer en hel match, kul att muren håller div 1 klass med smäckra räddningar och kul att vi har plockat första poängen för säsongen.

Vill även gratulera matchhjälten Anna Andersson som stod för två av två mål och därmed en mycket väl genomförd match!

 

Vi hörs!

/Didrik #5