Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Guldhedens IK D1 13 - 0 (5-0, 3-0, 5-0)

@ Svingelns Sporthall

 

Den här matchen skulle bli speciell på alla tänkbara sätt. Matchen som i vanliga fall ”bara” skulle vara hett cityderby skulle komma att visa sig i en ny tappning.

 

Vi matas dagligen med klimatångest, världssvält, krig och politiker som bara bråkar. Generation Z har fått en ogynnsam introduktion till vad som kan tolkas som en hopplös världsbild.

Samtidigt är det den generationen som är mest angelägen om att göra skillnad.Vi sorterar vårat skräp, vi välkomnar ett integrerat samhälle och vi skänker kläder.

Att göra skillnad är en aktion som stimulerar många, även oss millennials som de flesta i Burås tillhör .

Låt oss skala ner den stora världsbilden och titta på andra incitament som gör att vi vill agera. Då när något oförutsett plötsligt händer.

En tragedi eller en olycka som skapar en sorg som sliter sönder våra hjärtan. Någonting som under inga omständigheter får hända men trots dess absurditet och orimlighet så händer det ändå.

Händelser likt dessa pågår hela tiden, överallt, men det är oftast först när det kryper närmare våra egna liv som vi reagerar. Och i samma stund påminner det oss om hur skört och sårbart det där livet är.

Olyckan hade krupit nära Burås damlag och vi bestämde oss för att göra skillnad.

 

För cirka 600 familjer byts familjelyckan till sorg som följd av dödfödda barn eller barn som dör under nyföddhetsperioden.

Spädbarnsfonden är en ideell organisation för föräldrar och familjer som mist spädbarn.

Vi bestämde oss för att skapa en insamling till spädbarnsfonden som verkar genom forskning och informationsspridning för att minska antalet barn som dör.

Och varför då inte använda oss av kraften som finns i idrottens värld genom att spela en välgörenhetsmatch? Matchen skulle spelas till förmån för spädbarnsfonden där samtliga intäkter oavkortat går till organisationen.

Matchen döptes till ”Änglabarnens match”

 

Tankeverksamheten påbörjades omgående och frågan om hur:et behövde knådas.

Jag älskar svingeln men du ger oss inte de bästa förutsättningarna. Noll läktare, noll ljudsystem och det kostar noll kronor i inträde att besöka dina matcher. Ett publiksnitt på 5 personer är heller inget vi ska prata högt om.

 

Så. Planering, struktur och engagemang var mao nödvändigt för att upprätthålla någon form av stolthet. Matchförberedelserna påbörjades i veckor innan matchdag med infomöte, utsedd cafégrupp, underhållningsgrupp, ljudgrupp, dekorationsgrupp, marknadsföringsgrupp mm.

Och sen var det helt plötsligt 24 november.

Spelardeltagandet i Burås var för ovanlighetens skull maxat. Så pass att alla ej kunde signas upp som spelare. Så pass att lottning fick utföras för att göra en rättvis bedömning av vem som skulle stå över vilket period.

I modern anda livesändes lottning i Green Giants slutna grupp på Facebook.

Dagarna innan match offentliggjordes även Guldhedens matcuppställning och då pirrade det i benen. Nio stycken tappra guldhedenspelare skulle komma att ställas upp mot nitton taggade buråsspelare.

 

Det blev alltså en köttig uppställning av buråsspelare som skulle visa upp sig denna välgörenhetsmatch-dag. Att hålla nollan och springa skiten ur oss var ungefär så ledorden löd.

Och för att sammanfatta matchen kort: Det gjorde vi.

Vi vann matchen med 13-0 och vi kan väl konstatera att vi lyckades åstadkomma något stort.

 

Men när allt kommer omkring så är matchresultatet mindre viktigt och därför ska vi inte dyka ner i det.

Vi pratar om det som gjorde den faktiska skillnaden. Allt arbete innan, under och efter matchen och människors otroliga engagemang!

När jag klev in i svingeln och såg de annars karga vita väggarna nu tapetserade med barnteckningar, upphängde gröna ballonger och en inträdes-människa som tog betalt, blev jag helt golvad.

Från startsignal till slutsignal, innan och efter, sprudlade Svingeln arena av kärlek, värme och gemenskap.

Vi lyckades förmedla matchens budskap och vi lyckades generera en effekt i kronor och ören.

 

Tillsammans samlade vi in 30 150 kr, en summa vi knappt kunde drömma om och som slår alla tvåsiffriga resultat i hela världen.

Tack alla som bidragit till att vi kan göra skillnad, tack Guldheden för att ni ställde upp på detta.

Kärlek till alla!

 

# 5 Karin Didriksson